FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Lolalola pe Simpatie
Femeie
22 ani
Cluj
cauta Barbat
26 - 80 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / CAFENEA - DISCUTII OFF TOPIC / "Nada' de pescuit...  
Autor
Mesaj Pagini: 1
flavius angling
Vizitator



Nici nu stiu unde sa trec "reteta" asta...la "noutati de baza in pescuit" sau la"cafenea",dar oricum...se pare ca inventivitatea in ceea ce priveste retetele de momeli nu are limite.

In cele ce urmeaza va voi descrie o mamaliga in componenta careia intra ingrediente mai putin obisnuite decat cele pe care le cunoastem. Intr-un vas de 2 litri punem un pumn de faina si punem peste ea treptat, treptat apa, pana obtinem un fel de terci subtire care ajunge pana la jumatatea vasului. Adaugam un praf de sare, unul de zahar, putin vin  si niste stafide pisate sau altceva dulce-acrisor (fructe confiate). Peste toate acestea adaugam malai putin cate putin (un pumn sau doi de malai) si lasam sa fiarba bine la foc domol cca. o jumatate de ora. Mamaliga obtinuta dupa fierbere o modelam sub forma de sfere (2-3-4) si o introducem intr-un ciorap de dama fierband-o pentru a doua oara timp de o ora. Restul depinde voi si cat de ahtiati vor fi pestii dupa aceasta mamaliga “bahica”.

Mi-a ziso un pescar in varsta care cica functioneaza destul de bine  Eu am sa o probez sa vad,dar nu acum..in primavara si va spun rezultatele


pus acum 15 ani
   
filica ciutac
Vizitator



FAINA RETETA!ce nu ti-a spus pescarul sau ti-a spus si ai uitat sa scrii este ca la partida de pescuit trebuie luata si dama asa fara ciorapi.este o chestie de superstitie si de noroc,in caz ca nu iei peste,are dama parti care duc a iz de peste..... ,unde mai pui ca poate produce placere,nu asa mare ca pescuitul in sine,dar decat nimic.....te salut!

pus acum 15 ani
   
flavius angling
Vizitator



cred si io filica ca i faina...chiar fa amuzanta si te bine dispune  mai bine iau vinu ala cu mine la pescuit decat sa il dau pestelui...oricum eu pe bune de nu o incerc la pescuit 

pus acum 15 ani
   
Maryus
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 570
hmmm...   ii tare.....
da chiar vin
am auzit si io cv cu palinka in porumb si de astea....
si chiar am vzt sa se prinda la porumb care mirosea puternic a palinka
dar  povestea asta poate altadata 


pus acum 15 ani
   
flavius angling
Vizitator



pai da pt ca palinca are mirosul ala de porumb fermentat si de aceea prindea. Sunt multi pescari care pescuiesc cu porumb fermentat...il lasi in apa si el fermenteaza singur

pus acum 15 ani
   
filica ciutac
Vizitator



MARIUS:pana acu ceva ani,(vreo6-7),nu se prea vorbea de ingrediente secrete puse in diverse nade de catre pescari de competitie.un englez pescar de competitieLIAM DALE,s-a apucat sa scrie o carte "enciclopedia of carp",carte care a facut o asa varva la vremea aia  printre pescari cam cum a facut in zilele noastre "codul lui davinci" valva intre credinciosi si eretici.omul vorbea deschis despre nazi cu boia de ardei iute,alcool,mustar,piper negru.tot regnul animal si inclusiv pestii au nevoie de amino-acizi,saruri,etc.cam tot ce mananci tu si ati place va manca si crapul,de baut la fel.cand ai sa vezi nazi cu( CSL -30ML)sa stii ca nu ai sa gresesti prea tare daca ai sa pui palinca de malai cu zahar la macerat si apoi sa o folosesti drept CSL.la fel cu nada  pt pesti daca nu ai sa ai " liver fish oil cod",ori ulei de peste sa ai in schimb o conserva cu sardina in ulei pe care vara,fara ezitare sa o pui in nada.mie din trusa de pescuit la crap nu-mi lipseste sarea de mare mascata,ca aia ce o pui pe slanina  cand tai porcul.dupa o masa copioasa ,tragi o tuica,apoi servesti o bucatica de ciocolata desert.asa-i si la crap.daca ai provoci intentionat si putina diaree va manca regulat tot ce ai dai.ai grija la cantitati pt ca daca il imbeti ,ori se culca ,ori pleaca teleleu .te salut!   

pus acum 15 ani
   
Maryus
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 570
hmm... si io te salut 

sa sti ca ai dreptate cu ce ai zis mai sus  

tot respectu


pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Filica spune ceva.
Lucrurile sunt ceva mai conplicate.
Filica, daca ma apuc sa scriu o carte pt englezi crezi ca nu se va vinde ca la nebuni?
In primul rand, asa cum am mai spus si pe alte siteuri, trebe facuta diferenta intre nada si furaj. Daca suntem capabili sa facem aceasta delimitare atunci treburile sunt pe un drum bun.
Furajul este clar o chestie pe cand nada e alta.
Discutia poate fi dezvoltata la o carte si chiar barosana.
Dar ca si principu, exista conponente in nade care trebuie sa faca:
- sa fie atractive ca gust ca miros
- sa fie capacitive, adica sa atraga atntia pestelui incat acesta sa nu mai fie deranjat de ceea ce se intaimpa in jur.
- sa fie in cea mai mare parte inconsumabila. Adica sa nu fie mancata de peste.
- sa fie formata din substante usor digerabile.
- Sa aiba o viteza mare de circulatie pe traectul digestiv.
- sa fie usor de detectat de la distanta apreciabila
- sa aibe capacitate exitatorie a sistemului nervos memorativ.
- sa aibe capacitate de a produce senzatia de foame.
- sa nu fie oxidabila
- sa nu produca reactii adverse cu apa sau alti conpusi din care sa rezulte conpusi care afecteaza prezenta pestelui in zona
- sa contina parti de momeala.
Poate ca mai sunt si alte conditii.
Acum, prezenta proteinelor este in tot ce se baga in nada. In anume cantitati, mai mari sau mai mici. Ca si regula, proteinele ca sa ajunga sa fie folosite de un organism, trebuie desconpuse in aminoacizi. Acest lucru se produce datorita substantelor enzimatice din stomacul primar al pestelui. Dupa desconpunerea proteinelor in aminoacizi, acestia sunt absorbiti de vasele din peretii intestinelor si transportati prin sange, la ficat care le prepara si le baga in sange cu adrese speciale care unde sa mearga. Cam mult nu? ei bine tot acest proces, daca vrem sa il legam de furaj, atunci procesul respectiv trebuie sa dureze cat mai mult, pt ca toata proteina servita pestelui ca si furaj,  sa ajunga in organism si pestele sa ia in greutate ca asta urmaresc de fapt. La nade, treaba trebuie gandita exact pe dos. Adica digestia sa fie facuta cat mai repede.
Bun se poate face si asa: vomitive in nada si pestele vomita.
se poate baga purgativ in nada si pestele da in diaree
Daca cineva crede ca un peste intrat in cufureala sau unul care vomita in draci mai manaca, atunci cred ca are probleme serioase cu gandirea.
A mai ramas o metoda. Si anume sa ii oferim noi proteina deja descompusa in aminoacizi.
Acum asta se face in diverse feluri.
Fie ca proteinele sunt dizolvate in acizi organici si se obtin anume aminoacizi, fie ca se face dilutia proteinelor in apa si se obtin aminoacizi dizolvabili in apa fie ca se folosesc alcooli care dizolva proteinele care contin aminoacizi care nu sunt solubili de cat in astfel de solventi. Acum nimeni nu a fost surprins cand a aflat ca in nada trebe sa bage apa. Dar cand a aflat de alcooli? sau de acizi? ei bine, astea nu se lasa la aprecierea pescarului si se fac sub un anume control. Astfel s-au facut aditivi. Astia fac ce nu face nada. Vom avea aditivi lichizi si altii pulbere. Unii fac un altii alta.
Hai ca am obosit... Incet incet cred ca incepe pescarul sa inteleaga ceva... nu?


pus acum 15 ani
   
filica ciutac
Vizitator



dadi pe tine clar te supara englezii si-i iubesti pe italieni.te cred ca ai cunostinte despre componenta nazii,ca poti scrie carti,ca stii cu batul,ca faci voblere.nu stiu de ce trebuie sa-mi scrii mie cate un cersaf cand eu incercam cu cuvinte simple(fara a dizolva proteine in aminoacizi)sa-i spun omului ca tuica de papusoi nu fugareste nici crapul nici omul.cat despre cartea scrisa de tine si vanduta englezilor ma abtin..cand vei merge in anglia sa vezi nutritionistul in magazinul de pescuit pregatindu-ti nada pe loc vei intelege una din diferentele de italia si vei intelege si de ce iau englezoii spuma.eu nu-i iubesc .stau in irlanda si am prieteni multi care-i urasc dar la peste sunt buni.nu trebuie sa tot scrii tratate de chimie pe toate forumurile pt ca majortitatea pescarilor vor continua sa pescuiasca cu vdn si sensas daca vor avea bani si cu grau porumb si mamaliga daca nu.daca nu, scoate tu o nada cu care sa se castige cateva mondiale,care sa bata firmele existente,si toti vor vorbi de tine.am un prieten din Slatina care are ceva voblere de ale tale dar mi-a marturisit crede-ma ca  tot cu rapala da mai des pt simplul motiv ca simte o usoara diferenta.eu nu-s mare voblerist dar trimite-mi tu o nada de-a ta  cu instructiunile aferente si eu o voi folosi in urmatorul concurs aici in conditiile in care astia dau 80%cu vdn si 20% cu sensas.chiar crezi ca nu au auzit de trabuco,mistral,si alte prafuri,ca nu au de unde le lua sau ca nu-si permit?sunt dintre ei care au iesit la pensie cu meseria pescar.au mers 35 ani zi de zi la pescuit cum merg majoritatea la servici,au magazine proprii unde vand bete si nade cu numele lor pe ele.hai ca si eu am obosit ,si-mi ies aminoacizii pe gat de la salata boeuf.ma duc sa beau o palinca poate-i mai dizolv.

pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Filica tata, nu am rostit nici un cuvant inpotriva englezililor, Nici nu am de gand sa o fac.Am citit ce postai tu inainte, referitor la ceva literatura aparuta pe teritoriul englezoid si ca .... eu am spus ca putem sa le vindem si noi ceva care poate le va fi mai pe gustul lor. Ai citit undeva ca am laudat italienii? Hai sa nu exageram...
Proteinele su se dizolva in aminoacizi, asta ca o mica rectificare a unei afirmatii facute de tine. Proteinele sunt conpuse din aminoacizi.
Eu am postat o infinita de mica parte din ceea ce inseamna nada si am incercat ca in cateva randuri sa explic, pt cine vrea sa inteleaga care sunt diferentele dintre un furaj oarecare si nada. Multi confunda una cu alta si din acest motiv rezultatele sunt influentate si apar intrebari.
Daca consideri ca nu-ti sunt de folos aceste informatii, atunci lasa pe altii, poate ca ei o sa inteleaga cateceva.
Referitor la tuica, crede-ma ca nu am facut aluzie la asa ceva. Este vorba de un solvent al unor aminoacizi care este alcoolul. Nu e vorba de alcool din tuica. Este vorba de alcool cat se poate de pur. Amestecul de 10-15% dintre nada si aditivul purtator de aminoacid si alcool, care se dilueaza si in apa nu reprezinta ca efect alcoolizarea pestilor. Interesul este ca pestele sa simta prezenta si atractia aminoacizilor pe care sa-i descopere in nada.
Asadar, pescarii nostrii pot face o corelare perfecta intre nada de baza si aditivul pe care sa-l foloseasca si pestele urmarit coreland totodata si cu anotimpul si cu alti factori care influenteaza.
Poate ca multi pescari nu au avut cunostiinte de ce nada de baza si de ce aditivul separat. Am vazut pescari care utilizau numai nada de baza fara a o aditiva.
Referitor la faptul ca ai vrea o nada castigatoare pt concursurile de acolo, stiu, este o dorinta a tuturor pescarilor, dar exista ceva inpedimente. Nada ar trebuii adaptata conditiilor stricte de competitie.
Distanta mare intre noi face inposibila o astfel de colaborare.
Am mai facut acest lucru si am obtinut rezultate exceptionale dar, pt asta am stat la pista si am facut multe conpetitii. Rezultatele au fost la nivel maxim.
Si referitor la voblerele de la Slatina, crede-ma ca am prieteni foarte buni acolo care ar dorii sa aibe cateva voblere de la mine. Sunt multi ani de cand nu au mai primit voblere de la mine. Asta nu ca ar  fi ceva intre noi. Ci pt simplul motiv ca nu am ce le da.
Deocamdata stiu ceea ce fac si stiu bine pe unde ma aflu cu ceea ce produc. Daca m-as fi limitat la ceea ce se face si se gaseste pe piata as fi renuntat de mult a mai face ceva. Dar, pretentiile mele sunt peste ceea ce se gaseste pe piata ca si produse comerciale. Niciodata nu se poate pune semnul = intre un  produs profesionist si unul de serie, comercial.
Filica, asa ca, acum de sarbatori poti sa bei linistit tuica pt ca sper ca acum ai inteles ca nu-ti va fi de nici un folos sa o pastrezi pt. a o folosii in nada...
Numai sa o bei cu...masura.


pus acum 15 ani
   
filica ciutac
Vizitator



ai dreptate DADI.eu insa nu sunt asa de profesional si prefer ca pe scaunul meu sa scrie Daiwa cu toate ca sunt si la noi pe langa slatina care mi-ar face cu numele meu ce scaunel as vrea.pe sapca de pe cap prefer tfg,cu toate ca stiu persoane care mi-ar grava cu placere altceva.despre nada ta numai de bine,cu toate ca  competitia cu altele este neloiala, de exemplu  marcel olandezul,are angajati doar la fabrica din scotia 4 nutritionisti majoritatea doctoranzi in chimie organica care imediat ce scot ceva ,produsul pleaca la testat si nu in mana oricui ci in mana batraneilor ;bob nudd,bob roberts...etc.din punctul meu de vedere nada rezultata are daca vrei tu urmatoarele calitati;
--sa fie mai profesionala decat majoritatea profesionalelor
---sa fie comerciala cu toate ca este profesionala
--sa reduca la maxim posibilitatea copierii

-sa bata prin calitate orice alt produs de pe piata oricat de profesional ar parea si rezultatele se vad in concursuri internationale de peste 20 ani.te salut    


pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
draga filica, ceea ce spui tu despre ce ar trebuii sa stie nadele, este partea idealista. Insa de la pana la, este o mare diferenta, enorma.
Niciodata o nada nu va putea fi cea mai buna.
niciodata o nada nu va putea fi universala.
Pt ca o nada sa fie comerciala in primul rand trebuie sa aibe aspectul comercial, apoi parerile vor fi intotdeauna inpartite.
Copierea unor produse de acest fel este practic inposibila. Cercetarea pe absolut orice aparatura, nu va putea determina de cat doua feluri de caracteristici.
Cracterisrtica calitativa, ceea ce inseamna elementele chimice care conpun produsul, eventual anume grupari de astfel de elemente.
Caracteristica cantitativa, aceasta poate spune cantitatea din fiecare element
O astfel de analiza pe langa ca nu este usor de facut si nici nu este ieftina, nu va spune niciodata provenienta elementelor sau conpusilor ce o alcatuiesc.
Asa ca, problema copierii este foarte difoicila, daca nu chiar inposibila. Nu neg ca nu s-ar putea face. De preferat este sa se fure reteta.
Fiecare produs similar se poate evalua intradevar in conpetitii. La un anume nivel, cei ce fac reclama produsului, sunt asistati de producatorii respectivi. Culmea sti care e? ca de multe ori cei care se ocupa de multe nade nu sunt si pescari...
Adapratea unei nade la pista de conpetitie este un lucru deosebit de pretentios. O buna adaprate poate face si dintr-o nada mai putin medaliata, o nada campioana. nu o data s-a intamplat acest lucru.
Cred ca e suficient cat am spus... discutia ar putea devenii poate mai putin interesanta.
Sa stii ca la Slatina am un foarte bun prieten cu care am pescuit amar de ani in conpetitii. Unul dintre cei mai buni din tara, acum pescuieste si fiul sau in conpetitii. Treaba e ca esti prea departe sa poti sa pescuiesti cu nade facute in Romania, si apoi sa vedem ce mai zici...nu numai despre nade,  ci tot ce trebuie in acest sens....


pus acum 15 ani
   
filica ciutac
Vizitator



ionescu,popescu,GEORGESCU!  

pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Daca te referi la pescarii de talie de la Slatina, intradevar Sorin Georgescu este cel mai valoros pe care l-am cunoscut din acea zona.
Pe Popescu il stiu, sta foarte bine cu banii, daca ar sta si la pescuit tot asa ar fi grozav. Sau daca  Sorin ar fi avut banii lui Popescu.... erea cu mult mai departe...Si asta o spun cu mare convingere.
Stiu bine ce trebuie respectat.
Sorin a fost si este un mare talent... sper ca fiusau sa fie si el consegvent si sa se ridice la nivelul lui taicasau...


pus acum 15 ani
   
filica ciutac
Vizitator



si eu sper la fel!

pus acum 15 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750

filica ciutac a scris:

ai dreptate DADI.eu insa nu sunt asa de profesional si prefer ca pe scaunul meu sa scrie Daiwa cu toate ca sunt si la noi pe langa slatina care mi-ar face cu numele meu ce scaunel as vrea.pe sapca de pe cap prefer tfg,cu toate ca stiu persoane care mi-ar grava cu placere altceva.despre nada ta numai de bine,cu toate ca  competitia cu altele este neloiala, de exemplu  marcel olandezul,are angajati doar la fabrica din scotia 4 nutritionisti majoritatea doctoranzi in chimie organica care imediat ce scot ceva ,produsul pleaca la testat si nu in mana oricui ci in mana batraneilor ;bob nudd,bob roberts...etc.din punctul meu de vedere nada rezultata are daca vrei tu urmatoarele calitati;
--sa fie mai profesionala decat majoritatea profesionalelor
---sa fie comerciala cu toate ca este profesionala
--sa reduca la maxim posibilitatea copierii

-sa bata prin calitate orice alt produs de pe piata oricat de profesional ar parea si rezultatele se vad in concursuri internationale de peste 20 ani.te salut    

Filica explica si mie ce-i aia bre tfg parca asa ai spus...asta una...care Marcel olandezul cine-i asta...


pus acum 15 ani
   
filica ciutac
Vizitator



tfg= total fishing gear---firma de produse pescuit-matt hayes .....marcel olandezul e ala ale carui nade le folosesti.asa cum este coanda roman,asa e si marcel olandez.te salut!    

pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
nu cunva e ala care a fost... Dumnezeu sa-l odihneasca.

pus acum 15 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750
Da Dady ai dreptate Marcel a murit cu ceva timp in urma...afacerea a ramas in mainile fiilor sai de asta produsele sale se vand in continuare sub acelasi brand.Filica tata a fost belgian toata ziua si o parte din noapte...si a fost si de trei ori campion mondial de stationar.Asta asa ca o completare.Vezi ca scrie pe pungile cu nada Marcel Van Der Eynde three times world champion.Asta una la mana...produsele lui Marcel nu le mai testeaza nimeni nu mai e nevoie produce nazi,particule,atractanti etc.din 1985 deci nu mai sunt testate de nimeni si-au castigat renumele cu 23 de ani in urma.Aaaa...ca le folosea Nuud pe vremea cand era sponsorizat de Browning...asta e alta poveste dar nu le testa le folosea ca era sponsorizat de mvde.Acum este sponsorizat de Fox si nu stiu sigur daca are in continuare contract de sponsorizare cu mvde.Bob Roberts nu are treaba cu nazile lui mvde...poate in timpul liber.Bob este consultant tehnic la Daiwa.

pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Marcel Vad den Eynde, belgoian, a decedat in acest an.
Dumnezeu sa-l odihneasca.


pus acum 15 ani
   
filica ciutac
Vizitator



asa-i viata ,coanda francezul a brevetat motorul cu reactie in franta,a locuit acolo,a inventat lasere,etc.marcel belgianul a locuit in belgia, aparticipat la 25 campionate internationale pt belgia,a luat aurul de trei ori.a pus pe pungile sale steagul belgiei.are fabrica in belgia.DUMNEZEU SA-L IERTE!
roberts--- intradevar este DAIWA din cap pana-n picipoare,tine in mana DAIWA,sta cu curul de campion tot pe daiwa si ar mixa tot daiwa dar inca nu are cum, asa ca  mixeaza ce capata.(a sae citi VDE). ASTA ESTE!Va salut si AN NOU CU BINE!


pus acum 15 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750
Filica am o rugaminte la tine...scrie ce-i de scris,foloseste un limbaj decent...nu cel pe care-l folosesti pe balta acasa,posteaza on topic,adu informatii adevarate pe forum,nu mai posta ce visezi noaptea,rau imi pare sa-ti spun dar multe din informatiile tale sunt eronate.Lasa revistele de pescuit englezesti pt.cei ce inteleg ce este scris acolo,daca nu pricepi suta la suta ce scrie intr-o revista sau articol nu tradu intr-o maniera personala ce crezi tu ca ai citit.Din experienta mea pe forumurile din tara si de afara,lesne imi dau seama cine e pe langa subiect si posteaza sa se afle in treaba.Daca nu stii un lucru nu posta.Oricine se poate baga in seama pe zece topicuri si sa posteze balarii.Si te mai rog inca o data si pt.ultima oara sa nu mai folosesesti expresii care nu au nimic in comun cu buna cuviinta...limbajul folosit de tine,nu este un limbaj de forum.Te anunt ca toate postarile tale care contin balarii,vor fi de acum in colo sterse.Asta e ca moderator am dreptul sa dilesc tot ce cred eu ca nu are ce cauta aici.Nu mi-o lua in nume de rau nu favorizez dar nici nu dezavantajez pe cineva...asta m-a invatat strainatatea pe mine sa fiu onest,cinstit prieten cu toata lumea,impartial...alfel nu as fi spus niciodata ca stau afara daca as fi considerat ca ma fac de ras.Da dovada ca strainatatea te-a invatat si pe tine ceva...macar sa vorbesti civilizat.Nu ti-am trimis mp pentru ca mi-ai spus ca nu stii cum sa raspunzi la mp-uri asa ca nu am avut de ales.Asta e...

pus acum 15 ani
   
Maryus
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 570
scz ca ma bag asa simplu dar parca topicu se numeste RETETE DE NADA

nu prea au legatura laserele , motorul cu reactie si henri coanda cu nada
nu ?
   


pus acum 15 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750
Marius daca stergeam postul luam eu suturi in gura ca o fac pe desteptul...am lasat ce sa scris sa se vada ce postari on topic se fac...desi nu trebuie sa explic nimanui cand sterg o postare nu am facut-o pt.nu a fi acuzat de...naiba stie ce...dar asa cum am spus de maine schimb foaia...o luam cu 1 ianuarie ca sa stim o treaba.PS. nu e doar postarea asta,mai sunt vreo 3,4 plus in una am inlocuit un cuvant pe care nu l-am intalnit pe nici un forum.Asta e...bun e D-zeu cu unii.

pus acum 15 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Eu zic ca nu e momentul sa punem apele in matca lor.
Mai sunt cateva ceasuri si ne trezim in 2009, asa ca
LA MULTI ANI SI LA MULTI PESTI IN 2009 !!!
Poate ca in anul ce va venii putem purta si o discutie despre nada la nivelul celor care sunt interesati.


pus acum 15 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750
Drept ai grait si de data asta Dady...incerc sa pastrez apele in matca lor dar uneori...nu am incotro si intervin ca altfel nu se poate...par eu genul de persoana care sa se ia de cineva d-aiurea?Nu am de gand sa las balariile sa creasca pe acest forum indiferent cine le "planteaza".Am lasat multe postari sa curga...desi nu aveau ce cauta pe topicurile respective,dar se va schimba foaia in curand...nu am incotro.

pus acum 15 ani
   
filica ciutac
Vizitator



eu te-am invitat pe balta sa-ti arat ce stiam de acasa si ce m-a invatat strainatatea dar nu mi-ai raspuns.poze cu pungi de nada,bacuri pe care zici ca ti le-a dat bob nudd  dar care umplu magazinele si pastravi prinsi ilegal la rama sau vierme nu ma impresioneaza pe mine poti fi tu cat de moderator vrei.pescuitul pastravului la momeala vie este ILEGAL in IRLANDA,dar tu ai poze dupa poze si mai si scrii intre ele si inca unul,si inca unul..sterge  repede asta !cat despre engleza sa stii ca sunt inginer de profesie si cautand sa ma angajez am dat testul ecdl la DSU aici si l-am trecut,invatind engleza din carte nu de la girlfrend,ca altii.te las in pace in noul an si las si forumul pt ca am de citit codul bunelor maniere.la multi ani!  

pus acum 15 ani
   
Preston
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2750
Habar nu ai ce spui pretene...stai degeaba in Irlanda nu stii pe ce lume esti... aici pescuitul pastravului cu momeli naturale este LEGAL...du-te si scoate-ti permis de pastrav si vei vedea ce scrie acolo...HABAR nu ai ce spui.Poate pe ligheanele de 10m patratzi pe care prinzi tu marlitze propietarul nu permite folosirea naturalelor ca sa-si protejeze stocul,asta e alta treaba.Pe lacurile naturale...pe rezervoare adica(cred ca nu ai vazut vreunul) este permis...iar ai dat-o in bara.Etete al dreaq sunt braconier si eu nu am stiut.Cat despre bowl-ul de nada semnat de  Nuud nuj in ce magazin l-ai vazut eu l-am capatat in Anglia in 1999 la un show Go Fishing dar asta e ineptiile capata iarasi contur...asta una.A doua...esti inginer si vorbesti asa...e grav nene...nu mai ai ce citi e tarziu... codul bunelor maniere te invata parintii acasa cu ce se mananca.Mai bine citeai regulamentul forumului inainte sa te loghezi si dupa aia postai...ai mai vazut tu pe cineva postand in maniera pe care o faci tu?Citeste ca poate nu ai citit inainte de a posta...deci nu ai stiut ce ai scris pe topicul cu fire al lui Flavius...ce postare e aia?Si mai zici ca sunt eu al dreacului.Daca ar fi trebuit sa-ti sterg toate ineptiile ramaneai cu doua trei postari...faci ce vrei dar pe forumul asta se respecta regulamentul(pe care nu eu l-am facut)se posteaza informatii corecte,nu se face bascalie,nu se posteaza repetat off topic si nu se foloseste limbaj de santier de constructii.Cate postari ti-am sters?Ti-am inlocuit un cuvant intr-o postare de care imi este mie rusine dar nu si tie deci?Eu nu moderez pescari ci oameni...cine nu poate fi asa ...e vina lui nu a mea.Cat despre invitatia ta pe balta eu mai si muncesc vreo 60 ore pe saptamana mai ales in perioada sarbatorilor cand se fac bani buni...am copil,familie am un nivel de cheltuieli foarte ridicat,e criza...ce sa ma vorbim? .Engleza mea e tot atat de proasta ca si limba romana...deci e ok ma descurc.Tine minte de la mine-sa nu mai spui nimanui ca stai afara...te faci de ras nu ti-o spun cu rautate si nu e numai opinia mea.Apropo...girlfrend e gresit dl.inginer...girlfriend e corect multumesc Cerului ca nu am invatat engleza din carti ca tine.Salutare.

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la