FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
barbyy
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 80 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / PESCUIT LA DUNARE SI IN DELTA DUNARII / Echipament Dunare/ Delta  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Blshop-VR6
Membru

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 11
Salutare,

As avea nevoie de ceva sfaturi cu privire la ce lansete/mulinete ar fi recomandate pentru pescuitul in Delta. Echipament complet de crap am, cu scule cat de cat ok dar nu as merge cu ele in Delta, pentru a le proteja.

In concluzie, ce lansete/mulinete mi-ati recomanda pentru Delta? Vreau sa pescuiesc atat la crap cat si la somn drept urmare as vrea ceva destul de rezistent pentru ca.. niciodata nu se stie ce intra.. 

Nu am un buget anume dar nici nu as investi cat am investit in cele pe care le detin deja, ar insemna sa dau faliment si n-ar merita pentru ca le voi folosi doar ocazional.. pe balti "de scandal" si in Delta.

Mersi!


pus acum 13 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Vrei sa pescuiesti de pe mal sau din barca? E foarte important in alegerea echipamentului de pescuit...

Modificat de Rockyonutz (acum 13 ani)


_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 13 ani
   
Blshop-VR6
Membru

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 11
Pentru inceput de pe mal iar cand voi prinde ceva experienta mai mult ca sigur voi incerca si din barca.

Mersi!


pus acum 13 ani
   
Rockyonutz
MEMBRU DE ONOARE

Din: Galati
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2628
Indiferent de conditii eu as spune ca cele mai bune sunt lansetele lungi si mulinetele cu capacitate mare, ai putea sa folosesti chiar betele de crap daca in zona este curentul slabut adica sa nu taraie plumbul de 150 gr, spui ca dai mai multi in balti, presupun ca folosesti inaintas, la Dunare nu poti sa il folosesti, pentru ca sunt multe agatotori, in Delta, poate ar merge, pe lacuri, canale etc, da-mi te rog un indiciu, in ce zone ale Dunarii sau ale Deltei ai vrea sa mergi...sa stiu ce echipament ar fi cel adecvat

_______________________________________
,,Nu fac nimic remarcabil, dar ceea ce fac este esenţial.''

                                                          Ernesto Che Guevara


pus acum 13 ani
   
Blshop-VR6
Membru

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 11
Nici acest aspect nu-l stiu inca. Eu si partenerul meu tot am mai discutat cu diversi care au fost in Delta si din cate am inteles sunt cateva canale foarte ok unde putem pune cortul si pierde cateva zile in pustietate.

Pe balti folosesc inaintas dar stiu ca in Delta ar fi necesar doar un mono mai gros, undeva la 0.4mm. Lansetele pe care le am sunt de 3.9m, 3lbs si nu-mi permite aruncarea cu greutati foarte mari dar nici nu intentionam acest lucru pe balti. In Delta ma gandeam la ceva lansete din Complexul Europa (pentru cei care nu stiu la ce ma refer aici se gasesc tot felul de lansete chinezesti), fibra plina dar si acestea cred ca ar avea ceva probleme in cazul unui somn mai maricel. Stiu ca sunt si lansete speciale pentru somn dar nu stiu daca se gasesc la preturi mai convenabile. Pentru mulinete, cred ca ar fi ok unele cu tambur ce poate mentine 300m de mono 0.4mm, nu?


pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Blshop-VR6 a scris:

Echipament complet de crap am, cu scule cat de cat ok dar nu as merge cu ele in Delta, pentru a le proteja.

Vreau sa pescuiesc atat la crap cat si la somn drept urmare as vrea ceva destul de rezistent


Serbane , punctezi perfect ! Am trecut exact prin faza prin care te pregatesti tu acum s-o parcurgi . Trecerea de la pescuitul de crap in balti la pescuitul in Delta/Dunare .
  Ca si tine aveam ( inca mai am ) echipament complet pentru balti . Lansete , mulinete , rotpod , senzori , etc . Odata cu axarea pe pescuitul predilect in Delta si/sau in Dunare trebuie schimbat trusoul . Atat cel tehnic cat si ca pregatire . Personal consider ca cele doua stiluri ( pentru ca sunt doua ! Si sunt total diferite ) nu au nimic in comun .

  Referitor la scule , lansete in mod special , cauta ceva rezistent si ieftin . Rezistent cat sa poti trage de ele linistit , ieftin cat sa nu-ti para rau de vreuna sparta sau sarita-n garla . Ca mulinete cauta ceva robust , puternic , fara multe fite ( rulmenti , baitrunner , etc ) . Este suficient sa stii ca te poti baza pe ele . Si nu-ti face multe calcule referitor la capacitatea tamburilor . Iti sunt suficienti 100 - 150 m de fir ( daca-ti fura mai mult fir .... nu vad eu cum i-l mai scoti de pe unde s-a bagat ) . Repet , odata cu sculele se cere o ,, revizuire " a stilului . De la pozitionarea pe rotpod vei trece la cracane inalte din crengi . De la senzori , bambine vei trece la clopotei si starleti agatati pe verfurile vergilor . De la frane slabite vei trece la frane stranse la ,, blana " ( mai ales cand vei stii ca dai in apropierea unor structuri ostile in apa ) .

Ca sfaturi referitoare la o anumita lanseta sau mulineta ..... prefer sa ma abtin . Fiecare , indiferent de stil , are preferintele personale .
  Atat doar iti mai spun : cauta o anumita lungime de lanseta care sa-ti satisfaca cerintele , atat pescuitului de pe mal cat si cele ale pescuitului din barca . Ca sa le poti multumi pe amandoua iti recomand lansete cu lungime de 2,4 .


Blshop-VR6 a scris:

niciodata nu se stie ce intra..


  Si aici punctezi la fel de bine . Nicaieri ca-n Delta si pe Dunare nu vei avea surprize mai mari . Asa ca .... Doamne ajuta , astepta-te la o surpriza .... de fiecare data cand ai vre-o montura la vre-un cap de fir !


pus acum 13 ani
   
Blshop-VR6
Membru

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 11
Da.. ma astept la o experienta de neuitat.... mai ales ca este si prima.
Categoric voi renunta la rodpod, senzori si alte nebunii pe care le folosesc pe baltile amenajate. Scot din trusa veche cracanele, bambinele, clopoteii si tot ce mai am de la inceputurile mele ca si pescar.

In trusa "veche" am doua lansete de 2.7m din doua tronsoane, fibra plina, luate din Europa. Mulinetele sunt niste prostioare mai mici drept urmare va trebui sa le schimb cu ceva mai robust dar nicidecum nu ma gandesc sa pun BBLC-uri sau nebunii de genul... Nici nu s-ar echilibra dar nici nu ar merita. Acum ma tot uit dupa mulinete mai tractorase dar netehnologizate. Baitrunnerul il voi inlocui cu slabitul franei si intepatul cu mana pe tambur. Sincer.. deabia astept..


pus acum 13 ani
   
Radu90
Veteran

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 256
In ce priveste baitruneru eu il gasesc folositor in toate conditiile , pana acum cateva luni nu am avut mulinete cu asa ceva , dar acum ca am , il gasesc folositor si pe olt si pe balta, pe olt il reglez in asa fel incat sa ia fir foarte greu de pe tambur , dar in cazul in care smuceste mai tare prefer sa ia fir decat sa-mi ia batu cu totu daca nu sunt langa ele sau sa-mi rupa firu ...si da am vazut rupturi direct din trasatura pe fir de 0.2 de parca aveam fir de 0.10, un indoit urat de bat si pa pa forfac , si sa dau cu textil forfac nu prea imi permit sa las toata montura, oricum un lucru e cert nu ai ce cauta cu forfac mai subtire de 0.25 mono , cat despre capacitatea tamburilor as vrea sa vad ce poti face cu 300 metri pe tambur ) , exact cum zicea si pictoru 100 metri de 0.4 e mai mult decat suficient , orice drill ai avea daca apuca sa ia 50 metri de fir de pe tambur e pa mai mult ca sigur , nu mai exista sansa sa-l scoti ....
Sfaturile mele : mulinetele conteaza doar sa fie robuste , puternice ca sa te ajute in drill, tu decizi daca ai nevoie de baitruner si altele.
lansetele eu as alege minim de 3.5 metri , te ajuta la drill , cu o lanseta scurta te descurci mai greu, si sa fie "tapene".
Cam atat , fire intinse si cat mai multe suprize.


_______________________________________
2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic !
Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !

pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Radu90 a scris:

.....forfac.....


Parere strict personala : scoateti repede din vocabular cuvantul asta ( pe Dunare in mod special ) . Mai exact , niciun nod pe fir de la tambur pan-la carlig .


pus acum 13 ani
   
Blshop-VR6
Membru

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 11

Modigliani a scris:


Radu90 a scris:

.....forfac.....


Parere strict personala : scoateti repede din vocabular cuvantul asta ( pe Dunare in mod special ) . Mai exact , niciun nod pe fir de la tambur pan-la carlig .


Da.. altfel s-ar putea sa ne umplem de nervi cand pierdem pestii din cauza nodurilor

Chestia cu lansetele tepene o cam stiu dar ceea ce nu stiu eu e sa le identific foarte bine... Cand va referiti la tepene va ganditi la cele din fibra plina de care am scris eu mai sus?


pus acum 13 ani
   
azazel
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1576
spune-mi unde ai de gand sa dai in delta , ca si locatie si perioada , ca tre sa le iei in calcul si pe astea

_______________________________________
Domnule, de ce pescuiesti cu mucuri de tigara?
- Ca vreau sa prind un peste afumat!

pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Eu as incepe cu niste chinezarii de 2,4 din fibra plina , actiune ridicata ( 80 - 250 g , adica bune la toate ) , asa cum spui , din Niro , insa echipate cu niste mulinete tapene ( niste kampestane  ) .

  Le vei lua ieftine ( poate chiar la 10 ron bucata ) si-ti vei face o parere vis-a-vis de stilul personal , mai exact la cum te vei intelege cu ele .

  Deloc intamplator iti recomand 2,4 . Consider personal ca este singura dimensiune de lanseta care se preteaza atat la pescuitul de mal cat si la cel de barca ( doar voiai sa le atingi pe amandoua , nu ? )


pus acum 13 ani
   
Radu90
Veteran

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 256
pai daca dai fara forfac , atunci bagi textil direct , sau bagi textil forfac , e exact ca si cum ai da camp direct de 0.4 , daca agati se rupe tot , adica eu asa as face...nu imi place deloc stilu totul pe direct...desi stiu ca e mai sigur, cat mai putine noduri atat mai bine.

_______________________________________
2 pescari pe balta, unu catre celalalt: Azi nu am facut nimic !
Celalt : Nu-i nimic, maine o sa facem de 2 ori mai mult !

pus acum 13 ani
   
azazel
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1576
fiecare cu stilu lui , da................... forfac ............ poate pe vreun lighean

_______________________________________
Domnule, de ce pescuiesti cu mucuri de tigara?
- Ca vreau sa prind un peste afumat!

pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Serban . Da ,, un ochi " p-aci . Poate-ti faci o idee :


pus acum 13 ani
   
Blshop-VR6
Membru

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 11
Acusica citesc, mersi!

Am doua lansete din fibra plina de 2.4m daca nu ma insel. Sunt mai greoaie dar m-am descurcat bine cu ele cand am pescuit. Daca ziceti ca ar fi rezistente si pt somn.. merg tot pe ele si le echipez cu alte mulinete mai robuste.

Revin dupa ce voi citi topicul de mai sus.


pus acum 13 ani
   
Blshop-VR6
Membru

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 11
Da.. Sambata cred ca dau o tura sa vad ce chinezarii se mai gasesc si la ce preturi. Cred ca o sa raman pe 2.4m ca si lungime.. maxim 2.7m. Mi-e teama sa iau mai lungi caci niciodata nu se stie cum e zona de pescuit si daca ai vegetatie multa in spate s-ar putea sa ma incurce teribil o lungime mai mare. Acum o sa ma uit si dupa ceva mulinete.. Ma gadesc ca am fost cam fraier ca am vandut fostele mulinete Shimano Baitrunner 6000 GTE-C, cred ca ar fi fost foarte ok, aveau si tamburi de rezerva..

Modificat de Blshop-VR6 (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Mai este un aspect !

  Am , probabil ai inteles , doua baterii de lansete . Am 6 buc Sert 3,6 seabass si inca 6 buc 2,1 siweida ( fibra plina ) .

  Cu fiecare dintre cele doua seturi am dat la peste in diferite conditii , fiecare pretandu-se la un anumit tip de pescuit . Insa ..... ambele baterii s-au dovedit a fi extrem de dificil de transportat ( exista un topic pe tema asta , nu-l gasesc ) . La un moment dat m-am enervat si m-am dus la pravalia cu scule si i-am cerut lu' ala niste ,, doi-sapte " telescopice .... DE UNICA FOLOSINTA ! Saracu' om a inlemnit ! Teoretic nu avea la vanzare asa ceva .
  L-am lamurit : ,, Frate , vreau ceva penibil de ieftin , destul de robuste , telescopice , fara fite , fara brand , fara nimic in afara de inele ! " . A sfarsit prin a intelege ce vreau sa cumpar si mi-a oferit niste tele de 2,4 la ...... 12,5 ron/buc !!! Le cheama .... cumva ! Nici nu merita sa ma ridic sa citesc ce scrie pe ele ! Insa pana acum nu am ce le reprosa .
1 - Nu ma dau cu capu' de pereti vis-a-vis de curatenia si inegritatea lor
2 - Le-ntind si le strang ,, instant "
3 - Le transport de la o partida la alta cu mulinetele si monturile pe ele
4 - Daca se rupe vreuna nu ma rog decat sa gasesc alta la fel
5 - samd

  Problema cu transportul sculelor .... este iarasi o problema ! Daca pe balta suntem dispusi sa caram ,, beldii " in huse pricopsite , in Delta si pe Dunare este uneori nevoie sa schimbam locul de pescuit odata la 30 min . Ori asta trebuie facuta in maxim 10 min ( strans - rearuncat ) .
  Niciodata n-am agreat lansetele telescopice , insa iata ca au avantajul lor .

  Ia si asta-n consideratie daca-ti achizitionezi un rand de lansete special destinate pescuitului in Delta sau pe Dunare .

.....................................

  Atat iti mai spun : ai vazut vreodata pescari cu lansete din ,, doua " mutandu-se de la un loc la altul ? Cu cate aventuri isi taraie lansetele prin haionul deschis sau prin geamurile din spate ? Sa nu mai vorbesc de situatiile in care-si leaga snopul de lansete de clantele usilor de la masina ! ( cu ramele intinse la uscat ! LOL ! )


pus acum 13 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
....eu,am niste "dam-uri"de unica folosinta)tele de 3-m,cotorul de piele...pe care nu le dau pe...."first classe".....
si am 3-baterii...cu care nu am pescuit de 10 ori...amedeo stie...pe unele am vrut sa le modific...dar!?....in concluzie...dai, cu ce ai....si cu timpul...iti faci "mina".....si ti se formeaza"gustul"!De cumparat este usor...este"trendy"...le ti in "debara"nici nu le vinzi(nu iti vine)nici nu mergi cu ele pe girla...asta la bete!
La mulinete...este mai greu!Eu unul nu pot sa spun ca alea, sunt"parfum"(termenul este altul dar nu mi l amintesc)...si mai este ceva....pentru somn am..:"volens-nolens",unele...tapene(greu).Si asa cum , scriam pacilea ,la fiecare am 2 tamburi rezerva....!Nu dau cu textil...folosesc mono(bun,ff bun...0,48-0,70)...fara noduri(unul la cirlig)!...cele bune....exercitiul este totul...........


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la