FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Karlla
Femeie
22 ani
Timis
cauta Barbat
22 - 44 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / CAFENEA - DISCUTII OFF TOPIC / Goana dupa certificatele verzi  
Autor
Mesaj Pagini: 1
azazel
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1576
Râurile Capra, Buda, Topolog şi Doamnei sunt distruse de lucrările pentru un proiect ecologic: producerea de energie verde.

Istoria unui râu distrus nu este genul de poveste de spus nepoţilor, peste ani. Dar drama râului Capra are nevoie de ascultători acum, deoarece altor trei râuri din Făgăraş li se pregăteşte aceeaşi soartă. Pentru Capra nu se mai poate face nimic, lucrările în râul Buda au început deja, însă pentru Topolog şi Râul Doamnei timpul nu este pierdut. Dar se scurge repede.

Din martie până acum s-a lucrat zi-lumină pe Capra, într-un ritm pe care ni l-am dori la autostrăzi, de pildă. Acum, după şase luni de lucrări, nu trebuie să fii mare expert în mediu ca să realizezi că ai în faţă un dezastru. Şi te cruceşti când afli care e scopul: producţia de energie verde cu microhidrocentrale. Altfel spus, deşi sună ciudat, salvăm natura distrugând-o.

Lucrările au loc chiar în buza Transfăgărăşanului sudic. Le vezi chiar de pe celebrul drum, deoarece râul Capra îl însoţeşte. Cum urci dinspre Curtea de Argeş, la 30-35 de kilometri după barajul Vidraru, începe lumea buldozerelor. Generatoarele răsună în vale, le auzi de departe. Preţ de vreo 20 de kilometri, albia râului Capra a dispărut.

Păstrăvul are de ales: viaţa la şanţ sau la conductă

Legea interzice lucrările în albie, dar excavatoarele sunt chiar în mijlocul ei. Albia e răscolită pe margini, iar roca e depusă într-un strat din mijloc. Într-o parte e montată o conductă, care va capta apa şi o va conduce spre turbinele microhidrocentralelor. A fost acoperită cu piatră, iar pentru cursul râului a mai rămas doar un soi de şanţ. Acum, apa se îngrămădeşte prin acest şanţ. Cu un mic elan, poţi sări peste cursul de apă fără probleme. Cu aceste modificări ale albiei, păstrăvul nu are nicio şansă.

Culmea e că, anul trecut, pescarii nu au avut voie să dea la păstrăv tocmai pentru a proteja specia.


articol preluat din EVZ

iar ca toate lucrurile sa fie intr-o lumina clara va propun sa urmariti




_______________________________________
Domnule, de ce pescuiesti cu mucuri de tigara?
- Ca vreau sa prind un peste afumat!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la