FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ro_xy20
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 45 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / CAFENEA - DISCUTII OFF TOPIC / Ptr iubitorii de caini... stiati ca?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
fatdaddy
Veteran

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 748
Teobromină
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Teobromină


Structura
alte denumiri 3,7 dimetilxantină
santheose
formula chimică C7H8N4O2
nr. CAS 83-67-0
aspect pulbere amară
Proprietăți
masa molară 180,16 g·mol−1
stare de agregare solid
punct de topire 357 °C
punct de fierbere 
presiune vapori 
valoarea pH 9,9
solubilitate slabă în apă rece
Indicații de protecție

Dăunător
R: 22-40
S: 22-36/37
Acest cadru: vizualizare • discuție • modificare
Teobromina este un alcaloid xantinic prezent în boabele de cacao (în proportie de 1,5-3%), de cafea și în frunzele de ceai. Numele provine din limba greacă (theos = zeu; broma = hrană ) . Ea este ca și cofeina o substanță organică un alcaloid care face parte din grupa metilxantinelor, având ca și cofeina un efect excitant al sistemului nervos. Teobromina este o substanta cristalină, cu gust amar. [size=18]Teobromina este otrăvitoare pentru câini, chiar în cantități foarte mici, se aceea nu este indicat să li se dea acestora produse care conțin cafea sau cacao (de exemplu ciocolată ) .[/size]
În plante alcaloidul se găsește în cantități reduse, din care cauză în natură nu apare, prin supradozare, pericolul unei intoxicații. Dozele mari peste > 100 g cacao pulbere, au creat un puls ridicat, tremurături a ochilor, dureri de cap, la persoanele testate. În cazurile cronice, când supradozările au durat o perioadă mai lungă de yece zile (1,5 g / zi), au apărut tremurături și accese de transprație, pe lângă durerile de cap. La animale dozele toxice sunt mult mai reduse ca la om. O studie din SUA a constatat că la femeile gravide care au consumat ciocolată a scăzut procentul de pre eclampsie. Se consideră că doza toxică de teobromină la om este de 280 mg/kg greutate corporală, pe când la pisică este de 200 mg/kg, iar la câine de 300 mg/kg, [size=18]o jumătate de tabletă de ciocolată omoară un câine.[/size] Alcaloidul este folosit în medicină ca și calmant al tusei, înlocuind treptat codeina.

Adus de la


_______________________________________
azi maine si defibrilatoarele o sa functioneze cu fisa, sau bancnote


pus acum 13 ani
   
Cid
Membru activ

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 56
Interesant, nu stiam, dar e bine de stiut! Cred ca toxicitatea ciocolatei, la caine, depinde de cat cacao contine si de greutatea si starea fizica a cainelui. Nu-i totuna sa-i dau 50 g unui ,,sobolan'' de pechinez sau ,,fiarei'' mele de 40 kg. Dar, repet e bine de stiut ptr. ca majoritatea propietarilor de caini ( si nu numai) nu stiu ce-i face bine sau rau animalului si chiar din prea multa dragoste, ajung sa-i imbolnaveasca. Nu mai spun de nesimtitii care poseda animale dar nu le ingrijesc deloc si le chinuie cu o placere sadica. Astia ar trebuii torturati si daca supravietuiesc, ar trebuii sa le fie interzis sa mai detina vreun animal. Cum sa chinui , de ex. un caine care te venereaza ca pe un zeu? Si daca tot e vorba de iubitori de caini, iata si ,,fiara'' mea multiubita:

ptr iubitorii caini... stiati ca? stiam, dar bine stiut! cred caine, depinde cat cacao contine

37.5KB


_______________________________________
O poveste are atatea variante, cate persoane sunt implicate in ea, plus inca o varianta!

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la