FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Criscristina92 Profile
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
29 - 80 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / PESCUIT LA DUNARE SI IN DELTA DUNARII / Patratica de ..... Dunare !  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Ok ! Hai sa-ncepem ! Cu ce ? Paaiiiii , cu malai , faina de malai , apa si un praf de sare ! Si obligatoriu vas emailat si ciorap de dama . Aici vorbiti cu doamnele sa va cedeze un ciorap ceva mai vechi si uzat .

   In ceaunul de care vorbem , de preferat sa aiba capacitate cam 5-6 l , punem aprox 1 l apa . Peste care presaram 1/4 lingurite de sare fina . In clipa in care apa a fiert punem incet un praf de malai . Care se amesteca cu LINGURA DE LEMN obligatoriu !!! Peste 2 min presaram un praf de faina de malai ( egal in cantitate cu cel de malai ) ... si amestecam ! Si tot asa ! Una dupa alta ! Pana in clipa in care ,, mehlemul " nostru ramane agatat de lingura . Deci ..... tare .

  Ei ! Care-i spilul ! Din tot ce am fiert noi in cratita asta , jumate-i fiert , jumate crud ! Jumatea fiarta coleaza , jumatea cruda atrage cu miasme de porumb . Boooooon ! Ce am obtinut pan-aici se poate folosi la nadire pe arc . Pastram o parte din asta si o dam deoparte .

  Mai departe !

  Dupa ce am separat cantitatile in functie de ce avem nevoie , luam partea pentru patratica si o punem intr-un ciorap de dama si o repunem la fiert . Atentie sa nu se prinda de fundul cratitei . Asta o facem intorcand bulgarele constant . Dupa aproximativ 15 - 20 min ..... avem mamaliga de patratica , pe masa langa cea de arc !

  Contraindic cu tarie sa adaugati miroase si alte smecherii la fiert ! Nu va face decat sa va ,, taie " sau sa ,, muceasca " combinatia !

   Hai ! Ajunge ! Vorba lu' Didel : ,, Sa aiva ochiu cat maslina ! "

.......................................................................


  Dragii mei ..... poate ma veti pomeni ! Eu , la randul meu , il pomenesc pe Didel de cate ori bag in ac ! Didele ..... da-ti-ar Dumnezeu sanatate !


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



salut!care-i diferenta intre malai si faina de malai?malaiul se duce la moara si se face din el faina de malai?

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Malaiul are consistenta pe care o stim cu totii . Ca grisul . Faina de malai este exact .... ca faina . Macinat fin de tot . Pulbere . Intereseaza-te si sigur ai sa afli . In fiertura de care spun , fiecare se manifesta diferit .

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Faina de porumb...daca este acelasi lucru cu faina de malai, treaba ei...cert e ca in DEX, faina de porumb=malai...cum s-o obtine sau din ce parte a bobului s-o obtine...habar n-am . Eu fac mamaliga pentru patratica din malai obisnuit sau degerminat (din comert) pe care il rasnesc prin rasnita de cafea...metoda de preparare este cea traditionala, "de la tara", doar ca pentru malaiul degerminat timpul de fierbere poate fi mult mai mic, poate 10 minute...Cu cat malaiul este mai fin, cu atat este mai greu de omogenizat mamaliga, dar cu atat este mai elastica si mai buna de pescuit...mamaliga destinata patraticii o tin in frigider o jumatate de zi, daca o tin mai mult devine prea sfaramicioasa...daca nu o tin deloc nu e mare problema, cu conditia sa nu "toace " rau albitura...

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Iata malaiul ... asa cum il gasim cel mai des !

patratica ..... dunare iata malaiul ... asa cum gasim cel mai des

27.7KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Faina de malai !

patratica ..... dunare faina malai

25.8KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Cele doua impreuna . Sa va ajute sa comparati granulatia .

patratica ..... dunare cele doua impreuna ajute comparati granulatia

29.5KB


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



acu am priceput!!!

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Moara ... ca moara Filica ! Sa vezi ce morarita am ! 

pus acum 14 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
...sal,eu unul fac mamaliga din malai din "comertul socialist",mai pecis, asa zis grisat!La 1,5 l apa dupa ce a inceput sa fiarba pun 1 kg de malai,il fierb 15 min.,dupa adaug malai cit sa nu mai fie apos pe margine(in tot acest timp se amesteca,cu lingura),se observa ca nu se mai lipeste de lingura,se rastoarna ,se raceste bine ,apoi se pune intr o cirpa umeda (stoarsa bine),tine usor 3-4 zile daca nu trage EL:!

_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
un simplu sfat-una dintre cele mai bune mamaligi pentru nadirea si pentru orice tip de mamaliga este cea care are in componenta siropul dulce, canepa. seminte macinate, caramamel, si cafea. dar nu amestecati toate ingredientele de mai sus fiecare il puneti intr-o mamaliga separata eu cele ami bune rezultate le-am obtinut cu mamaliga cu esenta de anison si caramel-o grozavie, iar in anotimpurile mai reci incercati o nada pe baza de alcool.

_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
V-am promis ca revin cu poze . Iata ingredientele principale :

Pasul 1 : Malai , faina de malai , 1 l de apa , 1/2 lingurite de sare . vas emailat . din poza lipseste lingura de lemn .

patratica ..... dunare v-am promis revin poze iata principale pasul malai faina malai apa 1/2

36.6KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
2 - pun pentru inceput la fiert un polonic de malai .

patratica ..... dunare pun pentru inceput fiert polonic malai

36.3KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
In momentul asta arata cam asa :

patratica ..... dunare momentul asta arata cam asa

30.5KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
3 - peste 5 min pun un polonic de faina de malai .

patratica ..... dunare peste min pun polonic faina malai

31.5KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
4 - din 5 in 5 min adaug cate un pumn de malai , unul de faina de malai .

patratica ..... dunare din min adaug cate pumn malai unul faina malai

36.5KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
...faina de malai

patratica ..... dunare ...faina malai

30.1KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
5 - dupa circa 10 minute in care am adaugat alternativ malai si faina de malai , adaug 100 ml de apa .

patratica ..... dunare dupa circa minute care adaugat alternativ malai faina malai adaug 100 apa

29.8KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
6 - deja mamaliga este vartoasa . Am continuat dupa fierberea apei adaugate sa adaug cele doua tipuri de malai . In momentul in care este de-a dreptul rigida ( sa-i spunem asa ) mai adug un ultim pumn de malai si amestec pana se omogenizeaza bine cu cel fiert .

patratica ..... dunare deja mamaliga este vartoasa continuat dupa fierberea apei adaugate adaug cele

36.2KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
7 - mamaliga se rastoarna pe un ziar

patratica ..... dunare mamaliga rastoarna ziar

43.4KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
8 - parte din ea , in functie de cat decidem , o mutam intr-un ciorap de dama

patratica ..... dunare parte din functie cat decidem mutam intr-un ciorap dama

32.9KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
9 - se taseaza bine si i-se da forma de turta

patratica ..... dunare taseaza bine i-se forma turta

25.8KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
10 - facem nod ciorapului pentru a nu permite largirea acestuia ( mai urmeaza inca un fiert ! )

patratica ..... dunare facem nod ciorapului pentru permite largirea acestuia mai urmeaza inca fiert

38KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
11 - pregatim ,, rotisorul " ( poza suficient de elocventa ) . Mamaliga urmeaza sa fiarba o vreme destul de lunga . Va trebui tinuta la distanta de fundul vasului .

patratica ..... dunare pregatim rotisorul " poza suficient elocventa mamaliga urmeaza fiarba

42KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
12 - cea ramasa , destinata nadirii pe arc , o invelim in ziar . Asta pentru o zi . Daca intentionam sa stam peste 2 zile o invelim in carpa umeda.

patratica ..... dunare cea ramasa destinata nadirii arc invelim ziar asta pentru daca stam peste

48.2KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
13 - cea pentru patratica va mai ramane la fiert pentru inca aprox 30 min .

Amintesc de alternanta cu care a fost adugat malaiul si faina de malai , cat si despre ultimul pumn de malai . Acestea inca nu au apucat sa fiarba . O vor face acum ..... intr-un fel pe care prefer sa va las sa-l descoperiti .
   Imi place sa cred ca o sa ma pomeniti ! Va asigur ca iese ,, mamaliga Flubber " !

patratica ..... dunare cea pentru patratica mai ramane fiert pentru inca aprox min amintesc

31.5KB


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Iata ce-a iesit din toata fiertura . Si iata cat de mare tai eu patratica la Dunare .

patratica ..... dunare iata ce-a iesit din toata fiertura iata cat mare tai patratica dunare

45KB


pus acum 14 ani
   
DeyuXel
MEMBRU DE ONOARE

Din: Hunedoara/Nürnberg
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 491
Buna reteta , eu nu am mai auzit de ea pana acuma .
Vroiam sa va dau un sfat despre Faina de malai .
Luati 2 pungi de malai de la magazin . O punga o lasati asa si una o dati printr-o sita FINA FINA ! Si atunci o sa va iasa o faina de malai fina ! Asa ca si in poza lu' Pictoru' !

Acuma as dori sa va spun si eu o reteta de Cubulete/Patratele pentru dunare (si nu numai )

Intr-un vas mai mare , amestecati 10 linguri de Faina ALBA (dinaia folosita pentru aluat) Si 20 linguri de Faina de malai ( Faina de malai sa fie data printr-o sita Fina. ) ! Acuma compozitia poate sa fie mai mare , mai mica . Depinde cat doriti sa stati . Dar canditatea sa fie dubla de faina de malai !
Acuma dupa ce ati pus Faina si Malaiul adaugati si putin colorant ! Eu am un colorant foarta FOARTE tare , e mai vechi de 15 ani . Il am de la bunica mea . EU de obicei adaug doar un varf de cutin si sunt galben pe maini 2 zile    . As vrea sa gasesc sa mai cumpar asa ceva    !

Sa revenim . Dupa ce adaugi si colorantul amesteci cu putina apa , asa ca la Nada. (cand facem bulgari ) Sa nu fie prea multa apa in compozitie . Puteti pune si un pliculet de piper NEGRU macinat . de 30 gr . Nu mai mult !
Intre timp am pus la fier o cratita cu apa ... In cratita la lu' Pictoru punem jumate de apa , astfel incat sa acopere mamaliga .
Acuma mamaliga din vas e tare , luam un vas cu apa , si facem niste gogoloase cat o minge de ping-pong .Inainte sa fiarba apa , puteti adauga o Aspirina , va garanteaza Deyu ca v-a tine mai mult mamaliga fara se se acreasca .  Cand apa fierbe le punem cu o paleta in Cratita si amestecam constant sa nu se prinda de fundul cratitei . Lasam aproximativ 20-25 de minute astfel incat mamaliga sa fie fiarta si patrunsa ! Luam mamaliga din cratita , o asezam pe un Fund de lemn MARE . si asteptam 5-10 minute sa se raceasca . ( sa nu se raceasca prea tare , devine PIATRA ! ) Acuma sunt mingiute de Ping-Pong . Luam masina de tocat carne ( Aia Old School )  Acuma tocam mamaliga prin masina de tocat carne ! Tot secretul e in Aceasta Masina de tocat carne si in faina de malai foarte , foarte fina ! Dupa ce tocati mamaliga , v-a iesi numai franjuri . O amestecam cu mana bine , bine pana o facem cat o minge de fotbal de sala ! Asta este mamaliga de Momitor ! Dar o puteti folosi in combinatie cu alt timp de nada si piper  pentru nadire !
Daca vreti sa face cubulete folositi un ciorap si o lingura de lemn (EXACT CA PICTORU') Bagati cata mamaliga vreti sa o folositi pentru cubulete / patratele ! 
Dupa ce o fierbi aproximativ 4-5 minute la foc mare ! O luati , si o lasati sa se raceasca !  Taiati cubuletele in functie de cum vrei sa pescuiti si la ce ! Eu de exemplu pescuiesc la Mreana pe mures cu asa ceva !

Cubuletele mai mici putin si pe tripla sau un Carlig mai maricel .
Montura asa cum o face Pictoru' dar mai e un mic secret la baza acestei mamaligi ! In compizitia ei exista piper !    
Pentru momotor cand o amestecati Punesi si piper si apoi puneti-o pe arc !!!
Va garanteaza Deyu ca o sa miroasa altfel ! Mult mai puternic ! Mreana e nebuna dupa piper .

FIR INTINS 


_______________________________________
Cand e sa n-ai noroc , dai de un cui si-n PI**A !

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Deyule , ..... urmeaza curand un ,, Arges " ! Dau cu mamaliga cu piper , cum zici tu ! Daca-mi iau teapa , ...... ardei iute ,, scrie pe tine " !    

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Mie mi-a spus un pitestean sa fac mamaliga cu sare si usturoi daca vreau sa prind platica, am incercat si nu am fost dezamagit deloc,chiar am avur rezultate mai bune decat daca as fi facut o mamaliga dulce cu anason, vanilie, sirop etc.

_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
DeyuXel
MEMBRU DE ONOARE

Din: Hunedoara/Nürnberg
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 491

Modigliani a scris:

Deyule , ..... urmeaza curand un ,, Arges " ! Dau cu mamaliga cu piper , cum zici tu ! Daca-mi iau teapa , ...... ardei iute ,, scrie pe tine " !    


      Pictore ! Daca manca mreana iti garantez eu ca nu o sa scrie pe mine Ardei iute

Ionut sper ca ai folosit ustoroi dinala granulat !?
E cel mai bun !!!

P.S. Pictore ,dupa cum am spus . Piperul bagat si in compozitie inainte si dupa ! Plus colorant alimentar !


_______________________________________
Cand e sa n-ai noroc , dai de un cui si-n PI**A !

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Nu, am folosit usturoi pisat...de crezi ca e mai bun cel granulat?Eu nu vad diferenta...

Modificat de Rockyonutz (acum 14 ani)


_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
,, .....P.S. Pictore ,dupa cum am spus . Piperul bagat si in compozitie inainte si dupa ! Plus colorant alimentar ! "

Taticule , ..... asa fac ! Ori dau o bere , ori te mananc ! Undeva , saptamana viitoare am o noapte asigurata la Arges .
O sa faca subiectul unui topic cu totul special la ,, Cafenea " ! Vezi tu a doua zi dupa postare !

  Atat iti mai spun acum : am sa fiu a doua zi extrem de fericit ! ( Ai vazut ,, Godfather " ? ) , Asta poate ,, te scapa de mascari " daca nu iau mreana la piper ! Aveti rabdare si o sa intelegeti ce vreau sa spun acum !
   


pus acum 14 ani
   
DeyuXel
MEMBRU DE ONOARE

Din: Hunedoara/Nürnberg
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 491
Pai Ala granulat costa 1 lei si e mult mai tare - PARFUMAT !FA asa ! fa mamaliga normal si cand o pui pe momitor amesteca cu praf de usturoi !
Ai succes la Caras /Platica/Mreana !

Pictore Imi place Timisoreana      (Cu asta am spus tot? )
Am vazut filmul da am sa-ti spun ceva ! In 2 ore am luat 5 mrene cu "minunea asta" ! De dimineata de la ora 6-8 ! Dupa cum stii mreana o manca si pe masa daca ar putea) Deci Morunas/Mreana/Vaduvioara...Crap daca e in zona !     FIR INTINS! SI ASTEPT PARERIIII


_______________________________________
Cand e sa n-ai noroc , dai de un cui si-n PI**A !

pus acum 14 ani
   
junior
Membru de baza

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 120
buna seara.Asa facem si nio mamliga.Si punem in mamaliga si piper si usturoi si mai are tati un praf roz care mirose a capsuna.si cu ele prindem crapi.Da tot asa ca le poze le lu domnu Modiliani punem sa fiarba in ciorap pana se fcae tare de tot.    

pus acum 14 ani
   
Radu90
Veteran

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 256
Dupa ce am multumit in mod special d-lui Modigliani prin mesaj privat , multumesc si aici a iesit o mamaliga beton , desi specific ca nu am avut faina de malai, doar malai care o parte din el l-am pisat cum am putut , si a fost mai fin decat malaiu dar nici pe departe cum este faina de malai + ca nu am avut nici ciorap de dama si am puso intrun tifon cu gaurele foarte mici... si a iesit o mamaliga excelenta si cea de arc ( momitor ) si ca sa nu mai spun de cea de patratica...am fost la Olt si mi-a stat 2 ore patratica in carlig ( dadeam la fund) si cred ca mai statea inca 5 ore daca nu a tras ) oricum pan la urma dupa 2 ore in care nu am facut nimic pe Olt m-am mutat pe o balta fara plata unde a mai ramas ceva peste (mic ) dupa ce ala mare a fost braconat tot cu plase si alte porcarii...si am prins cativa carasei si cate rosioare care le-am pus intro galeata ( pt stiuca desigur )
Asadar multumesc pt reteta


_______________________________________
2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic !
Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !

pus acum 14 ani
   
Radu90
Veteran

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 256
Data viitoare cand mai fac o sa incerc si cu ceva "miresme" cred ca ar merge inafara de piper, scortisoara , usturoi, si un pic de esenta de vanilie, anason sau altceva dupa ce se adauga ultimu praf de malai ar merge tot atunci si niste esenta dupa care amestecata bine...nush daca ii "strica " mecanismu mamaligii  dar nu cred.

_______________________________________
2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic !
Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Cat de curand am sa vorbesc despre ,, mirodenii " de pus in mamaliga . Acum spun doar atat : nu le amestecati in mamaliga inainte de a ajunge pe malul garlii . Parerea mea ! Am sa spun si de ce ( parca am mai spus ! )

pus acum 14 ani
   
Radu90
Veteran

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 256
Dar mamaliga pt patratica daca o amesteci pe balta cu mirodenii mai  poti sa tai patratelele? asta e durerea ...

_______________________________________
2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic !
Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Nu ! Categoric ! Insa poti taia patratele pe care sa le pui intr-o cutie metalica ( STR 8 , de ex ) care contine un aromatizant : carpix , piper , scortisoara , etc . In general aromatizanti prafuri , nu lichizi . Este suficient sa agiti cutia usor . Patratelele fiind umede vor face ca aromatizantul sa se lipeasca de ele . Aici intervine alta problema : nu trebuiesc tinute in exces . Risti sa se ,, supra aromatizeze " , si din ceea ce poate fi bun sa scapi ,, in partea aialalta " .

pus acum 14 ani
   
Radu90
Veteran

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 256
Promit ca o sa incerc, eu mai mult o folosesc pt caras...o sa fac o iesire sapt asta pe baraje, banuiesc ca chestia cu aromatizatu ( o foloseam si inainte ) eu puneam aditiv praf caramel vdn , merge si intrun borcan...adica eu asa faceam si functiona foarte bine dar oricum nu este ca si cum ar avea mamaliga direct in compozitie aroma respectiva...deci este cam asa : piper , usturoi , scortisoara, mai am aditiv caramel o sa incerc si asa, si sa bag oare si un pic de palinca ?:>

_______________________________________
2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic !
Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !

pus acum 14 ani
   
Puffyk
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 126
Vin si eu cu o umila parere....
Maestria culinara este exclusiv apanajul omului. Ne place sa folosim cat mai multe mirodenii, sa dam un miros si aroma regale mamaligii, ba de multe ori chiar abia ne franam dorinta de a musca din turta minune. Si suntem siguri ca Maria Sa Crapul va veni la apel precum un drogat in sevraj, atacand biata patratica mai ceva ca un salau pus pe harta.
La fel si cu bobul de porumb....dar ce explicatie gasiti atunci cand viermusii miros gretos, cand ramele aproape moarte sunt efectiv pestilentiale sau cand mamaliga cu usturoi uitata vreo doua zile intr-un colt de tinda da clasa celor mai hapciucioase boiliesuri?
Am facut teste cam jumatate de an. Am incercat niste arome de faceau pisica sa latre, in paralel cu altele ce te scoteau din casa. Si, bineinteles, cu mamaliga simpla, fara nici o aroma. Rezultatele au fost uimitoare....statistic, toate lansetele au prins aproape la fel. Au urmat boabele. Toate aromele, terminand cu simplu Bonduelle. Rezultate identice. Am renuntat la Bonduelle, am incercat un no-name dintr-o conserva. Am prins....


pus acum 14 ani
   
Puffyk
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 126
Atunci am avut acea revelatie pe care toti pescarii o au mai devreme sau mai tarziu. Adica...simplitate=succes.
Mamaliga....
Lasati deoparte ciorapii doamnelor, faina in diferite amestecuri...Cumparati malai de moara sau Titan sau ce malai vreti. Puneti un pahar de apa in ceaun, maxim doua picaturi de aroma de capsuni sau cateva felii de usturoi pisate. Aruncati un pic de malai si lasati sa fiarba. Dupa 5 minute, puneti malai pana se umple apa, ramanand cate o bula pe margini. Dati focul mic, acoperiti, apoi uitati-va la televizor 15 minute.
Dupa 15 minute incepeti munca. Adica amestecati pana faceti febra musculara. Mamaliga devine colanta numai cat e calda, degeaba ne chinuim dupa aceea. Cand se intareste, se scoate afara si se mesteca cu mana, dupa ce in prealabil punem o picatura de ulei in palma, ca sa nu ne lipim.
Rezulta o mamaliga tare, careia ii dam o forma patrata. O invelim intr-o carpa si o punem intr-o cutie de plastic.
Niciodata nu fierb mamaliga, niciodata nu schimb ceva din toate cele scrise mai sus. Si credeti-ma, foarte rar s-a intamplat sa vin acasa fara peste....
Crapul trage intotdeauna. Nu este un animal destept, nu vede varful acului, nu vede nici macar acul cu totul. Nu face diferenta intre un pescar bun si unul slab, se orienteaza dupa niste instincte, invata cateva trasee pe care le adopta in functie de necesitati. Asa ca miile de articole despre crapi absolventi nu sunt decat literatura pe care e interesant sa o parcurgi doar cat sa iti umpli timpul...
Am citit un articol in AVP, scris de catre tipul de la Senzor, pe care il stiam un bun pescar si, totodata, un bun comerciant. Dar cand am aflat ca boiliesurile prinzatoare sunt numai cele cu PH 6.5, am cazut, la figurat, pe spate....
Mi-am dat seama de ce ani de zile am venit de la pescuit doar cu aer curat si mult soare....
Nu dadusem decat cu rame, mamaligi si altele ce aveau un pH de 7....


pus acum 14 ani
   
Puffyk
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 126
Aroma de capsuni...
Foarte buna si prinzatoare, aproape omniprezenta in concursuri...dar spuneti-mi mie, va rog, de ce crapul caruia ii dai o capsuna nu se uita la ea nici cu coada???
Am pus usturoi in acvariu, si surpriza, pestii l-au mancat....
Fructe de padure....cati crapi ati vazut mancand zmeura si fragi?
Sepie si caracatita...era zilele trecute un submarin al lui Nemo, aproape mancat de o caracatita. Nu am apucat sa il fotografiez si a luat-o spre Calarasi....
Iar exemplele pot continua....
Eram un pasionat al pescuitului la twister si alte naluci. Acum 3 ani, la Cernavoda, scapam o stiuca de un metru, dar prindeam altele, prindeam salai, avati....dar cand am facut un bilant al pierderilor cauzate de intalnirile cu craci, rezultatul a fost catastrofal. Castigator era pescuitul sportiv. Si magazinele de specialitate. Pentru ca e usor sa propovaduiesti pescuitul sportiv cu naluci, adica culmea sportivitatii, cand tu vinzi materie prima sportivilor....
Iar un oblete in carlig e la fel de bun ca un twister de firma. Diferenta este ca te gandesti numai la pescuit, nu la cat ai investit si cat mai ai...Unii spun ca pescuitul la pestisor viu este primitiv....
Problema lor!


pus acum 14 ani
   
Puffyk
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 126
Vad pescari care se duc la pescuit la Dunare si fac cele mai omenesti chestiuni. Adica stau pe plaja, cu multe lansete, pescuiesc cu arome, bombe, fire ultra super, si se plang ca nu prind. Niciodata nu am inteles care este ratiunea unuia care se agata de un copac, pescuind in plaja de dupa el. Sau de ce pescuieste cu 5 ace printre agataturi. Sau de ce executa aruncari lungi cand pragul e la doi metri. De ce pune senzori? De ce foloseste ace mici la peste mare? De ce opreste somotel cat puiul de caras?
Iar intrebarile pot continua...
Dar trebuie sa vedem si partea buna a lucrurilor. Vine de doua-trei ori, pierde monturi cat pentru 3 ani, nu prinde aproape nimic si renunta. Se duce pe Mv2, pe Branesti, pe Cercani...Si prinde. Crap mare. Nu se gandeste de ce crapul de 10 kg il scoate cu fir de 0.30. Si nu se mira ca platica pe care o crede la kg e crap de 12 kg. Este atat de mandru in poze de nu ii mai ajungi cu prajina la nas...Iar noi, astia nasoli, care ne chinuim pe maluri pline de craci si dam umbrarul pe o salcie aplecata si plina de tantari....
Sa fie la ei, acolo.....


pus acum 14 ani
   
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
Parerea mea, nu exista pescar care sa nu fii facut si lucruri nasoale adica sa nu fi pastrat un peste sub dimensiuni sa nu fii aruncat o stcila pe malul apei si exemplele pot continua, insa problema e sa fii evoluat, eu cand vad pescarii din astia nu ii judec ci stiu sigur ca sunt la un nivel foarte mic si sper pentru natura si pentru ei sa treaca mai departela urmatorul nivel, din pacate asta e realitatea si trebuie sa ne adaptam sa mai dam un sfat unde se poate nu sa tinem secretul in noi si sa ne multumim spunand ca ala care nu face ce trebuie e un taran si noi suntem superiori.

_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 14 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
Fratilor,cu mici "exceptii",asa cum am spus o prepar simpla(apa+sare+malai,grisat),rar cu scortisoara,usturoi,capsuni,colorant.La porumb,anul asta nici unul(numai caras).
Referitor la ce ati scris voi,as vrea sa va intreb ceva?:cti din prietenii vostri au ramas adeptii EI?,sunt gata sa fac pariu ca raportul este 1/10,asta nu din cauza ca nu stiu sa faca mamaliga pentru ea!
Asa cum scria(dadea de inteles),puffyk si altii, trebuie sa fi un caracter puternic!Si a pus cineva intrebarea cum este sa stai"in balta",n zile si sa te multumesti cu aerul,privelistea,alea,alea?..dar pentru multi dintre noi pescuitul pe EA,cu orice este"oriune,oricum"...MINUNAT!
Asta cu ph mamaligi m a dat in "bilbiiala"!(eu pescuiam, ca in secolul 20,si inca cred ca
pescuiesc)....


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Weekend-ul asta incerc si eu mamaliga ta Pictore, de obicei nu imi place sa copii alte retete dar acum sunt dispus sa incerc orice, sa vad daca prind! Voi pescui la balta sau la Siret, (nici eu nu stiu unde ma voi duce) si voi mai aduga cateva mirodenii in functie de vremea de afara!

_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Radu90
Veteran

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 256
Domnu Puffyk am citit cu atentie ce ati scris si in cea mai mare parte aveti dreptate,de cele mai multe ori prinzi la simplu , fara arome , fara alte mirodenii, smecheri si eu mai stiu ce, dar sunt si cazuri cand se intampla ca tu fara arome si smecherii sa nu prinzi, si ala de langa tine "mai dotat in nade etc.." sa scoata pesti pe mal, eu cand a fost sa prind scobar am prins la arpacas simplu,fara nici o aroma nimic....a 2a zi am pus un pic de anason am mai prins si atunci dar doar 3, pt ca pe parcurs sa nu mai prind nimic indiferent de aroma...concluzie : cand nu mananca poti sa ii dai cu orice aroma...sa te dai peste cap sa faci tumbe si alte porcarii ca tot nu pune botu daca nu vrea..cat despre chestia cu PH'u si pe mine ma dat pe spate clar...asta deja o da in stiinta s.f. Cat despre ce zicea tench cu peturile aruncate..da fiecare gresim,dar ideea e sa incercam sa ne indreptam greselile, de exemplu eu in ultima vreme bidoanele goale care imi raman pe balta le bag in portbagaj daca nu am cu ce sa le dau foc...am vreo 4 bidoane goale in portbagaj ) le aduc acasa , le pun intro punga si le arunc frumos la container, cand nu prind peste si merg sa fac si gratar...fac foc si ma apuc sa ard tot ce vad aruncat pe balta care este in apropiere, pe o raza de 50 metri...si ma doare inima si am atata ura in mine cand vin saptamana urmatoare si vad inapoi tot campu plin de hartii , peturi, sticle de vine , servetele si alte porcarii, oare ceilalti "cocalari" ca nu pot sa ii numesc altfel pe acesti oameni nu se gandesc ca e spre binele lor sa lase curat in urma? nu se gandesc ca data viitoare o sa stea printre hartii ,peturi, in loc sa stea pe iarba curata. Se pare ca nu se gandesc sau chiar imi permit sa zic : CA NU GANDESC DELOC daca l-as vedea pe unu cand pleaca si lasa hartii si porcarii in urma i le-as indesa in bot pe toate.
Hai ca deja o dau in offtopic total.
Fire intinse indiferent de arome !


_______________________________________
2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic !
Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Puffyk a scris:

Vin si eu cu o umila parere....
Maestria culinara este exclusiv apanajul omului. Ne place sa folosim cat mai multe mirodenii, sa dam un miros si aroma regale mamaligii, ba de multe ori chiar abia ne franam dorinta de a musca din turta minune. Si suntem siguri ca Maria Sa Crapul va veni la apel precum un drogat in sevraj, atacand biata patratica mai ceva ca un salau pus pe harta.
La fel si cu bobul de porumb....dar ce explicatie gasiti atunci cand viermusii miros gretos, cand ramele aproape moarte sunt efectiv pestilentiale sau cand mamaliga cu usturoi uitata vreo doua zile intr-un colt de tinda da clasa celor mai hapciucioase boiliesuri?
Am facut teste cam jumatate de an. Am incercat niste arome de faceau pisica sa latre, in paralel cu altele ce te scoteau din casa. Si, bineinteles, cu mamaliga simpla, fara nici o aroma. Rezultatele au fost uimitoare....statistic, toate lansetele au prins aproape la fel. Au urmat boabele. Toate aromele, terminand cu simplu Bonduelle. Rezultate identice. Am renuntat la Bonduelle, am incercat un no-name dintr-o conserva. Am prins....



Maestre Hoinar Batran ! Ti-am recomandat sa citesti topicul asta . In mod special m-am referit la aceasta postare a lui Puffyk , care , crede-ma , ,, stie de capu' lui " si ,, mananca Dunare pe Paine " ! Si nu doar , ci chiar ,, face serviciu " !

In postarea asta a dansului se intelege absolut perfect ceea ce spuneam eu in topicul ,, challenge " . ..... Simplitate ! Momeli simple cu arome cat mai aproape de natural .


pus acum 14 ani
   
Puffyk
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 126

Modigliani a scris:


Puffyk a scris:

Vin si eu cu o umila parere....
Maestria culinara este exclusiv apanajul omului. Ne place sa folosim cat mai multe mirodenii, sa dam un miros si aroma regale mamaligii, ba de multe ori chiar abia ne franam dorinta de a musca din turta minune. Si suntem siguri ca Maria Sa Crapul va veni la apel precum un drogat in sevraj, atacand biata patratica mai ceva ca un salau pus pe harta.
La fel si cu bobul de porumb....dar ce explicatie gasiti atunci cand viermusii miros gretos, cand ramele aproape moarte sunt efectiv pestilentiale sau cand mamaliga cu usturoi uitata vreo doua zile intr-un colt de tinda da clasa celor mai hapciucioase boiliesuri?
Am facut teste cam jumatate de an. Am incercat niste arome de faceau pisica sa latre, in paralel cu altele ce te scoteau din casa. Si, bineinteles, cu mamaliga simpla, fara nici o aroma. Rezultatele au fost uimitoare....statistic, toate lansetele au prins aproape la fel. Au urmat boabele. Toate aromele, terminand cu simplu Bonduelle. Rezultate identice. Am renuntat la Bonduelle, am incercat un no-name dintr-o conserva. Am prins....



Maestre Hoinar Batran ! Ti-am recomandat sa citesti topicul asta . In mod special m-am referit la aceasta postare a lui Puffyk , care , crede-ma , ,, stie de capu' lui " si ,, mananca Dunare pe Paine " ! Si nu doar , ci chiar ,, face serviciu " !

In postarea asta a dansului se intelege absolut perfect ceea ce spuneam eu in topicul ,, challenge " . ..... Simplitate ! Momeli simple cu arome cat mai aproape de natural .


Din pacate nu sunt eu tatal lor...tatal lor este Stefan, un pescar din Calarasi care face efectiv minuni cu o barca de 2.40 si 4 Germina pe care nu le-as ridica de jos....
De 1 decembrie a luat 6 crapi si un somn, ieri inca sase....
Cu ce a pescuit? Cu mamaliga simpla....
Eu am fost pe 1 decembrie si am impuscat 3 crapceni, 2 de 1.5 kg si unul de 2 kg...L-am retinut numa' p-ala de 2....
PS
Ai lui Stefan erau de la 2.5 la 6....


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Salut Maestre ! Pe Romica , cel ce pescuieste pe Ara , il stii ? Banuiesc ca da ! El este altul care scoate poporul din sarite cu barcuta lui dotata cu umbrela de soare , cu ametitele lui de lansete cu care scoate crap dupa crap . Si de obicei da in dreptul malului cu cuiburi , in plopii rasturnati .
  L-am oprit de cateva ori sa-mi arate ,, ce dracu' are-n ace " . Am gasit cea mai banala mamliga posibila , porumb in lapte , si cea mai ,,elaborata" momeala a lui a fost ..... porumb Bonduelle !


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Defapt exista un secret legat de mamaliga pentru Dunare, pe care nimeni nu vrea sa-l dezvaluie... Atunci cand o prepari trebuie sa rostesti o incantatie ... Daca totul a decurs cum trebuie si n-ai uitat nici un vers, mamaliga ar trebui sa arate asa:

patratica ..... dunare defapt exista secret legat mamaliga pentru dunare, care nimeni vrea sa-l

33.9KB


pus acum 14 ani
   
Puffyk
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 126

Modigliani a scris:

Salut Maestre ! Pe Romica , cel ce pescuieste pe Ara , il stii ? Banuiesc ca da ! El este altul care scoate poporul din sarite cu barcuta lui dotata cu umbrela de soare , cu ametitele lui de lansete cu care scoate crap dupa crap . Si de obicei da in dreptul malului cu cuiburi , in plopii rasturnati .
  L-am oprit de cateva ori sa-mi arate ,, ce dracu' are-n ace " . Am gasit cea mai banala mamliga posibila , porumb in lapte , si cea mai ,,elaborata" momeala a lui a fost ..... porumb Bonduelle !


Treaba sta cam asa....
cand ai o pneumatica de 2.40-2.70 mobilitatea este maxima. Cu 3 lansete te misti unde vrei si faci ce vrei. Stilul cel mai bun e 30-ul! Adica maxim 30 minute pe locul de pescuit. Te duci de colo-colo, incerci stanga, incerci dreapta....Cand dai de un crap ce vrea sa traga, de obicei e la apel in maxim 15-20 minute. Daca trasatura nu a venit tot acest timp, poti schimba locul.
Pe Ara exista cateva locuri bune, la plopi apa are cea mai mare adancime de pe canal, 8-9 metri pe o cota normala. Dar exista si alte cateva locuri bune, chiar inainte de plaja, apoi pe malul stang de la pod incolo....
Cand pescuiam la clonc, atacurile cele mai multe la plopi le aveam. Si erau pesti mari.
Cu o pneumatica te ancorezi cu 5 kg. Cu o pneumatica nu faci zgomot. Doua vasle micute sunt de ajuns ca sa te muti unde vrei.
Iar mamaliga nu conteaza. Mai ales acum, o mamaliga moale face cat 3 mamaligi tari. Ca sa nu dati Chix, va recomand sa va faceti 2-3 mamaligi separate. Daca una nu va iese, raman celelalte doua. 
La Eco 2010 va voi invita la o demonstratie live de crap si clonc. Va voi arata monturi, tehnici, smecherii. Si ca sa vedeti cat de multe smecherii folosesc, in maxim 5 minute va veti edifica cu totul.
Bere inclusa....


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la