FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Anne98
Femeie
25 ani
Buzau
cauta Barbat
25 - 50 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / PESCUIT LA DUNARE SI IN DELTA DUNARII / Politia de frontiera ! - Prieteni sau dusmani ?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Parerea mea este ca ....... si cu ei , si fara ei ... !

    In general isi fac treaba bine ! Cel putin fata de pescarii sportivi . O singura data s-a intamplat sa nu fim vizitati si legitimati seara pe malul Dunarii .
    De obicei vin discret in tabara : ,, Buna seara ! Ne scuzati ca va deranjam . Am dori sa vedem documentele dvs ! " . Noi , fiind in regula , le aratam , cu unii sau cu altii se mai intampla sa ne cunoastem ( cel putin din vedere ) , apoi discutia ,, aluneca " in spre amical . ,, Ieri s-a luat le km ..... 2 crapi de .... kg , 4 somni de .... kg , vedeti ca vine apa mare , vedeti ca vine ploaie si iesiti greu d-aici ..... etc ! "

    Pana aici toate bune ! Insa despre amicii nostrii graniceri , vrand nevrand auzim si povesti mai putin frumoase ! Cum ca ar tolera pescuitul in prohibitie , ca ar tolera braconierii localnici ( si nu doar ! ) , ca si-ar lua ,, partea " de la plasari si electricieni , samd . Domnilor ! Voi ce credeti ?

    In general , ce credeti ? Este bine sa-i avem pe zona de frontiera ? Este bine , pe langa obligatiile ,, graniceresti " sa aiba tot ei in administrare si protectie populatia piscicola si urmarirea abuzurilor din pescuit ?

    Sincer , eu ma simt mai confortabil cu ei preajma . Cu toate ca mereu m-am intrebat , inclusiv acum , ,, Ce treaba au granicerii cu ..... ciortanii mei ? "

......................................

    Astept parerile voastre !


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Pe de alta parte nu pot sa nu compar regimul de pescuit la Dunare pe zona de frontiera , de la Calarasi amonte , cu cel din aval . In teritoriu .
      Pe frontiera , chiar daca ne-a mai enervat prezenta lor prin preajma , chiar in subconstient aveam o vaga senzatie de protectie . Pe teritoriu ..... exact opusul senzatiei asteia . E mult pustiu acolo , se intampla sa nu intalnesti tipenie de om cate o saptamana intreaga ..... insa nici bine nu te simti .
      Din multe motive. Am vazut mai multi braconieri , si mult mai dezinvolti , am mai putea avea nevoie de o interventie rapida a unei salupe de-a lor , am putea intalni vre-un grup ceva mai ..... ciudat de pescari , etc !

      Prin asta am vrut sa spun ca ..... tot mai bine e cu ei !


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Chiar daca suntem la ... Dunare si Delta ... astept tot aici parerile pescarilor de Prut sau alte ape din zonele de frontiera . Cum , si in ce fel ii vedeti dvs pe graniceri in zonele in care pescuiti ?

pus acum 14 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
......salut,toata dunarea navigabila+bratele "EI",constituie zona de granita!Eu unul pot sa spun ca PF-ul in unele zone isi face treaba mai bine decit in altele,in general se spune ca :"omul sfinteste locul"!Mie nu mi se pare o masura abuziva(in general,in afara de somn nu se prinde altceva noaptea decit rar),dar,acel dute-vino al barcilor cu electricieni si plasari va fi intrerupt.Amenzile sunt (din cite am auzit pe masura,basca dosar),cine a gindit treaba asta, consider ca a facut o de bun simt.
Stiti cita noapte este vara?.........6-7 ore, asa ca este loc.Mai trebuie luat in consideratie ca in afara de PF,este si politia fluviala,care cel putin in zona unde pescuim noi isi fac cu destul"zel"datoria..........c am asta este ...............


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Politia de frontiera acolo unde pescuiesc eu...As avea sa le zic cate ceva "personal"... Nu mi-au facut nimic, n-am avut decat de vreo doua ori discutii cu niste "capete patrate" pe tema PG-ului pe care inca nu mi-l facusem (discutia nu se purta pe mal, ci pe drumul de intoarcere unde ne oprisera masina), stiti voi, "teoria chibritului" laolalta cu umflarea muschilor aferenti uniformei...O singura data am luat amenda, dar asta nu in zona mea ci la...Mraconia...pescuiam cu o lanseta, nici nu luasem permisul de acasa ca si-asa era "pe Dolj", da' nici griji nu mi-am facut pentru ca daca erau vreo 10-15 insi cu barcile in larg care dadeau la japca, am zis ca ce fac eu e frectie la picioru' de lemn...o intamplare ca-n filmele  cu prosti de care nu-mi face placere sa-mi amintesc...
Inainte de inundatii vazusem pe canalul Cezero doi saci plini cu plase ascunsi la vreun metru sub apa, langa un "cuib de braconieri"(asta poate insemna statie de pompare, ferma, etc.)...Ne-am intalnit cu "reprezentantii legii" ...stiti ce ne-au zis? "Mai baieti, in ceea ce ne priveste sa manance peste toata lumea, si aia cu undita si aia cu plasa"...asa o fi
Dupa inundatii, in primavara lui 2005 parca, doar cine nu a fost la pescuit nu stie cat s-a respectat perioada de prohibitie, si cu undita, si cu plasele...despre cantitatile care se scoteau din apa zilnic nu mai zic...Si pana la urma cum sa se ia tanarul politist de frontiera de plasele vecinului sau? Poate eventual sa-l avertizeze sa stea cuminte in cazul la niste controale mai "de sus"...
Asa ca eu vad politistii de frontiera de la noi ca pe niste baieti "de gashca", ce abia asteapta sa isi faca "tura" sa plece si ei acasa, sa nu se implice prea mult unde au mai mult de pierdut decat de castigat, iar daca "pica" ceva, cu atat mai bine...ca peste tot...


pus acum 14 ani
   
bogdangh
Membru

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2
In zona Calarasului (km 370 - Km 400) , unde pescuiesc eu de obicei, politia de frontiera e super OK atata timp cat ai actele in regula (permis vizat pe anul respectiv, PG-ul si buletinul). Vin oamenii cu ATV-urile se prezinta frumos, controleaza actele si la sfarsit chiar iti multumesc    .

pus acum 14 ani
   
gheorghe_badarau
Membru

Din: Roman
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2
Pānă acum nu mi-a trebuit PG. Pe 1 septembrie voi fi pe Sf. Gheorghe şi nu ştiu ce program au cei de la frontieră. Īn general ajung la Tulcea pe la 4-5 dimineaţa . Dacă-mi puteţi da cāteva informaţii le primesc cu multă bucurie şi mulţumire. Chiar şi despre locuri că pe acolo nu am fost īncă.

_______________________________________
Bălţi la tot pasul !

pus acum 14 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
...ideal, este sa vorbesti cu ei la tel...faci copie dupa c.i si permis anpa  le trimiti pe fax...acum este "moca"...peste 2 saptamini suni si intrebi...cind poti sa il ridici...
..dar cred ca pe sf.gh.  nu iti trebuie....numai pe chilia...este musai!!


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Imi plac domnii de la politia de frontiera atunci cand cer permisul pescarilor, DAR cand vad cum pazesc plasele braconierilor incep sa numai dau 2 bani!DAR din pacate nu putem face nimic, e ca si cum ne-am lupta cu morile de vant!!!

_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la