FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
andrum94
Femeie
24 ani
Galati
cauta Barbat
27 - 80 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / SPECII DE PESTI / Boisteanul (Phoxinus phoxinus)  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Boisteanul (craietele) este un ciprinid de talie mica(8-12 cm), raspandit in apele montane.Trăieşte la apă mică, rece, limpede, cu fund nisipos sau prundos, īnotānd īn grupuri mici. Corpul acestui peste este aproape perfect cilindric, cu solzi foarte mici si subtiri, fiind usor comprimat lateral in apropierea caudalei.Corpul este viu colorat. Spatele cenuşiu-verzui, laturile galbene-verzui cu mai multe pete negre (6-10), unite uneori printr-o linie continuă cu luciu auriu, iar abdomenul alb-argintiu-gălbui.Capul, relativ gros, se termina cu un bot puternic bombat deasupra gurii, asezata jos, dar cu deschizatura orizontala. Atat gura, lipsita de mustati, cat si ochii sunt mici. Regiunea abdominala nu este acoperita de solzi. Linia laterala se intinde doar pana la aripioara ventrala, de unde se intrerupe sau, uneori, dispare complet.
   Hrana lui se compune din insecte, larve, detritus vegetal si icrele altor specii de peste.
    In perioada mai-iunie, femela depune circa 600-1000 de boabe de icre pe albia acoperita de pietre.In perioada reproducerii pe corpul masculilor apar dungi negre, in timp ce pe flancuri si pe abdomen se contureaza pete rosiatice, intre care se pot vedea si unele verzi-albastrui.

boisteanul (phoxinus phoxinus) boisteanul este ciprinid talie mica(8-12 cm), raspandit apele

34.5KB


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la