FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
andreeamicu91 pe Simpatie
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 52 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / PESCUIT LA DUNARE SI IN DELTA DUNARII / Cum...am descoperit, DUNAREA!.....si de ce ea!?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
Intimplarea face ca :aveam un vecin pescar si un unchi asisderea, (din cei 5 frati ai tatalui,singurul,desi, toti ar fi mancat si dulceata, de peste).Trecusem, clasa a5- a ,matematica, cu gheba ,rezultatele (super,care ulterior s au deteriorat din cauza de...el),au facut ca ai mei, sa se inscrie la un concediu, pe un ponton in delta.Fara mari pregatiri, am plecat.Tintarii,mincarea ,poate virsta frageda ,au facut sa nu prea imi priasca si nici sa nu ma dau in vint...........herastraul(vacanta o petreceam la bunici,in zona),baneasa,floreasca........erau de top........am fost prima generatie de 8 ani...apoi admiterea, la liceul sportiv........si,vecinul, care avea un doge(nu stiu cum se scrie),12 cilindri in v ,fosta masina regelui(consuma 24-30/100,ca de aia era rege),si care cistiga buc.-sinaia si prindea si in 90-130/la ora,m a invitat, la un pescuit, la ostrov(cu acceptul alor mei).Am fost 5,el cu sotia,eu,si cei 2 ciini, de vinatoare (baiatul lor,s a nascut dupa ,fro 8 ani si de si l am,tiriit la pescuit nu a fost pescar).Dl.DABIJA(dumnezeu sa il odihneasca pe el si pe sotia lui),a fost" PRIMUL, MEU MARE PROFESOR IN VINATOARE SI PESCUIT",nu pot sa il numesc mentorul meu,pentru ca exista in viata mea si:PRIMUL OM CARE MA INVATAT SA PESCUIESC LA"MAMALIGA",ILIE GIURGIUVEANUL(dumnezeu sa il odihneasca)!,acestia ,au fost aproape ca si ai mei!La ostrov(iertati mi, divagatia),dimineata si seara ,vinatoare,iar ziua pescuit.A fost ,prima partida in care "capturile",au fost pentru mine"gigantice".Am fost si in urmatori2 ani la dunare,rezultatele ,peste asteptari!Si avenit prima mare evadare!Aveam 16 ani jucam rugby,la progresul buc.,cantonamentele se faceau in vila "AMA",in herastrau,in dreptul actualei ambasade chineze.Intr o zi la pescuit,in fata bazei, am cunoscut un capitan(civil,imbracat,stiti cum era legea,trebuia si la wc sa mergi in uniforma),de graniceri,alea alea ,peste ,capturi, si inevitabila,DUNARE!El, era la academia militara , Am fost la 2-3 partide pe lacurile, de care,v am spus!O sa rideti dar dupa terminarea academiei a fost repartizat,la brasov.Un an, am fost invitat in,
"triunghiul bermudelor"cum spunea el,zona ozun,chichis,bod,olt,riiul negru si alte balti de revarsare,apoi:FETESTI,teritoriu romanesc .Intre calarasi si braila ,dar mai ales macin,au fost locurile care m au marcat pe viata.Stiti bine ca pescarii,c am nu spun adevarul ,dar :in ea sunt pesti, de pesti.Tot cu el,am intrat in delta(avea o trupa,c am ca a noastra de acum),prin el am cunoscut o familie unde in perioada 1975-2004,am mers de 2 sau de mai multe ori pe an,si carora le spun mama si tata(fam.husarenco din murighiol)si unde imi tin parcata lotca.Vorbesc des la telefon si le spun de ce ma duc numai sa ii vizitez, ca pe parinti, nu si sa pescuiesc!De ce?:braconaj................. extrem,nesimtire...........alea,alea care cei mai multi le stiti!........prefer sa ma duc la valea nucarilor la spinn dupa salau si biban(pictoru stie .....spune, ca sunt, dus)!
De ce ,calarasi- 520,politia de frontiera, sa traiasca(dupa cum se aude e pe......... duca,tragic),este aproape,mult mai curat,chiar cu mici excepti pot spune civilizat,dar
mai ales tine mult peste!,comparatia, am facut o in aceeasi perioada ,intre prietenii,nostri care au fost in delta si noi pe aici.Raportul a fost covirsitor:c am 8/1,la punctabili(adica peste 5 oca),asa ca,ajunge pentru azi!..nu va suparati!Cele bune!
psam scris aici ,pentru noi toti pescarii ,de dunare!(actuali si viitori).Cele bune


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 15 ani
   
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
Salut didel,
uite am si eu o gasca si vrem sa mergem in Delta in iunie dupa ce se deschide pescuitul(14 iunie).Poti sa-mi recomanzi ceva zone, vrem sa stam cam o saptamana.


_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 15 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Salut !

   Acum 5 min vorbeam si eu cu cineva despre acelasi lucru . Inca nu e foarte clar , dar anul asta ,,cam pute " treaba in delta . Didel sigur stie mai multe , insa pe masura ce aflam noutati te tinem la curent . Si toata ameteala asta cu permisele si zone de protectie ( si delta ) au cam accelasi punct de plecare ! Tot imediat dupa prohibite voiam sa plecam si noi


pus acum 15 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
Frate,despre delta as putea sa iti spun multe, dar,cum vad eu delta, astazi, si ce indrumari as putea sa iti dau:
1-chilia, nu este asa braconata si ar fi ,prima optiune
2-sulina,ar fi cum ar fi dar este trafic intens ,iar canalele si japsele sunt intens braconate
3-sf.gheorghe a fost sufletul meu,insa azi este nimic sau aproape nimic,pentru mine zona murighiol- dunavat (pe dig)a fost cea care a dat rezultate bune anul trecut,insa putini pescuiesc in zona pentru ca se ajunge cu masina si in unele perioade este aglomerata(atit de aglomerata ca poti trece dunarea in picioare de cita mamaliga si momeala este aruncata)!
Ar mai fi un aspect :"trupa",din citi, ar fi,compusa ?........cort?.......ce peste urmariti...
si cel mai important, citi bani/om ati vreasa cheltuiti!?(nu este o rusine,dar ,mincare momeli ,benzina, transport,alea ,alea ).........te fac de multe ori sa te gindesti ca mai bine pescuiai in canare si de restul banilor luai si suveniruri pentru cei de acasa.Ai mai fost in delta?....daca nu, (cine nu a vazut o ,pierde 10(zece)ani din viata)merita ca macar odata ,sa se faca un efort!Daca insa ai fost ,(nu stiu de unde esti),iti pot recomanda alte locatii,care sunt din punct de vedere al pescuitului cel putin cit delta!(dar nu se stie ,niciodata)!


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 15 ani
   
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
In primul rand multumesc pentru raspunsuri.
Grupul este format din aproximativ 5 colegi.Stam in Timisoara(nu suntem Timisoreni).
Eu am mai fost in Delta cu vreo 5 ani in urma si am ramas indragostit de ea insa pana acum nu prea am avut posibilitatea sa merg.
Ne-am gandit sa stam la ceva pensiune sau la ceva proprietari pe acolo , bani gasim pentru expeditie deoarece stand asa departe de delta chiar daca cheltuim ceva mai mult din punctul nostru de vedere merita mai ales ca ceialalti din grup nu au vazut inca delta live.
Pestele vizat nu este acelasi pentru toti (mie personal imi place cel mai mult spinningul) unii ar vrea la crap insa la capitolul asta o sa ne aliniem dat fiind faptul ca este greu sa fim toti100% multumiti o sa ne adaptam la ce se prinde cat putem.DECI ceva crap caras stiuca, oricum nu prea avem cum sa ajungem acasa cu peste avand in vedere cat e distanta, eventual cu ceva lazi frigorifice din alea portabile, dar deja acum gandesc prea departe


_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 15 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
1-indiferent unde veti sta vor fi tintari "o miecinzecidemilioane"!
2-ideal,este sa stai in cort,de ce?,nu te mai "trambalezi"si costuri, reduse,barca+barcagiu,undeva la 100 ron,poate si mai mult(o sa i au pulsul!),pe zi.
3-in general iti trebuie o locatie "la doua capete",undeva unde este si un canal,ele sunt putine si de obicei aglomerate.
4-starea vremi,este problema nr.1,atunci cind iti programezi o plecare,este ca la 6/49 !
atunci cind intri in balta, sti ca intri marti si iesi duminica,si daca ploua este c am nasol!
5-se prind toate felurile de peste,stiuca mai ales pe incinte.
Tot ce ti am spus este valabil pt.sf.gh.Pe sulina,si chilia,poti sta la pensiune(uneori,chiar bine),dar trebuie sa ai "bulan"de cine dai!
Unde ati vrea sa mergeti?,poate iti pot da, mai multe detalii!,s au daca nu sunteti chititi ,iti pot spune alte locuri,aproape de voi!E drept ca nu am fost de fro 4 ani dar tin legatura ,cu vestul(intr o perioada, c am salbatec),dunari!


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 15 ani
   
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
Inca odata multumesc pentru raspunsuri, ne ajuta foarte mult sa-mi fac o imagine cat mai aproape de adevar
Cred ca mai degraba la o pensiune ne dorim si este bine daca se poate afla cam la cat duce o barca+barcagiu pe zi.
Noi nu avem pretentii de cine stie ce peste numai ca vrem sa pescuim in Delta deci nu zic ca nu ma intereseaza si locuri de pe aicidin Vest (cateva dintre ele le mai stim si noi ca doar suntem pescari de "duminica" numai ca efectiv de fiecare duminica ), oricum o Delta vrem sa facem neaparat.


_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 15 ani
   
DanutZ
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 612
@ tench......eu de fiecare data cand merg in delta merg pe Sf.Gheorghe si stau la niste localnici in satul Sf.Gheorghe.......Pot sa zic k m'am simtit f. bine.....In zona snt o gramada de pensiuni su preturi nu f. mari.....In ultimul an am avut barca personala(si'a cumparat un prieten),dar acum 2 ani a costat 100 lei/zi+benzina.Transportul de la Muroghiol pana in sat costa 120 lei/persoana cu barca rapida si un pic mai putin cu vaporul.Peste este destul de mult.....Stiuca in special si somn....dar micuti.....Poti pescui si la crap....dar pt asta este recomandat sa mergi cu cortul,sa te stabilesti intr'un loc,sa nadesti masiv cu porumb uscat sau cu boilies si sa astepti.....La spin poti merge la stiuca,biban,avat.....si dak gasesti locuri si la salau

pus acum 15 ani
   
Mihnea
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1177
sunt foarte multumit de raspunsuri acum am un punct de plecare multumesc sper sa iasa ok

_______________________________________
Prinzi nu prinzi tot pescuit se numeste

pus acum 15 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
salut !....ultime amanunte!Dupa, parerea mea ,singurul brat care poate fi luat in calcul este chilia.In zona pardina ,periprava ,cazare la pensiuni ,pret decent 100 ron zi ,tot inclus,barca +barcagiu 80-100 ron +benzina (aici ca recomandare cereti relatii pentru ca de obicei barcagiul, nu va duce la locuri bune ,va duce la colt,aproape).Se poate pescui atit in dunare cit si in canale!
Argumente(ultima ora)...sulina a devenit c am exclusivist,distantele la locurile de pescuit sunt lungi,se pescuieste mai ales pe canale!
sf.gheorghe........nu mai tine peste decit in 2-ua locuri,km 19 ,si confluenta dunare -perivolovca(de multe ori c am la 1-ora de mers pe canal),insa pensiunile sunt departe de aceste locuri si costurile sunt mult mai mari!Ca si opinie,din cauza ca dunarea este cit "casa poporului)azi,cred ca se va stabiliza c am la o luna dupa prohibitie,primele partide cred ca se vor putea face in a2 a jumatate a luni iunie,dar cel mai bine iulie!Acum fiecare face ce vrea,eu desi in ultimele partide nu am prins ,ma gindesc cu "MARE",nostalgie la km 40,unde in 11 sep.2001,toata lumea ne chema acasa, ca incepe razboiul(nu stiu care),si noi, il "zdrobeam"!,............asa ca termen!!!!!!!!


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 15 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
am descoperit Dunarea relativ recent...acum vreo 13 ani...e PUTIN! pescar de balta, normal (sau nu) nu am prins nimic la prima iesire...am vazut doar copaci cazuti, liene, maracini, tufe, tantari, si...sariturile unor monstri...ce erau? habar nu aveam....dar m-am intors! de ce? habar nu am ...poate sa-i prind, poate doar ca sa ma mai "chinui" o data prin locurile alea...nu stiu ce m-a atras, locurile sau capturile...si cred ca niciodata nu voi sti...si poate nici nu trebuie...

pus acum 15 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
In copilarie,am pescuit mult pe balta si in "celebrul "triunghi"arges,sabar,ciorogirla.Imi aduc aminte ca prin clasa a 9 a am fost si la un concurs de "casting",dar cel mai mult imi place :fix si spinn pe dunare.Indiferent in ce stil pescuiesti pe "EA",pescuitul este"mult"altfel!Dady(pe care il salut si de la care am invatat"destule",neconformist cum il stim, nu considera pescuitul la dunare un"stil"si chiar nu este,insa difera mult de orice pescuit cunoscut, in apele curgatoare.Noi, in general nu utilizam sonarul,insa ne bazam pe cunostintele acumulate in timp si nu sunt putine.Pentru cineva care nu stie o partida inseamna poate:4 lansete ,mamaliga ,rime negre,ajuns ,aruncat si"poate cistiga dinamo campionatul"?Asa cum se pregatesc ei:scaune,site,"mosmoande",monturi,amestecuri de"jdemiidefeluri",jiguri,zgirciuri,voblere ,rorative ,oscilante,muste si alte "minunatii", asa si noi le avem pe ale noastre:cote,perioada,vreme,"ce,unde,cind"(istoric),maluri,pomii si "varsaturile".
In timp, am ajuns la concluzia ca din 10 /1 sau maxim 1 ramin "indragostiti" pe viata de ea,(cum cineUNAREA".Pescuitul la balta(cu plata sau salbatica) este un pescuit"domnesc",masina si toate "acareturile "le ai "ici,colea",basca ca in 90% din cazuri, sti sau banuiesti ce vei prinde cu pregatirea de rigoare,acolo este:"ruleta" si 50-50,ruseasca.Pescuitul in acele locuri este un "stil" insasi prin aventura in care nesilit de nimeni "te implici",locatia, intre fix si spinn este la distanta,iar parcurgerea ei de multe ori ,este "aventura"[nu chiar ca in celebrul(pentru mine):"natura si aventura"care din pacate a disparut de la tv(nu ca altele ,obositoare, care persista}.Ma chiama pib-ul "tarii",revin!


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 15 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
.....salut,asa ca,pina in 89 am fost cu predilectie pe SF,nu era umblat avea,buclele ,iar canalele ,tinea, mult peste.Niciodata nu am mers la pescuit pentru o specie tinta,pescuiam si pescuiesc "la rind"!Imi amintesc ca aveam bete cu :virf de bambus,apoi zahar1 sau 2 tronsoane ,apoi 2 sau 3 tronsoane din "piperul" de 57 lei.Lansetele "germina",modificate de cineva de la "automatica"1,80,le facea la 2,10-2,40,dar un pic grele!,faceau servici!Intre delta si dunare este o mare diferenta(mai ales de la calarasi in amonte),nu prea este peste mic,doar in citeva canale si brate si este o problema!,am fost "de enspemiideori"si nu am mincat o ciorba in 2-3 zile,acest fapt face ca multi dintre noi sa renunte(chiar cind il gasesti pe sonar nu face servici)si sa se intoarca la baltile lor cunoscute!Insa uni persevereaza si de cele mai multe ori rezultatele sunt MULT,peste asteptari!Si mai este ceva"informatia",am "buni"prieteni in zona ,merg zilnic,un"bip"si asta e,insa de multe ori "cel mai mult peste sa prins ieri".Pleci la pescuit cu sperante si te intorci(de multe ori)cu vise,dar asta face pescuitul la dunare minunat!Locurile care dau peste,desi uneori sunt departe unul de altul,le incerci intotdeauna,cind esti in zona!,basca astazi iti vin 5-8 buc ,scoti 1-2,iti pui sperante pentru, miine si........nimic......asta este "EA"....
Insa frumusetea locurilor este:...................."MINUNATA!",desavirsita!........
cele bune..........revin!


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 14 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
sal,ieri noapte "EA",mi a aratat ca inca nu o descoperisem:rea,tumultoasa si plina de neprevazut.Vint,ploaie,fulgere,SI VALURI mai ceva ca pe mare la gradul 2sau 3 banuiesc.Pentru prima data pe EA ,mi a fost "un pic "frica!,acum pot spune ca "chiar"o cunosc in toata splendoarea ei,si cu tot ce am patimit pot spune ca: O IUBESC ,mai mult decit in prima zi!,iar EI si BUNULUI DUMNEZEU ii multumesc ca nu sa intimplat nimic!

_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Dunarea...pentru mine a reprezentat mereu o provocare un pescuit dificil, in care trebuie sa vii inarmat cu o galeata de plumbi si zeci de carlige deoarece are agatatori foarte multe-cel putin in zonele unde pescuiesc eu, dar rezultatele de la sfarsitul partidei te fac sa uiti de fiecare data de monturile pe care le-ai lasat fara voia ta in apa.

Modificat de Rockyonutz (acum 13 ani)


_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
In ultimul timp ni s-au alaturat multi dunareni pe forum, as fi curios sa aflu cum au descoperit acestia batranul fluviu, eu inca sunt in cercetare, anul acesta a fost cel mai ciudat an posibil...timp de 2 ani Dunarea a mers cam la fel...aceleasi capturi, aceiasi perioada dar acum...totul s-a dat peste cap...orice ar fi ramane al naibii de imprevizibila...

_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 13 ani
   
Pralea
Membru de baza

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 202
de decoperit am descoperit-o din curiozitate si  satul de ligheanele astea si de manelistii grataragii si tot felul de oameni care numai cu pescuitul nu se ocupau...eram curios de stilul de pescuit(bineinteles prima iesire a fost facuta cu arsenalul de balta)...apoi am descoperit linistea,salbaticia,noaptea petrecuta la vatra focului cu amicii....ce sa mai o dam dupa copac e ceva mirific!!!!!trebuie sa fii haiduc ,TALIBAN ca sa simti intredevar ce iti ofera!!!!!          

_______________________________________
Fortzaa Steauaaa!!!

pus acum 13 ani
   
ionpescaru
Membru de baza

Din: Ploiesti (Loloiasca)
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 203
Si uite asa sa facut aproape 2 noaptea ,citindul pe nea Didea cum a descoperit el si ceilanti baieti Dunarea si incercind sa fac si eu o compunere pe tema asta.
Dimineata o sa plec pe girla pe Sfintu Ghe  am dormit vreo 2 ore si acum nu m-ai am somn,dar cineva are o vorba ,,cu cit dormi mai putin in viata ? cu atit traiesti m-ai mult.,am si eu amintiri ,le-am scris pe blog,cu inceputurile pe girla,dar cel m-ai mult ,,i -mi amintesc ca eram tinar si faceam ce vroiam,nu eram conditionat de nimeni si de nimic. Dar acum fiind constient de asta ,,,ma duc pe girla ori de cite ori pot ,nu ratez nici-o iesire posibila,pentru ca va veni timpul cind din diferite motive ,sanatate,virsta,bani,etc,cind nu se va m-ai  putea iesi pe EA ca pina acum.
Bagajele sint urcate in masina  de aseara,m-ai am sa umplu lazile frigorifice  cu alimente si sticle cu apa plata inghetate tun (bagate la congelator de vreo saptamina) (si cind am inceput aventura, plecam cu o ranita de armata in spinare si cu un znop de bete pe umar ,le facusem o cordea sa le atirn pe umar )si acum ? daca nu avem aer conditionat la masina ? e cam naspa iesirea)
Aoleo cite ar fi de povestit ,dar devenise o rutina ,iar rutina nu e ceva spectaculos,ca sa ramina in memorie.Au fost ani ,cam de la 17 ani pina pe la 21,22 de ani ,cind stateam pe girla de la 1 iunie pina la 1noiembrie.Baza erau japsele ,la maruntis,iar cind auzeam s-au vedeam ca tragea EA, o incercam.De cele m-ai multe ori, ne facea praf ,si cu asta basta,luam si noi un ciortan ,doi daca aveam noroc ,restul se duceau dracu,prea mari, pentru experienta si mintea care o aveam atunci.Poate ma veti intreba ce faceam cu atita peste,il vindeam la pod la Giurgeni
asta se intimpla cam prin ani  78  ,83 ca apoi, m-au prins astia cu armata ,dupa aia m-am insurat si a trebuit sa stau la c.u.r.u muieri.Fiecarei activitate trebuie sa ii aloci timpul ei.Despre faptul ca vindeam peste la pod,nu zic ca era bine s-au rau,asta a fost.M-ai tirziu, dupa multi ani ,mi-a parut rau de ani irositi atunci pe girla,cind am avut nevoie de o specializare pe un segment  de care m-am lovit  si eram cam tufa .Pe vremea aia nu erau cintare,noi astia care vindeam peste il insiram pe o nuia de salcie care avea o contra tot din lemn si ceream 10 lei pe sir,
puneai cam 5 pesti dar bucata era la 250gr,deci era un kg si ceva la sir.Si faceai 25,30 de siruri pe zi.(vam povestit chestia asta cu vindutul peste ,,pentru ca e o informatie pe care sigur multi pescari nu o stiu) despre  cum se vindea pestele la ani aia.Apoi am pescuit mult pe balti,cu o iesire maxim pe an la Dunare ,pina la revolutie .De la revolutie , am zis la revedere baltilor si m-am intors la EA ,fidel si credincios pina la moarte.Anul asta din cauza apelor mari, au fost iesiri putine (iunie si iulie deloc) dar am avut si an cu aproape  30 de iesiri pe an.Imi place sa il caut si sa il prind.D-ar foarte mult imi place sa il caut,sa il ademenesc unde stiu ca am eu sanse m-ai multe,,de multe ori nu vrea sa se expuna si atunci trebuie sa pescuiesc acolo unde am sanse minime sa il scot, dar asta e jocul ,nu ma deranjeaza  daca nu il prind deloc,dar totusi ma bucur cind reusesc sa il pacalesc.
De mincat peste ,,,e mincarea preferata,,de cele m-ai multe ori tot pestele prins, se maninca pe girla,Am experimentat si eliberarea ,,,asta e o chestie tare ,iti aduce multe atuuri morale ,in jocul cu el.(una peste alta ,cu cit a fost mai mare pestele eliberat? cu atit m-am simtit eu m-ai bine.

Modificat de ionpescaru (acum 13 ani)


_______________________________________
tel.contact :0726 037708

pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Sa traiesti Nea Ioane !     Mersi !

Fir Intins si distractie placuta !


ionpescaru a scris:

,Am experimentat si eliberarea ,,,asta e o chestie tare ,iti aduce multe atuuri morale ,in jocul cu el.(una peste alta ,cu cit a fost mai mare pestele eliberat? cu atit m-am simtit eu m-ai bine.


Cata dreptate ai ........


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la