FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ramona23 pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 52 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / PESCUIT LA DUNARE SI IN DELTA DUNARII / Pescuit la caras , primavara  
Autor
Mesaj Pagini: 1
pescarul
Membru de baza

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 184
Cauta informatii utile si in :
Site Pescar Hoinar prin Romania -



----------------------------------------------------------

Pescuitul carasului - cum pescuim primavara la caras

  Presupun ca prea putini sunt cei care nu au avut ocazia sa intalneasca acesta specie ce este raspandita in aproape toate apele de ses din Romania, scoala primara a pescutului incepand cu carasul. Fiind un adevarat artist al supravietuirii, se simte bine in baltile mici si caldute de ses, suportand totodata si apele reci din lacurile de acumulare. Spre bucuria pescarilor si nemultumirea piscicultorilor, carasul odata "intepenit" intr-o balta, dispare cu greu de acolo, dezvoltadu-se incet si consumand cu mare pofta hrana dedicata crapilor. Piscicultorii dornici sa inmulteasca crapi nu sunt deloc incantati de predispozitia carasilor de a se incrucisa cu exemplarele de rasa, din aceasta incrucisare rezultand, bineinteles, carasi. Ce trebuie sa mai stim despre carasi este ca cea mai mare parte a populatiei acestora sunt femele, masculii sunt de gasit doar in apele in care nu sunt alti masculi din familia ciprindelor.

  Carasul consuma toate tipurile de hrana, prefera cerealele, dar si ramale, viermii sau alte vietuitoare acvatice. Printre carasii varstnici gasim deseori exemplare care au trecut la meniul rapitorilor fiind prinsi folosind pestisori vii sau chiar diferite naluci. In general, avem placerea sa intalnim carasi "de o palma" cu greutati cuprinse intre 100 si 200 grame, dar eu am avut norocul unor drill-uri frumoase cu exemplare de pana la 3 kg. Pescuitul carasului difera in functie de anotimp dar, daca respectam regurile specifice jocului, nu vom ramane cu juvelnicul gol dupa cate o partida la caras.

   Primavara, dupa topirea zapezilor, carasul e cea mai buna tinta daca vrem sa nu ucidem speranta intr-un placut inceput de an. Prima regula de primavara de data aceasta : carasul trebuie cautat. Nu e o treaba usoara pentru ca nu e de loc usor de gasit, locurile ideale care in lunile calde ne ofera carduri frumoase sunt ca si moarte in aceasta perioada a anului in care natura revine la viata. Apele mici, pe langa maluri, ofera primavara adapost si hrana carasilor. Nu trebuie sa avem masteratul in biologie sau in fizica pentru ca sa gasim singuri explicatia acestui fapt: apele cu o adancime de 20-40 cm se incalzesc mult mai usor decat gropile din larg. Pentru mine, partidele de primavara incep cu primele doua ore, cel putin, in care echipamentul ramane linistit la locul lui in husa si in care nu fac altceva decat sa urmaresc micile semne care dezvaluie marile secretele.   

    Daca carasii nu vor sa-mi ofere singuri semene de genul trestiilor miscate sau sarituri fricoase, lovesc malul cu piciorul si urmaresc sa vad locul in care apar mici valuri generate de carasii speriati. Puteti fi siguri ca nu alungati cardul sau, cel putin, n-au plecat foarte departe si vor reveni, cu siguranta, in cel mult o ora. Chiar daca v-a placut exercitiul, cel cu loviturile in mal, nu mai continuati dupa ce ati receptionat semnalele cautate.

   Echipamentul de primavara daca ar trebui sa fie descris intr-un cuvant acesta ar fi finut: pluta de 1-2 grame, carlig maxim nr. 8, cu tija subtire, echilibrare cu un plumb picatura, cu varnis, respectiv o alica. Masura e cuvantul cheie in ceea ce priveste nadirea, carasii putand fi saturati usor primavara. Nada de primavara trebuie sa fie foarte umeda, practic cea mai moale nada care se poate lansa. Acest lucru este foarte important pentru ca scopul nostru e sa creem un nor atragator si nu o masa indestulata care sa sature cardul. Cerealele de baza, graul si porumbul incoltit, sunt ideale si ieftine pentru o partida de martie - aprilie. Eu folosesc cel mai des un amestec al acestora in proportie de 50-50%. Desi nu trebuie sa folosim o cantitate mare de nada, srotul e o baza utila si indragita de carasi si eu folosesc Vidra - Porkolt, ce are o aroma placuta avand in componenta srot de calitate, ideal si pentru acest anotimp.

    Echipamentul folosit in cazul pescutului la fund trebuie sa fie din gama utilitatilor "feeder": cosuri mici, echipament finut, fir subtire. Pentru cei ce sunt incepatori in domeniu trebuie sa le spun ca e momentul sa incerce un caras de 300-400 grame in luna martie, prins dupa o semnalizare a varfului subtire al echipamentului feeder sau picker si scos dupa un drill de 10 minute pentru a fi in siguranta cu un fir principal de 0,16.

    Poate ca multi cititori se vor intreba ce fel de pescar e cel care tinteste, intr-o partida seriosa, carasul. Acestora le recomand sa uite de echipamentele puternice cu fir de 0,35 si cosuri zdravene lansate la 100m de mal si sa incerce un feeder usor, cu o lanseta pe masura si vor simti ce inseamna primul card de carasi dupa o prea lunga iarna.

pescuit caras primavara cauta informatii utile :site pescar hoinar prin romania carasului cum

13.9KB


_______________________________________
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul !

[img]http://pescuitul.3xforum.ro/img/pics/pescuitul.3xforum.ro/ok_5161.jpg[/img]

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la