FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
beatrice17 24 ani
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 80 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / SPECII DE PESTI / Plevusca (Leucaspius delineatus)  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Plevusca (fufa, albisoara, firca) este un peste pelagic de card, de lungime 5-10cm, ce poate fi adesea confundat cu puietul de oblete. Corpul este alungit, solzii căzători, linia laterală incompletă şi īntreruptă după al 13-lea solz.Spatele este verzui-cafeniu, laturile şi abdomenul argintii strălucitoare. Īn lungul laturilor, o dungă īngustă albastru īnchis.Prefera baltile bogate in vegetatie sau cursurile de apa de mici dimensiuni, cu un curent redus. Se hraneste cu fitoplancton si zooplancton, insecte si chiar icrele altor specii. Reproducerea are loc in lunile aprilie-mai, pe perechi,in zone bogate in vegetatie acvatica, masculul pazind ponta.Masculii, īn perioada reproducerii, au pe cap tuberculi albi, iar femelele au orificiul genital īnconjurat de doi lobi cutaţi, proeminenţi.

Plevusca este "peşte universal, aflīndu-se oriunde e un ochi de apă stătută cu cīteva buruieni. Mic, cu solzii mascaţi, argintii, cu o dungă neagră īn lungul trupului, a fost socotit multă vreme drept pui de peşte. Pe cīt e de mic, pe atīta īnsă īşi īngrijeşte bine de ouă. Femeia pune ouăle īn jurul buruienilor din bălţi, iar bărbatul stă şi mereu le loveşte cu trupul, cu coada, ca nu cumva să se prindă pe ouă vreun spor de ciupercă. Se īncumetă să le apere chiar de alţi peşti, pe cīt īi merge, şi dacă musafirul nepoftit nu lasă gīndul de a mīnca icrele, apucīnd de coadă pe păzitor
" - Din Flora si Fauna Romaniei - I. Simionescu

plevusca plevusca (fufa, albisoara, firca) este peste pelagic card, lungime 5-10cm, poate adesea

11.7KB


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la