FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
crazy_hell_angel la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Gorj
cauta Barbat
25 - 53 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / CAFENEA - DISCUTII OFF TOPIC / Soparla fara picioare  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Astazi am urmarit un documentar la Nat Geo despre Salbatica Rusie . Printre multe alte chestii interesante am vazut ....... pentru prima oara in viata mea ..... soparla fara picioare ! Ma enervat teribil faptul ca nu stiam despre ea . Si culmea , urmaresc acest gen de emisiuni . Am luat-o prin NET-u' asta mare si-am gasit destul de multa informatie .

soparla fara picioare astazi urmarit documentar nat geo despre salbatica rusie printre multe alte

64.5KB


pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Are ploape , isi poate pierde coada ca celelalte soparle ( serpii nu pot face asta ) , are un mod de viata tipic soparlelor .

(si un articol de pe net

.....................................................................

Cercetatorii de la Universitatea din Sao Paolo au anuntat descoperirea unei noi specii de soparle in regiunea Jalapao, Brazilia, soparla care, in mod suprinzator, nu are picioare, se arata in editia online a publicatiei britanice DailyMail.

Soparla, Bachia Oxyrhinas, pare, la prima vedere, un sarpe. Un studiu amanuntit al animalului a aratat, insa, ca este vorba de o soparla extrem de ciudata. Bachia Oxyrhinas nu isi poate disloca falcile pentru a inghiti prazi mari, prezinta deschideri externe ale urechilor si urme rudimentare ale picioarelor care s-au atrofiat in urma evolutiei.

„Aceasta noua specie ne demonstreaza faptul ca inca stim extrem de putine lucruri despre biodiversitatea ecosistemului din Jalapao. Principala problema ce se ridica este cea a extinderii terenurilor agricole peste habitatul acestei specii unice in lume”, declara Miguel Trefaut Rodrigues, liderul expeditiei stiintifice.

Cu o lungime de numai 35 de centimetri, Bachia Oxyrhinas, se comporta asemenea celorlalte soparle, hranindu-se cu insectele ce isi gasesc adapost in nisip. Cea mai mare parte a dietei sale consta in furnici, termite si gandaci.

soparla fara picioare are ploape isi poate pierde coada celelalte soparle serpii pot face asta are

52.7KB


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la