FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
cataliina67 la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Buzau
cauta Barbat
24 - 71 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / PESCUIT LA DUNARE SI IN DELTA DUNARII / Cum pescuim la cteno pe Dunare?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Cteno, cten, ten, amur sau cum vreti sa-i spuneti. Exista pescari care isi iau concediu si pleaca dupa el. Doar dupa el! Si pana la urma se merita asteptarea...Un drill cu un animal de 25 de kile nu-i de ici, de colo. Anul asta de exemplu, nu a mers mai deloc crapul. Cteno s-a mai luat in schimb, rar bucati sub 10 kilograme.
Nu am inteles sub nici o forma ce locuri prefera ctenul. pentru ca s-a prins si pe plaja, si in locuri cu apa adanca, si in curent, si in anafoare, si unde era albia nisipoasa, si argiloasa, si maloasa...Am inteles totusi ca prefera locurile...NADITE! Dar...nu toate!  Si am mai inteles ca ar cam alunga crapul de pe patul de nada. Nu stiu cat o fi de adevarat. Astea sunt lucruri povestite de impatimitii pescuitului la cten.

Momeala? Porumbul conservat (cu scoica...cica) ar fi facut legea. Nada? Tot porumb, pus la inmuiat. Cata nada si la ce ora, fiecare cu teoriile lui...
Montura...fir de 50-60, plumb culisant 150-200 gr...Unii prefera un stopper dupa plumb, ca sa fie siguri ca pestele se inteapa. Au fost cazuri cand le-a scapat carligul din gura dupa 20-30 de metri de luat fir...

Cel mai interesant mi s-a parut sistemul de semnalizare: o bucata de polistiren prinsa pe fir chiar langa varful lansetei. Cand polistirenul ii "face cu mana" la lanseta din departare...inseamna ca e mare!


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la