FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
blacksilk
Femeie
23 ani
Buzau
cauta Barbat
23 - 45 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / CAFENEA - DISCUTII OFF TOPIC / o metoda simpla de realizarea trofeelor  
Autor
Mesaj Pagini: 1
misgurnus
Vizitator



este vorba de trofeele de stiuca si salau, care nu sunt pretentioase in conservare , datorita continutului scazut al "partilor moi". Ma refer doar la coservarea craniului acestor pesti, metoda la indemana oricui. Trofeele de stiuca sunt cele mai reusite.
Se taie capul pestelui in spatele primei vertebre de langa craniu, se spala bine, se deschide gura (nu prea larg, ci intr-o pozitie cat mai fireasca) si se fixeaza in aceasta pozitie cu niste bucatele de lemn sau ce aveti la indemana. Se pune capul pestelui pe o bucata de polistiren, pe care se fixeaza cu cateva scobitori infipte in operculi. Se acopera cu sare grunjoasa(2-3kg sunt suficiente) si se tine vreo doua saptamani sa se usuce. Dupa uscare se curata de sare cu o pensula si se da cu lac transparent, 4-5 straturi bine intinse. Daca stie cineva o metoda de realizare a trofeului "intreg", il rog sa o descrie...Am citit ceva mai demult si parea destul de complicat, dar cred ca se merita. Stiu ca exista pe undeva firme care fac copii fidele din fibra de sticla dupa fotografii cu capturi, mi se pare o idee buna pentru ca poti privi acasa un trofeu...eliberat. Si voi puteti opta pentru eliberarea capturii, dar in general cei mai multi pastreaza "trofeul". Daca il eliberati e si mai bine, dar totusi sa-i faceti poze


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la