FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Kitana pe Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 48 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / PESCUIT LA DUNARE SI IN DELTA DUNARII / am nevoie de sfaturi cu privire la pescuitul la cazanele Dunarii.  
Autor
Mesaj Pagini: 1
adriana
Membru

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1
In aceasta vara merg in concediu la Eselnita, undeva aproape de Orsova, Drobeta Tr. Severin. Am nevoie de sfaturi cu privire la pescuitul la cazanele Dunarii. Este prima data in viata cand voi pescui pe Dunari. Ma poate ajuta cineva cu sfaturi cu privire la momeala, fire, scule de pescuit...?

_______________________________________
"Nu sufar de nebunie, ma bucur de ea in fiecare clipa."

pus acum 13 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Adriana , bine-ai venit pe forum !

.........................................

  De nimerit , ai nimerit bine ! Suntem cativa dunareni convinsi p-aici . Problema este ca nu prea avem experienta la ,, Cazane " , unde-am inteles ca-i ,, alta mancare de peste " .
  Teoretic vei gasi aceleasi specii de pesti ca pe intreg cursul Dunarii . Ce cred eu ca ceea ce difera fata de locurile din campie pe care le frecventam noi , sunt substratul , care probabil este stancos , si adincimea .

  Referitor la momela , scule si fire , ...... avem mult de vorbit . In primul rand nu specifici in postare ce specii ai ca ,, target " ( poti , de exemplu , da la salau la spinning cu vergi destinate acestui stil si cu naluci ca pe oricare alta apa , poate doar putin mai mari . Sau poti cauta avatul tot cu naluci specifice . Samd )

  Daca totusi pleci dupa crap sau somn iti recomand scule rigide si fire cu diametru peste 0,50 mm . Carlige gabaritice ( 1 , 1/0 ) , plumbi de 80 - 100 - 150 g ( in functie de curentul ce-l intampini in locul in care pescuiesti ).

  Pentru crap , pe Dunare , patratica mare de mamaliga ,, face legea " ( 2x2x2 cm ) . Poti insa avea surprize si la boabe de porumb , rama neagra , sau chiar viermusi insirati pe carlig . Imbraci toata tija carligului cu viermusi . Atata doar , carligul sa fie ceva mai micut .

  La somn incearca asiduu buchet de rama neagra , alba sau de saratura . Cand zic mare trebuie sa intelegi ca trebuie sa fie cat un pumnulet de copil . Mai incerci la ficat imputit , coropisnita ( pe care-ti sugerez s-o legi de tija cu ata de cusut , nu s-o infigi , lipitoare intoarsa ( cauta detalii prin forum ) si carasel ( priponit pe la 50 de cm sub suprafata apei cu ajutorul unei plute serioase care se constituie si-n ,, marker " . Un PET de 200 ml este perfect ) .

  ...... Lansetele leaga-le de cracane cu ajutorul unor cordite . Ca sa nu afirmi dupa aceea c-ai avut ,, lansete de unica folosinta " !

................................................

  Repet , nu-s decat sfaturile mele personale , ale unui pescar de Dunare din campie . Si iarasi ma repet , n-am avut placerea sa pescuiesc in ,, Cazane " .

  Cele bune , concediu placut , fir intins , si te asteptam cu detalii la intoarcere ! 


pus acum 13 ani
   
azazel
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1576
bine ai venit , in primul rand ca sa pescuiesti la Cazane , este bine sa ai permis de pescuit , si PG , nu de alta dar am inteles ca sunt destul de dese controalele in zona aia

de pescuit ................ depinde ce si cum , daca pescuiesti din barca , daca pescuiesti de pe mal ? trebuie sa specifici

adancimea este foarte mare in zona respectiva , curent pe masura , iti recomand plumbi grei , ace mari si fire groase , ca si momeala ...............  depinde ce specii vizezi , la somn ai foarte mari sanse , rama neagra , tipar si bine ar fi cu ceva mate de macrou sau ficat imputit , la crap clasica mamaliga in patrat cat mai mare

pe masura ce ne dai ceva informatii mai precise , poate te ajutam

iti doresc o seara excelenta


_______________________________________
Domnule, de ce pescuiesti cu mucuri de tigara?
- Ca vreau sa prind un peste afumat!

pus acum 13 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

adriana a scris:

In aceasta vara merg in concediu la Eselnita, undeva aproape de Orsova



In primul rand, bine ai venit!

Daca mergi la Orsova , chiar in fata acelui orasel minunat este o intinsura mare mare de apa.Cele mai mari sanse le vei avea la somn, daca te incumeti.Desi nu am pescuit niciodata acolo, am avut satisfactia sa urmaresc pret de vreo 3 ore, niste sarbi.Montura folosita este una din cele prezentate de Pictoru' , adica cea cu carasel , dar atentie , sa nu ti se para o gluma daca iti recomand fir si mai gros de 0,60. Daca vei avea placerea sa cauti crapul , incearca porumbul natural, nefiert, neinmuiat , direct de pe stiulete.
Multe ti le-a zis Pictoru' , dar daca ai nedumeriri , te asteptam!


PS: ai ales o locatie extrem de frumoasa si interesanta!


pus acum 13 ani
   
@didelpro
MEMBRU DE ONOARE

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 875
Stimata "domnisoara"..............sunt "pmiecinzecidemii"....de locuri,alea,alea.......la fata locului este...."first"!!!!!!!!
.....noi la "ara"sau "kama-dinu",,,suntem./..."novici"........dar...."prosperam"!!!!!


_______________________________________
Sa ,, aiva ,, ochiu cat maslina !

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la