FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
grecoaica pe Simpatie
Femeie
22 ani
Dambovita
cauta Barbat
22 - 45 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / SPECII DE PESTI / Pietrarul (Aspro zingel)  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Lungimea 20-40 (rar 50 cm), corpul fusiform, puţin mai înalt în partea anterioară decât al fusarului (Aspro streber), pedunculul codal puţin turtit lateral. Gura subterminală, cu aspect de potcoavă şi cu dinţi mici şi deşi. Maxila cu puţin mai lungă decât mandibula, prelungindu-se într-un bot scurt. Spatele şi laturile galbene cafenii. Abdomenul alb-gălbui. Toate înotătoarele, în afară de C, gălbui. În timpul reproducerii, la masculi, întreg corpul gălbui cu reflexe roşietice.
   Trăieşte în mod constant în ape dulci, pe funduri pietroase şi nisipoase, hrănindu-se cu viermi, larve de insecte, icre şi pui de peşti. În timpul viiturilor intră de nevoie în bălţi. Reproducerea în aprilie-mai, femelele depunând icrele pe funduri pietroase. Specie endemică în bazinul Dunării, urcând până aproape de cursul mijlociu al râurilor Prut, Siret, Olt, Jiu, Timiş, Bega, Criş, Someş.

pietrarul (aspro zingel) lungimea 20-40 (rar cm), corpul fusiform, puţin mai înalt partea decât

8.8KB


pus acum 13 ani
   
filica ciutac
Vizitator



jmecher!!chetrosul asta!!n-ar urca si el pana la capat!!se opreste la mijloc!!asta ca sa egsziste-o explicatie la neintalnirea me' cu el!!  

pus acum 13 ani
   
katelara
Membru

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 1
Are spatele albastru-verzui, abdomenul si flancurile argintii. Pe corp numeroase pete negre, colturoase sau în formă de X, foarte rar fiind rotunde. Intre radiile dorsale, petele sunt în serii regulate. Are unele pete care nu sunt inconjurate de un inel colorat mai deschis.

_______________________________________
leatherjackets motorcycle apparel        
motorcycle-jackets motorcycle jackets

pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la