FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
crazylife
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / CAFENEA - DISCUTII OFF TOPIC / Tsunami solar  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Fratilor , chiar nu este de gluma cu tampenia asta . Dupa ce-am tot vazut la stiri , dupa ce-am tot auzit si-am tratat superficial , astazi mi s-au inverzit oglinzile la masina . Am masina asta de 5 ani . A vazut saraca tot soiul de temperaturi . Cel mai mult mi-a aratat computerul 47 grade acum doi ani la Cernavoda la iesirea din ,, balta " . Ca acum insa n-am patit niciodata .

Vedeam in oglinzi ca prin ochelari de autogen . Si-n cele laterale si-n cea centrala .

Va spun sincer ca mi s-a furnicat pielea pe mine . Daca este adevarat ce avertizeaza NASA referitor la consecinte , la caderea retelelor electrice si de comunicatii , la multe si multe alte consecinte pot sa spun in public , chiar folosind un termen nu tocmai ortodox si-n contradictie cu regulamentul de postare , ..... am belit-o !

Una peste alta .... traim , ne este dat sa trecem peste , ..... vremuri grele . Nimic nu mai este ce-a fost . Nici linistea economica , nici linistea cosmica , .... nimic !

....................................................

Nu atat pentru noi cat pentru copiii nostri , sa dea Dumnezeu sa fie bine de-aici incolo .


pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Explozii solare impresionante au fost inregistrate la sfarsitul saptamanii de satelitii NASA. Imaginile nemaivazute puna acum i-au socat pe cercetatori care vorbesc despre un "tsunami solar".


Printre satelitii care au inregistrat exploziile solare se numara si Solar Dynamics Observatory al NASA, informeaza newscientist.com.

Astronomii din toata lumea au putut observa explozia de deasupra unei pete solare de dimensiunea Terrei, care a fost asociata de specialisti cu o eruptie si mai mare care a avut loc la suprafata Soarelui.

Explozia - numita ejectie coronala de masa - a fost indreptata spre Pamant, provocand un "tsunami" solar. Imaginile transmise de Solar Dynamics Observatory al NASA au aratat clar unda de soc, de la momentul exploziei prin spatiu.

Expertii spun ca valuri de particule gazoase cu suprasarcina electrica vor ajunge pe Terra marti, lovind scutul magnetic natural care protejeaza Pamantul. Este posibil ca aurore spectaculoase sa se formeze in urma acestui "tsunami" solar.

"Aceasta este prima eruptie solara majora directionata spre Pamant in ultima vreme", a declarat Leon Golub, de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics (CfA).

Si The Telegraph scrie ca astronomii au putut observa o explozie luminoasa deasupra unei pete solare de marimea Pamantului, pe care au legat-o de o alta eruptie, mai mare, pe suprafata Soarelui.

Eruptia de o violenta rara ar putea distruge sateliti, afectand astfel comunicatiile pe tot globul. Scenariul este apocaliptic:

"Impactul major se va produce asupra retelelor de electricitate. Tocmai de aceea o furtuna solara, ar putea provoca pagube uriase. Am putea avea pene de curent care sa dureze saptamani intregi, ba chiar luni sau ani buni", a declarat astronomul Daniel Baker.

Potrivit presei internationale, unii specialisti cred ca Pamantul va fi lovit de niveluri fara precedent de energie magnetica, din cauza exploziilor solare, in jurul anului 2013.

Nu se stie insa in ce masura vor fi afectate sistemele de comunicatii de pe glob.

CE SE INTAMPLA IN TIMPUL UNEI EXPLOZII SOLARE

In timpul unei eruptii solare, o cantitate uriasa de energie care se afla in cromosfera si coroana Soarelui este eliberata instantaneu. Materia este proiectata la viteza foarte mare in spatiul interplanetar. Fenomenul este insotit de o emisie de raze X, de unde radio si, in cazul eruptiilor mai puternice, de lumina vizibila. Cand ajung in apropierea Pamantului si intra in atmosfera, in special deasupra regiunii polului nord, particulele creeaza aurorele polare. De asemenea, ele perturba propagarea undelor radio in jurul globului, afectand retelele de distributie a electricitatii.

Frecventa si intensitatea fenomenelor variaza cu o perioada de circa 11 ani, in acest timp numarul petelor solare inregistrand un minimum si un maximum. Activitatea solara este influentata si de magnetism si de rotatia Soarelui.


pus acum 13 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Pictore , pamantul este in continua transformare , de fapt tot Universul . Ca ne aflam noi acum in mijlocul unor transformari ... e un fenomen caruia nu-i poti schimba cursul , asta e cert. De multa vreme se speculeaza faptul ca viata pe Terra va fi schimbata , asa ca ... 

pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Indian Larry a scris:

, asa ca ... 


Modigliani a scris:

..... am belit-o !


pus acum 13 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Poate , insa nu este nimic sigur . Calendarul mayasilor , care este foarte exact , se opreste in foarte scurt timp . Unii cercetatori sunt convinsi ca acesta va fi sfarsitul , altii presupun ca va urma un nou segment de viata . Tot de la mayasi , am aflat ca au mai avut loc 3 astfel de schimbari , insa oprirea calendarului da niste semne de intrebare ... Oricum , pentru mine asta e ultima grija , din moment ce nu ma pot apara...

pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Indian Larry a scris:

din moment ce nu ma pot apara...


Ai perfecta dreptate . Insa este extrem de greu , daca nu chiar de-a dreptul imposibil , sa renuntam , sa putem abandona fara consecinte acest ,, modus vivendi " total tehnologizat . Omul , ca mamifer , in principiu poate trai si-n pestera . Ori problema se pune : cat de capabili vom fi sa ne putem intoarce acolo ? Vom reusi ? Cati ?


pus acum 13 ani
   
feugen
MEMBRU DE ONOARE

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 321
Pictore, stii ca lucrez in domeniul telecomunicatiilor si... si nu sunt integral prin "fir". La stirile mentionate de tine, acum 2 zile au citat din spusele big boss-ului meu care a spus adevarul cand a declarat ca transmisiunile pe unde radio nu au fost influentate pana acum, poate pe viitor, desi eu ma indoiesc de asta. Si nu scarbiciul meu este al mai tare din parcare, insa presa obisnuieste sa exagereze in batalia acerba pentru rating.

P.S. BOC Si BASE sunt de vina pentru tot...


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Eugene , ca intotdeauna adevarul este pe undeva prin preajma . Este de datoria fiecaruia sa discearna corect si sa-l descopere . Asa si cu povestea asta . Fireste , presa ,, umfla " subiectul de dragul audientei insa nici ca-nainte nu mai este . Pe Terra lucrurile se schimba vizibil . Nimic nu mai este cum a fost . Si nu vorbesc despre o schimbare manifestata de-a lungul mileniilor , ci de una ce se manifesta absolut evident , de la un an la altul .

Ceva-ceva .... se-ntampla . Insa , vorba Indianului , nu putem decat asista neputinciosi la ..... inceputul sfrasitului . Si repet , nu ma doare decat de copilul meu si de ceilalti copii ai lumii , care n-au apucat sa se bucure de viata cel putin pe cat am facut-o noi .

Sa dea Dumnezeu sa vorbesc discutii acum , sa bat campii , sa fie alarma falsa .


pus acum 13 ani
   
feugen
MEMBRU DE ONOARE

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 321
Mayasii or fi prevazut ca BASE va fi ultimul pres. al Romaniei care da mai tare cu dreapta decat cu stanga? Eu ma indoiesc de asta si... avem probleme mult mai importante de discutat...
Oare Mayasii au prevazut ca Romania va fi guvernata de unul pentru care poza de buletin este mult prea mare pentru el?
Oare mayasii au prevazut ca o frunza se poate vinde (in timpul unei crize mai mult sau mai putin reala) cu nu mai putin de 900000 euroi?
Oare mayasii au prevazut ca veti avea ocazia LIVE sa vedeti capturarea si eliberarea unui "somotei" adevarat?
Oare mayasii au prevazut... cum va iesi borsul de peste sau saramura facuta de mine la Dabuleni?
Oare mayasii au prevazut ca... ma vor chema sau nu la scarbici cand sunt la Dabuleni?
Oare mayasii or sti daca de la Dabuleni ma voi intoarce cu macar 4-5 pepeni?

Postarea mea s-a vrut a fi o caterinca. Daca nu si-a atins scopul imi cer smerit scuze in fata cititorilor.


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

feugen a scris:



Postarea mea s-a vrut a fi o caterinca. Daca nu si-a atins scopul imi cer smerit scuze in fata cititorilor.



   


pus acum 13 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

Modigliani a scris:

Omul , ca mamifer , in principiu poate trai si-n pestera . Ori problema se pune : cat de capabili vom fi sa ne putem intoarce acolo ? Vom reusi ? Cati ?


Daca problema s-ar pune asa , ar fi parfum ! Stii vorba aia , care spune : " ne intoarcem de unde am plecat " . Poate ne adaptam , unii da , altii ba , nu stim nimic sigur .
Mai grav este sa fim afectati de campul magnetic si alte fenomene de care nu ne putem apara . Ala va fi sfarsitul pentru toate vietuitoarele. In cazul in care se va desfasura lent , pe perioade , va urma o selectie , din care avem de suferit crunt. Cand , cum , ce ...nimeni nu stie nimic sigur , dar cert este ca va fi !


pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
all we are is dust in the wind !





pus acum 13 ani
   
feugen
MEMBRU DE ONOARE

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 321

Indian Larry a scris:


Modigliani a scris:

Omul , ca mamifer , in principiu poate trai si-n pestera . Ori problema se pune : cat de capabili vom fi sa ne putem intoarce acolo ? Vom reusi ? Cati ?


Daca problema s-ar pune asa , ar fi parfum ! Stii vorba aia , care spune : " ne intoarcem de unde am plecat " . Poate ne adaptam , unii da , altii ba , nu stim nimic sigur .
Mai grav este sa fim afectati de campul magnetic si alte fenomene de care nu ne putem apara . Ala va fi sfarsitul pentru toate vietuitoarele. In cazul in care se va desfasura lent , pe perioade , va urma o selectie , din care avem de suferit crunt. Cand , cum , ce ...nimeni nu stie nimic sigur , dar cert este ca va fi !



Pescarii sunt privilegiati in privinta suferintei... Am citi eu pe undeva asta...

Copil fiind am invatat si retinut ceva: "nu te poti pisa impotriva vantului decat cu riscul de a mirosi ceva timp"...


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
feugen
MEMBRU DE ONOARE

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 321
Eu nu mai dorm din motive de Dabuleni si voi... va faceti griji pentru ziua de "maine"
Pesterile sunt pentru altii care au acces la ele. Din cate stiu in Bucuresti sau in Ploiesti nu exista decat... niste substituti in anumite locuri care oricum nu ne-ar feri de "furia" Soarelui sau de scaderea salarului, sau de cresterea TVA-ului sau de... NU VREAU SA SPUN... 


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Cel putin eu , nu-mi fac deloc griji . Ma gandeam de unde scot maine o marlita sau un somotei .

pus acum 13 ani
   
feugen
MEMBRU DE ONOARE

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 321
Din congelator ai incercat?!

_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

feugen a scris:

Eu nu mai dorm din motive de Dabuleni :


Da' cine dracu' mai doarme ? Pentru prima oara in 20 de ani ..... nevasta-mea m-a solicitat la facut bagajele !!!!!!! Pana si ea este emotionata la maxim ! Abia asteapta sa mergem .

Eu mi-am pregatit ,, jucariile " , am pregatit masina , barca , am aranjat cu momelile , visez numai drill-uri din barca , ..... alea-alea !

Dar poate ar trebui sa apreciem aceste MICI bucurii ale vietii . Sa ne bucuram de ele ca si cand ar fi ultimele . Trecem pe langa ce-i frumos ca si cand ni s-ar cuveni neconditionat . Ori ... nu-i asa . Iata cat de subreda este viata noastra , existenta noastra in universul asta . Iata !


pus acum 13 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
In materie de peste...e gol tot timpul. Nu mananc , deci nu iau acasa.

pus acum 13 ani
   
feugen
MEMBRU DE ONOARE

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 321

Modigliani a scris:


feugen a scris:

Eu nu mai dorm din motive de Dabuleni :


Da' cine dracu' mai doarme ? Pentru prima oara in 20 de ani ..... nevasta-mea m-a solicitat la facut bagajele !!!!!!! Pana si ea este emotionata la maxim ! Abia asteapta sa mergem .

Eu mi-am pregatit ,, jucariile " , am pregatit masina , barca , am aranjat cu momelile , visez numai drill-uri din barca , ..... alea-alea !

Dar poate ar trebui sa apreciem aceste MICI bucurii ale vietii . Sa ne bucuram de ele ca si cand ar fi ultimele . Trecem pe langa ce-i frumos ca si cand ni s-ar cuveni neconditionat . Ori ... nu-i asa . Iata cat de subreda este viata noastra , existenta noastra in universul asta . Iata !



Grasane, TRAIESTE CLIPA!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

feugen a scris:


Grasane, TRAIESTE CLIPA!


tsunami solar feugen traieste clipa!

15.5KB


pus acum 13 ani
   
feugen
MEMBRU DE ONOARE

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 321

Indian Larry a scris:

In materie de peste...e gol tot timpul. Nu mananc , deci nu iau acasa.


Atunci incearca la Carrefour sau la orice pescarie. Iti spun eu ca vine la "zeama" de portofel ca si atractant


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
feugen
MEMBRU DE ONOARE

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 321
Singura, dar singura grija care mi-o fac este cat de mare va somnul pe care-l prind la Dabuleni si... dorm invelit

_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la