FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Elena01
Femeie
19 ani
Braila
cauta Barbat
19 - 31 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / SPECII DE PESTI / Caracuda  
Autor
Mesaj Pagini: 1
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
Astazi am fost la un botez la "comana",o zona incarcata de istorie si de "neajlov",ce cum, cind, unde!!??Discutia principala "pescuitul".Asa am aflat ca aici inca exista si mai ales se prinde "caracuda",un peste uitat:carassius carassius pe numele stintific ,ciprinid ,de talie mica ,corp galbui,aripioare rosii,uneori cu pete negre pe ele.Cred ca eu nu am mai prins de fro 20 de ani ,iar aparitia ei in "neajlov"nu poate decit sa ma bucure.Tatal prietenului meu om de 70 de ani,MARE pescar a reusit sa transforme sfinta ZI de crestinare a unei micute intr o veritabila lectie(mai degraba un seminar, ca slujba a fost la minastire)de pescuit.Cind cineva a spus ca:"omul cit traieste invata" a avut mare dreptate.A fost ceva "magnefic",o "pledoarie"despre pescuit si pesti,cum ERA ,cum este si mai ales cum va fi,cuvinte simple ce mai"MESERIE"!!!!(acesta este cuvintul pe care prietenul meu il foloseste in loc de "tata",si totul a pornit de la:care este cea mai buna saramura mincata?,raspunsul :de caracuda!!!!!!!!!

_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 15 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Descriere generala
Caracuda este un ‘locuitor’ fidel al mlastinilor, luncilor inundabile ale Dunarii, bratelor ‘moarte’ ale raurilor, lacurilor si baltilor de deal si de ses, cu substrat malos si vegetatie abundenta. Caracuda este un peste care prezinta multiple asemanari cu carasul si platica, specii cu care este frecvent confundat. In consecinta, corpul este puternic comprimat lateral, pana spre plat, foarte inalt (ca si cazul platicii), acoperit cu solzi mari si grosi, bine fixati (caracteristica specifica in general carasului si/sau  crapului). Capul este scurt, gura terminala, buzele subtiri, inotatoarea dorsala si cea ventrala sunt prevazute cu cate o radie ascutita, tepoasa. Talia medie a caracudei este de 25-30cm lungime si 150-300g greutate, in mod exceptional poate masura 50-60cm si cantari 3kg.
Localizare
Originar din Asia Orientala, populeaza in prezent majoritatea apelor de pe continentul European, exceptie facand doar Irlanda, Scotia, sud-vestul Frantei si Elvetia. La noi este prezenta pe cursul mijlociu-inferior al marilor rauri (Olt, Siret, Prut, Mures, etc.), Dunare (inclusive in luncile si baltile ei inundabile), Delta Dunarii, crescatoriile de crap, exceptie facand doar paraiele si lacurile din zona montana.
Hrana
Consuma aceeasi hrana ca si platica si/sau crapul : insecte si larvele acestora, rame, viermusi, materii vegetale aflate in descompunere, semintele si frunzele diferitelor plante acvatice, resturi organice, moluste de mici dimensiuni, etc.
Reproducere
Caracuda atinge maturitatea reproductiva in treilea an de viata. Reproducerea are loc in perioada mai-iunie, cand femela depune intre 120.000 si 300.000 de icre, cu un diametru de 1,4-1,6 mm. In aceasta perioada se aduna in grupuri mari si se indreapta spre portiunile putin adanci si cu vegetatie abundenta, din apropierea malurilor.
Comportament
Este un peste care-si petrece majoritatea timpului scormonind fundurile maloase si bogate in substante organice in cautarea hranei, ridicandu-se in straturile superficiale doar in zilele foarte calduroase. Deasemenea, supravietuieste in conditii extrem de vitrege, in medii foarte putin oxigenate, fiind alaturi de tipar unul dintre pestii cei mai rezistenti.


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Exemplarele tinere sunt usor de depistat datorita prezentei unei pete negre la baza inotatoarei caudale.

caracuda tinere sunt usor depistat datorita prezentei unei pete negre baza caudale.

42.4KB


pus acum 14 ani
   
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
Am prins caracuda inntro balta din aia de pe langa ceva cariera in Gorj acum cativa ani.Am prins-o noaptea si nu prea pozam capturile atunci, mi-e ciuda si acum ca nu am pozat-o.Totusi ce tin minte este ca atat de rotunda este ca abia o poti ucmprinde in mana, era un examplar la 200 de g aproximativ, iar solzii parca sunt armura nu solzi atat de tari sunt si de bine asezati.
La vremea respectiva nu stiam ca exista si caracuda, crdeam ca este o denumire regionala a carasului.


_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Recordul mondial

category: rod & reel
weight: 4,30 kg (9 lb 8 oz)
length: approx. 55 cm (approx. 22 inches)
locality: unknown, Netherlands
year: 2009
caught by: Dirk Knoblauch

caracuda recordul rod & 4,30 oz)length: approx. (approx. unknown, 2009caught by: dirk knoblauch MEMBRU DE ONOARE

52KB


_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Ionut , sigur articolul adus de tine se refera la Caracuda ? Este putin bizar faptul ca specia , ca dimensiuni se incadreaza intre 150 - 300 g , iar exemplarul din postarea ta are ....... 4 , 3 kg !!!

In alte topicuri am vorbit despre ,, imprevizibilul " dezvoltarii speciilor de pesti . Insa la Caracuda , ....... esti sigur ?


pus acum 13 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Sigur nu pot sa fiu am cautat denumirea in latina a speciei- Caracuda (Carassius carassius) am intrat pe site-ul cu recorduri si in dreptul acestei specii era poza postata de mine.

_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 13 ani
   
Orthrias
Membru de baza

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 196
Cei de sus sunt caracude prinse pe un canal pe care-l treceai cu piciorul, in zona Dabuleni..

caracuda cei sus sunt caracude prinse canal care-l treceai piciorul, zona dabuleni..

18.2KB


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la