FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
vio69 25 ani
Femeie
25 ani
Botosani
cauta Barbat
25 - 50 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / SPECII DE PESTI / Crap KOI  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Fery_83
Membru activ

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 55
Istoria crapului japonez
* Cel mai vechi stramos al crapului japonez se numeste Magoi (un peste de culoare neagra); cele mai vechi dovezi cu privire la existenta lui dateaza de 2500 ani. * In secolul XVII, fermierii japonezi din regiunea Niigata au avut ideea de a creste crapi vigurosi si comestibili in aceleasi bazine cu care irigau culturile de orez. Mai multe mutatii coloristice ale acestor pesti (initial rosu, apoi alb) au aparut intre anii 1804 si 1830. Pornind de la acestea, japonezii au crescut crapi colorati in alb si rosu, foarte familiari astazi. * In timpul celui de-al doilea razboi mondial, crescatorii japonezi si-au adapostit stocurile de crapi in pesterile muntilor, pentru siguranta.

* In mod obisnuit, crapul japonez ajunge la maturitate la 60-90 cm. Cel mai mare crap japonez cunoscut masoara 150 cm. Este general acceptat faptul ca acesti pesti traiesc foarte mult. Exista legende in Japonia conform carora in bazinele templelor stravechi traiau crapi japonezi cu varsta de peste 100 de ani. Un studiu realizat in 1965 a aratat ca un crap japonez a trait intr-o familie pe parcursul mai multor generatii. Cand acesta a murit in 1977, avea varsta de 226 ani si cantarea 8 kg. In mod normal, crapii japonezi traiesc intre 15 si 30 de ani.

* Crapul japonez simbolizeaza bogatia si succesul. Practicantii Feng Shui tin adesea un bazin plin cu astfel de pesti in curtile lor. Oamenii arunca monede in aceste bazine in speranta ca pestii le vor trimite inapoi noroc.

* Crapii japonezi sunt crescuti pentru culorile frumoase pe care le au si pentru personalitatea lor. Practic, au devenit animale de companie. Pot fi invatati sa se hraneasca din palma si sa faca mici trucuri.

* Pestii japonezi pot fi crescuti si in bazine de 4 pana la 100 mp, echipate obligatoriu cu un sistem eficient de filtrare.

* Este pestele national al Japoniei.

Crap Koi
Koi crap

Din familia Cyprinide fac parte doua specii de pesti ornamentali: crapul koi si carasul auriu. Este originar din tinuturile cuprinse intre Asia de Est, lacul Aral, Marea Caspica si Marea Neagra. Sub numele lor adevarat "nishiki-goi", crapii koi sunt de fapt pesti selectionati din timpuri stravech in China si Japonia, in timpul unor dinastii puternice si iubitoare de frumos, care au dorit sa detina in bazinele fantanilor arteziene de la palate "pesti jucausi si cat mai viu colorati".

In timpul dinastiei Qing din China, cresterea crapul koi a cunoscut o perioada infloritoare. In Japonia, cresterea acestei specii a devenit o indeletnicire a persoanelor amatoare pentru aceasta activitate. In limba japoneza, "koi" semnifica dragoste, afectiune, astfel incat acest peste este considerat simbolul prieteniei, iar in celelalte tari ale Extremului Orient si a bunatatii. Pestele are numeroase culori, dintre cele mai frecvente fiind: alb, negru, rosu, galben, crem si albastru. In cazul in care sunt crescuti alaturi de alte specii, pot deveni usor prada, datorita culorilor atragatoare.

Durata de viata poate fi de 30-40 ani. Ca urmare a cercetarilor genetice desfasurate in China si Japonia, s-au obtinut numeroase varietati: Shusui, Asagi, Tancho, Kohaku, Bekko, Koromo s.a.m.d., fiecareia fiindu-i specific un anumit desen si o anumita culoare sau combinatie de culori. In Japonia, cea mai apreciata varietate este kohaku (alb si rosu), purtatoare ale culorilor drapelului nipon. 50% din crapii koi produsi in Japonia sunt din aceasta varietate. Crapul koi a patruns treptat si in Europa, in Anglia, Olanda, Belgia, Germania, Italia, Ungaria si, mai recent, in Romania. Spre deosebire de crapul comun este mic ca talie si mai zvelt. Obtinerea unei anumite forme a corpului de catre producator constituie un avantaj in vanzarea pestelui.

Exigente
Pestele rezista bine peste iarna la temperaturi scazute, intrand in stare de letargie. Fiind un mare consumator de oxigen, apa bazinelor de crestere trebuie sa contina peste 7 mg oxigen/l, iar scaderea sub aceasta concentratie sa fie de scurta durata. Cantitatea de oxigen din apa limiteaza cresterea prin modificarile fiziologice la nivelul organismului pestelui (se hraneste inadecvat si nu valorifica superior furajul administrat). Valoarea optima a pH-ul apei este de 7,5. Regimul alimentar difera in functie de sistemul de crestere. Este un peste omnivor, dar consuma si furaje combinate. In libertate, consuma organisme planctonice de talie mare (daphnii - purici de balta), organisme bentonice (de pe fundul apei) si plante acvatice submerse. In captivitate, cand de fapt se cresc spre valorificare, compozitia hranei administrate poate modifica calitativ coloratia.

Pestii accepta hrana intr-un spectru destul de larg de temperatura (6-28 grade C). Reproducerea are loc in perioada mai-iunie-iulie, dar prin corectia temperaturii si a luminii (fotoperioadei) se pot obtine mai multe generatii de pui in acelasi an, inducand maturarea gonadelor si implicit eliberarea elementelor sexuale prin injectii cu hormoni hipofizari. La acest peste ornamental nu exista dimorfism sexual (diferente de talie intre cele doua sexe). Productivitatea este de 100.000 icre/kg greutate. Maturitatea sexuala este mai timpurie la exemplarele mascule (dupa 2 ani) si este atinsa de cele femele la 3-4 ani.

crap koi istoria crapului japonez* cel mai vechi stramos crapului japonez numeste magoi (un peste

28.8KB

Modificat de Fery_83 (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
APS-HD
Membru de baza

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 216
SALUT.
Am o balta de 2.2 ha si as vrea sa bag in ea si niste crapi koi.
Nu stiti de unde as putea procura????


pus acum 15 ani
   
Fery_83
Membru activ

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 55
salut

am vazut parca pe net ca este si la noi. am sa caut si revin cu un raspuns concret.


pus acum 15 ani
   
Fery_83
Membru activ

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 55
am gasit, iata cateva linkuri:




pus acum 15 ani
   
Fery_83
Membru activ

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 55
sper sa iti fie de ajutor   =D  =D

pus acum 15 ani
   
APS-HD
Membru de baza

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 216
SALUT.
Mersi de informatie .
Cu unul dintre ei am luat legatura si m-ia cerut 10 lei pe bucata de 5 cm .
Sa-mi fie cu iertare mie imi trebuiau citeva mii de bucati iar la pretul acesta ? ajung la preturi aberante. Ar fi o investitie care nu se justifica.
Oricum mai caut trebuie sa se gaseasca si la preturi mai rezonabile.
Telefonul meu este 0721686808


pus acum 15 ani
   
Fery_83
Membru activ

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 55
asta e, la noi in tara toate sunt scumpe. am sa ma interesez daca in ungaria sunt crescatorii. eu merg destul de des acolo si preturile sunt mai mici.

pus acum 15 ani
   
babi_albi
Membru

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 12
Am puiet de crap koi de 5-8cm la5 lei/buc.

crap koi puiet crap koi 5-8cm la5 lei/buc.

32.4KB


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
SqUeAkY
Membru

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1
cei care detineti crapi koi, ati avut cumva probleme de sanatate cu ei ? Iritatii ale pielii, ciuperca, orice. daca da, ajutati`ma va rog...poate stiti cum sa fac sa o opresc, ca imi sunt bolnavi pestii. Astazi a murit primul. Multumesc anticipat !

pus acum 14 ani
   
dori
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 995
Salut!

Koi = Crap (in japoneza) .. nu vad de unde vine denumirea de crap japonez... imi puteti zice?


pus acum 14 ani
   
filica ciutac
Vizitator



din europa ,de unde traim noi!!!Si cuvantul "barbeque"sau "barbecue"(ambele variante sunt corecte)vine de la stramosii nostri GETII iar in limba lor insemna BERBEC COPT----zi-le tu asta la englezoi sa vezi ce fatoase fac.AMERICANII mai spun si "barby"--in dialect care te duce cu gandul la o papusa si daca-i auzi crezi ca de fapt merg la femei dar ei stiu ca merg la gratar.din moment ce stii despre ce-i vorba iar toata lumea le zice la noi  in europa "crap koi"sau "carp koi"nu cred ca trebuie sa-ti bati capul!

pus acum 14 ani
   
babi_albi
Membru

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 12
Daca va intereseaza va pot oferii crap koi si caras ornamental la pret de producator.[url]http://www.amuriialbi.ro

crap koi daca pot oferii crap koi caras ornamental pret

49.7KB


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

dori a scris:

Salut!

Koi = Crap (in japoneza) ..

oare la japonezi "crap"=....


pus acum 14 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Recordul mondial

category: other methods
weight: 35,00 kg (77 lb 3 oz)
length: 135 cm (53 inches)
locality: Jialing River, China
year: 2007
caught by: Li Yongxiang

crap koi recordul other 35,00 (77 oz)length: 135 (53 jialing river, chinayear: 2007caught by: MEMBRU DE ONOARE

22.6KB


_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 14 ani
   
APS-HD
Membru de baza

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 216

babi_albi a scris:

Daca va intereseaza va pot oferii crap koi si caras ornamental la pret de producator.[url]http://www.amuriialbi.ro


Oferta mai este valabila?


pus acum 14 ani
   
babi_albi
Membru

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 12
Da este valabila.Vedeti ceva poze pe;http://picasaweb.google.ro/babialbi9 

crap koi este ceva poze

14.8KB


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
dori
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 995
Salut !

Am aflat o chestie interesanta: "The japanese word for 'love' and 'carp' are both pronounced "Koi".

Modificat de dori (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
APS-HD
Membru de baza

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 216

babi_albi a scris:

Am puiet de crap koi de 5-8cm la5 lei/buc.


M-ar interesa ceva mai mari 10-15-20cm


pus acum 14 ani
   
babi_albi
Membru

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 12

APS-HD a scris:


babi_albi a scris:

Am puiet de crap koi de 5-8cm la5 lei/buc.


M-ar interesa ceva mai mari 10-15-20cm

nr meu de tel este 0720545840. pestii o sa-i scot pe la sfarsitul lui martie pt ca acum lacul este bocna.

crap koi aps-hd scris:am puiet crap koi 5-8cm la5 interesa ceva mai mari meu tel este pestii sa-i

75.7KB


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
De pe NET :

This just in from the "strange but probably true" files. Fisherman Raphael Biagini reeled in what is believed to be a 30-pound koi carp in France, where the fish are quite popular. The fish, a vivid orange, looks a great deal like a giant goldfish. The photo is several months old, but it's buzzing right now, thanks to an article from the U.K.'s Daily Mail.

Not surprisingly, Yahoo! searches on "giant goldfish" are currently soaring. However, it's important to remember that this guy only looks like a super-size version of every child's first pet. And, for the record, Mr. Biagini, who has caught many a giant carp in his day, returned the orange fish to the water after having his photo taken.

crap koi net this just from the but probably true" files. fisherman raphael biagini reeled what

25.3KB


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la