FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Kitana la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 48 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / CAFENEA - DISCUTII OFF TOPIC / Acvaristica - pasionati?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
este cineva pe aici pasionat de acvaristica?

pus acum 14 ani
   
azazel
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1576
zi ce te intereseaza ca am la munca ceva baieti care se ocupa , sau intreaba pe eugen , ca stie

_______________________________________
Domnule, de ce pescuiesti cu mucuri de tigara?
- Ca vreau sa prind un peste afumat!

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Na :


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Tocmai am vazut anuntul domnului Eugen ....O sa iau legatura cu dansul .

Dintr-o greseala am intrat pe un forum de specialitate .Mi-a trezit din nou virusul pe care il aveam de mic .Ce-i drept , am ramas in urma cu "noutatile" in domeniu , eu cu gandul tot la "albastru de metil".
Sa-mi fac sangele si mai rau , am adus cativa carasi acasa.Le-am luat si acvariu , dar astia's pentru dintoase.


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Haideti sa va mai stresez putin .

Vreau sa-mi confectionez un acvariu, destul de maricel as spune eu, si anume 100x60x40. Sa incep cu inceputul, habar nu am cum se lipeste , cum se fixeaza sticla, in final nu am habar de nimic, doar o vaga idee si atat.
Ma puteti ajuta cu vreun sfat, cu vreo idee?
Voi ce ziceti, este destul de spatios pentru niste "moace"? Ele fiind de marimea unei unghiere.
Asta va fi primul pas , zic eu.In functie de realizari , doresc sa fac unul si mai mare , pentru cateva dintoase.

Cu speranta ca nu v-am plictisit, va doresc spor la indicatii.


PS: pentru grosimea sticlei , m-am gandit la 10mm.Cum vi se pare?

Modificat de Indian Larry (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Asculta aici :

- sticla de 10 mm , pentru capacitatea asta este supra ponderata . 8 mm sunt suficienti
- Calculezi dimensiunile celor cinci foi de geam in felul urmator :

    - fundul acvariului va trebui sa poarte cotele maximumului disponibil ca spatiu
    - Cadrul format de catre celelalte 4 foi de geam va trebui sa fie mai mic cu aprox 3 - 4 mm decat cotele fundului ( in acesti mm va trebui sa faci loc siliconului de lipire )
    - Fata si spatele acvariului se va aplica pe canturile peretilor din stanga si din dreapta . Deci va trebui , din cota cadrului format de cele 4 laturi , la laturile mici ( stg si dr ) sa scazi 16 mm ( fata + spatele )
   
- Sticla se lipeste absolut impecabil cu silicon de acvariu . Exista ! Cauti la ,, Bison " . Exact asa-l cheama , asa scrie pe el . Este poate cel mai scump din toata gama de silicoane . Undeva in jur de 20 lei / tub .

- Ca sa fii ferm sigur pe eficienta lipirii foilor intre ele cat si a faptului ca nu te vei accidenta ( taia ) in muchiile fetelor , este bine sa comanzi geamurile la un prelucrator serios de sticla ( am eu sursa ,, beton " ) . Geamurile vor trebui .... ,, cantuite " . Asta este operatiunea , asa se numeste . Inseamna slefuirea mecanica a canturilor geamului pana la o forma aprox semirotunda si usor aspra . Aceasta asperitate confera o aderenta fantastica siliconului .

- Ordinea in care lipesti :

  - dupa ce stabilesti ( aproximativ ) ,, amprenta " celor patru foi de sticla pe fundul bazinului aplici un cordon de slicon . Pe laturile scurte ale fetei si spatelui bazinului la fel . Cu un ajutor de la cineva aplici cele patru fete in cant pe fund , le presezi bine intre ele , apoi asiguri imobilizarea acestuia pentru min 24 - max 48 ore . Cele patru fete le strangi cu un cordon , cu sfori , etc ( sa stea presate intre ele )

- atent , cu varful degetului ( si cu o carpa la indemana ( ,, finisezi - rotunjesti convex ) lipiturile si excesul de silicon .

...................................

p.s. Dupa vreo saptamana , daca vrei , poti sa pui si pesti in bazin !


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Sticla , la capacitatea asta a bazinului , face ,, sageata " . Adica , mai pe Romaneste , se ,, borcaneaza " . Nu-i grav deloc , insa , daca vrei sa stai linistit ia sticla de 10 mm .

Te previn insa ca sticla , + prelucrarea canturilor , este destul de scumpa . Lucrez diverse chestii din sticla si cam stiu preturile . Apreciez ,, povestea " asta undeva in jur de 4 - 500 lei ( doar sticla ! ) .

.....................................

Insa .... vand bazinul din filmuletul ce l-am postat in celalalt topic . 1250 x 550 x 380 mm . Daca te ,, coafeaza " ne auzim la telefon . Pretul .... de bun simt !


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Inteleg ca vrei un acvariu profi. Pt a putea oferii conditii pestilor doriti trebuie sa te pliezi pe conditiile de viata ale acestora.
Astfel, pt stiuculite, atentie exista stiuculite exotice, trebuie un bazin care trebuie sa aibe o lungime respectabila minim 1,5m un 2m ar fi foarte potrivit, o adancime relativ mica, 40- 50cm, si o latime activa, de cam 40 cm.
Pt a face asa ceva, ai nevoie doar de 2 foi de sticla de minim 10mm grosime, foi care vin montate in fata. In rest ai nevoie de cornier de 5 cm aripa, cornier laminat. Foaie de tabla de 1-1,5mm- grosime.
Se sudeaza cornierul, se slefuiesc sudurile se aseaza foaia de tabla dintr-o bucata pe spate, laterale si fund, se sudeaza autogen cu cordon continuu foarte atent sudate, se toarna zmoala topita peste tabla sudata, in 2 straturi, se prepara mortar din ciment special rezistent la apa si nisip. Se face o zidarie de roca pe toate partile cu tabla. Se tine cont ca zidaria sa aiba grosimea mai mare spre fund si mai subtire spre gura. Astfel lumina va putea sa ajunga la fundul bazinului. Inainte de a se incepe betonarea se aseaza instalatiile de filtrare, de circulatie a apei si aerului in bazin, instalatii care trebuiesc camuflate.
Fundul se betoneaza in asa fel incat pe partea dinspre spate sa se lase un canal de minim 10 cm latime si cam 5 adanc. Aici se va pune nicip pt plante. Fundul va fi betonat cu panta catre in fata pt a se putea aspira usor mizeria.
Dupa betonare se lipesc foile de geam pt fata. Se fixeaza cu silicom. La junatatea acvariului unde trebuie sa se alipeasca cele 2 foi de geam, se sudeaza o traversa de metal sus jos pe care fiecare geam sa se sprijine cam 3 cm, adica platbanda sa aibe minim 6-7 cm latime. Dupa ce acvariul a fost construit, acesta va trebuii sa fie plasat intr-un loc stabilit anterior. Locul trebuie sa primeasca lumina zilei de dimineata. Este cel mai bine asa. Se va alipii de un perete. Acvariul se va monta pe 6 tevi groase 60-70 mm diametru exterior, care traverseaza zidul la inaltimea dorita. In partea suterioara bazinul va avea sudat de cornier 2 urechi de prindere cu surub pt fixarea acestuia inportiva rasturnarii in anume situatii accidentale.
Apoi se umple acvariul si se lasa cu apa tratata  pt dedurizare, neutralizare, cca o luna, se goleste si se repeta. Apa buna va fi atunci cand va avea o transparenta perfecta. Se scoate apa, se aseaza nisipul se planteaza, se umple si se lasa fara pesti cam 2 luni. In acest timp trebuie sa se formeze mediul vital optim. Se pornesc instalatiile in aceasta perioada. Normal ca dupa ce a fost plantat acvariul trebuie iluminat, altfel nu se poate forma mediul natural.
Experimental se introdul cativa pesti fara importanta si se tin cam 2 saptamani pt a vedea adaptarea. La plantare cu vegetatie, trebuie adaptat muschiul de amazon, acesta se intinde pe toata zidaria dand un aspect cu adevarat inbietor.
Pt somn, acvariul va trebuii sa aibe adancime mare, minim 2m. Lumina slaba, si multe structuri pe fund. Este mai putin spectaculos in acvariu de cat stiuca. Somnul fiind peste nocturn, ziua nu se va oferii spre a fi vazut, se ascunde. Dar exista specii de somn exotici care au acelasi comportament cu ai celor de rau.
Asta in linii mari.
Daca nu le oferi conditii, atunci pestii trebuie lasati in mediul lor. Intr-un acvariu neprofi pestii isi piesr coloritul, palesc, supravietuiesc cu greu, nu ofera bucuria ochiului ci dinpotriva....


pus acum 14 ani
   
Nemernic
Veteran

Din: Sat Cloncatele
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 276

Indian Larry a scris:

....... doresc sa fac unul si mai mare , pentru cateva dintoase.




  Salut BOLNAVULE!!
M-am prins !!!!    Gata !!!!    Nu te "coafeaza balta .. si vrei sa prinzi dintoase in acvariul tau, este ? 
Eu zic in felul urmator..... inchizi bine ferestrele, usa de la intrare... cea de la balcon..... pui dopul in cada ... si dai drumu la apa in baie si in bucatarie, nu inainte de a da in jos sigurantele casei. Ce zici ?!
p.s.: vb inainte cu vecina de jos, spune-i ca faci o filmare in casa.. o secventa din Miami Beach


_______________________________________
Uite atat avea un.... ochi !!!!!

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Modigliani a scris:


    - Fata si spatele acvariului se va aplica pe canturile peretilor din stanga si din dreapta . Deci va trebui , din cota cadrului format de cele 4 laturi , la laturile mici ( stg si dr ) sa scazi 16 mm ( fata + spatele )


pasionati? modigliani   fata spatele acvariului aplica canturile peretilor din stanga din

25.2KB


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

Modigliani a scris:


Insa .... vand bazinul din filmuletul ce l-am postat in celalalt topic . 1250 x 550 x 380 mm . Daca te ,, coafeaza " ne auzim la telefon . Pretul .... de bun simt !




Va multumesc frumos tuturor pentru ajutor !

Pictore , nu stiu exact cand, dar maine te sun sa vorbim.

PS: chiar daca o sa cumpar acvariul de la Pictoru' , tot vreau sa-mi fac eu unul , deci o sa va mai stresez putin daca am nelamuriri.
Inca o data , va multumesc !


pus acum 14 ani
   
azazel
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1576
indiene , daca vrei acvariu , imi dai cotele , si sticla o dau eu , si o ridici chiar de la tine din ploiesti , frezata tot ce trebuie

_______________________________________
Domnule, de ce pescuiesti cu mucuri de tigara?
- Ca vreau sa prind un peste afumat!

pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
O intrebare am si eu.

Am gasit la cineva 4 carasi aurii , 2 femele si doi masculi.Una dintre femele are 15cm, cealalta 8cm , iar masculii in jur de 10-12cm.Mi-a cerut 100ron pe toti patru.
Stiind ca sunt un pic mai greu de intretinut , totusi as vrea sa-i iau, imi plac foarte mult. Acum vreau sa va intreb si pe voi, cei care mai cunoasteti tainele acvaristicii...merita banutii?Atasez si o poza cu printesele

pasionati? intrebare eu.am gasit cineva carasi aurii femele doi dintre femele are 15cm, cealalta 8cm

42KB


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
sunt pesti frumosi, dar eu nu as tine carasi. Sunt adeptii bazinelor neornamentate natural. Lucru care mie imi displace de la prima aparitie... atractia naturala ramane pe primul loc.
Sunt niste bestii, strica tot, plante, turbura apa... le trebuie plante de nailon si bile de sticla pe fund...mari sa nu le poata lua in gura. In rest... sunt super frumosi... poate in acvaterariu ar fi mai bine de tinut, nu mai spun ca unii mai au obiceiuri sa haleasca aripioarele semenilor... sa-i vezi dupa cum arata dupa o astfel de experienta...


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Da , foarte adevarat ce spuneti , am citit multe trasnai facute de scorpiile astea , insa nu mai pot de dragul lor.Cand eram mic, aveam casa plina cu acvarii , de la hol pana in dormitor , de jos pana la tavan.Am crescut cu pesti , pasari si alte vietuitoare . Specia asta de pesti m-a atras rau de tot ! Nu de foarte mult timp , mi-a trezit din nou interesul .In ultima perioada am citit despre ei , mai mult decat un elev pentru bac.Asta e....sunt asa cum sunt.
Am de gand sa-i inmultesc , de aceea am cautat sa cumpar niste pesti maturi.
Totusi , isi merita banii exemplarele astea?


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

dadylures a scris:

unii mai au obiceiuri sa haleasca aripioarele semenilor... sa-i vezi dupa cum arata dupa o astfel de experienta...

Si nu doar ! Se mai intampla sa-si muste ochii unii altora . In mod special cei cu ochii telescopici . Dupa un asemenea eveniment , a-i privi in bazin se transforma intr-un supliciu .

Si Dady spune corect : este aproape imposibil , la o asemenea specie , sa poti pastra bazinul curat . Sunt .... ,, tigani " rau de tot .

Apoi , Larry , la dimensiunile alea sunt , foarte probabil , batrani . Poti da banii pe ei si sa-ti moara de batranete . Mai bine-ti iei puiuti . Vei avea si satisfactia cresterii lor .


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

Modigliani a scris:


Apoi , Larry , la dimensiunile alea sunt , foarte probabil , batrani . Poti da banii pe ei si sa-ti moara de batranete . Mai bine-ti iei puiuti . Vei avea si satisfactia cresterii lor .


Batrani nu stiu daca sunt , ajung la dimensiuni mult mai mari.Depinde totusi si de mediul in care traiesc , existand probabilitatea sa nu se mareasca si sa ramana la o anumita dimensiune , atunci chiar fiind batrani. Eu vroiam sa-i iau pentru reproducere.Cu siguranta o sa am alt bazin pentru unii micuti, altul pentru discus si tot asa....Am picat in cap rau, ce sa fac...


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Indian Larry a scris:

....Am picat in cap rau, ce sa fac..?.


Vino si tu cu ..... ceva nou ! Asta o stiam !
       


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Problema stii care e? Ii plac si consoartei , deci nu am nici macar un obstacol.   Doar in afara faptului ca nu-i plac in camera unde dormim , in rest....pace.

pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
bazin curat...???? fara nisip, cu pietre si inca dalea mari, plante de nailon, si filtru cat poti de mare, cu sorb ca lumea.... exterior ca sa-l poti curata periodic...
Mai bine as creste intr-un acvaterariu ceva coi daia cu galben, rosu si negru... dar, asta e, daca sunt placuti...
Eu dupa ce am reusit sa unflu ceva multa vreme cu hrana vie am ajuns la marime respectabila... acum cam 35 de ani am realizat o pereche de reproducatori dastia care aveau peste 1 kil amandoi...
I-am dat in bucuresti la unul de avea acvarii multe si am luat in schimb  scalari fumurii, eereau cam cat moneda de 3 lei... daia...
Si i-am bagat in acelasi bazin, din 17 bucati am ramas cu 2 perechi superbe, voalati, mai mult marmorati dar si fumurii, care s-au facut cat palaria la apa de 80 cm coloana... am scos cateva serii de pui apoi am plecat la facultate.. si s-a terminat tot visul...
Dar totusi...am ramas la marea placere de a avea cateva tablouri, pe vremea aia,  cu gupii cobalt altul cu gupii olandezi si altul cu gupii japonezi... erea o nebunie... apoi cel mai de efect bazin dupa scalari, aveam bazinul cu neoni... criptokorine pitice de fund, cu frunza rasucita verde cu grena, muschi de amazon pe spate prins pe stancaraie zidita, si ceva radacini de tanin... erea un vis... bazin de 30 cm inalt si de 1,5m lung... erea o nebunie sa ai apa maronie in bazin, limpere cristal si sa vezi cum pleaca cardul de neoni pe culori diferite... Mai aveam un alt bazin cam asemanator cu zebre si jaguari dar cu coloana mai mare ceva cam 40 cm... dar cardinalii in bazin la fel lung si ingust, tablouri pe lungime sunt pesti suter frumosi...si nu au pretentii, se cresc f usor...
Tetra si suberti, tetrazonele conconiusii areau in bazine inalte, cam de 50 cm...
Daca stii sa pui pestele in mediul lui...este un vis..
Am fost printre primii care au reprodus makuloky.... poate chiar singurul... ani de munca...
Infine.. pestele la mine a fost si ramane ceva de vis...
Sa dea domnul sa traiesc si sa-mi fac casa asa cum o vreau... o sa am un acvariu de invidiat... de asta sunt sigur...
Mai vorbim...
Si in acvaristica sunt destul de experimentat... zic eu...dar omul invta cat traieste... si eu inca n-am murit... asa ca....
Pe vremea cand aveam acvarii, faceam eu de mana toate instalatiile, termostate, filtre, circuite de apa, pompe, si pot spune ca lucram la parametrii deosebit de exacti...
Nu se gasea NIMIC, avea tatal nostru grija sa nu intre nimic la noi... primeam carti de specialitate din franta, pe fascicule sa nu mi le confiste aia...
Eheee  Doamne, ce chin... nu crede nimeni acum, ce chin aveam noi sa crestem pestisorii de acvariu...
Acum e altceva... e mult mai simplu..
Parerea mea ramane aceiasi... carasii sunt mai distrugatori ca si clenii... am crescut si cleni.... aia rad tot puietul, dar sun super frunosi in acvariu, am crescut, bibani, regine, scoici, carasi, si cate mai cate....


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Referitor la intretinerea lor , da, este cam dificil. Ma gandeam sa pun un substrat din pietre maricele si pe spatele acvariului un autocolant.Incerc si cu niste plante mai maricele , ancorate bine in substrat.Daca le ofer hrana diversificata , poate scap si plantutele neatinse.Daca nu, artificiale si gata.
M-am gandit la un filtru extern , cum erau alea odata din tub de sticla.


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
filtru din bac de sticla dalea de ereau o data la acumulatorii de centrale telefonice.
Plante de nailon direct, astia nu de foame distrug, asa le place lor, sa aiba apa tyrbure si sa traga de plante, sa le distruga, e genetica....
Da am mai vazut reteta cu poza colant ceva fund de acvariu... numai asa.dar de....


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Cam asta inseamna un acvariu in care pestii se simt ca la ei acasa....

pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Intr-adevar! 10

pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
gandeste ca bagi 2 carasi superbi intr-unul din acele acvarii, scoti discusi si bagi carasii... cam cum crezi ca s-ar simtii carasii?
Dar intrebarea tare acuym vine.... cum te-ai simtii tu privind acvariul dupa o jumatate de ora de cand ai bagat carasii?


pus acum 14 ani
   
dadylures
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
Pozele de mai sus, nu sunt ale acvariilor mele, eu nu mai am de mult acvarii, dar vreau sa-mi fac unul adevaraciune.

pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

Indian Larry a scris:

Da , foarte adevarat ce spuneti , am citit multe trasnai facute de scorpiile astea , insa nu mai pot de dragul lor.Cand eram mic, aveam casa plina cu acvarii , de la hol pana in dormitor , de jos pana la tavan.Am crescut cu pesti , pasari si alte vietuitoare . Specia asta de pesti m-a atras rau de tot ! Nu de foarte mult timp , mi-a trezit din nou interesul .In ultima perioada am citit despre ei , mai mult decat un elev pentru bac.Asta e....sunt asa cum sunt.
Am de gand sa-i inmultesc , de aceea am cautat sa cumpar niste pesti maturi.
Totusi , isi merita banii exemplarele astea?





Ai luat carașii aurii sub prețul de piață.......E bine sa ții bărbătușii și femelele separat pana cānd vrei să depună icrele.....atunci le pui īntr-un acvariu pregătit cam de 100-150 litrii,și īn maxim 2-3 zile la răsărit vor depune icrele......Trebuie pus plasa cu ochiul de 1*1 cm. ,pe toată suprafața acvariului cam la 25 cm de suprafață( ca sa nu mănānce icrele).......se pune neapărat filtru de nisip puternic care se va porni doar după depunerea icrelor.....īn rest succes.....

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
Cānd spun filtru de nisip mă refer la un filtru de fund, de sub nisipul din acvariu.....acest strat de nisip ,bine spălat, trebuie să fie de aproximativ 8-10 cm grosime........icrele ies după cāteva zile și le vei putea da gălbenuș de ou fiert și infuzoria..........dacă nu ai filtru de fund cu nisip destul ai toate condițiile să se infecteze acvariul și să apară un fel de mucegai care omoară peștișorii........sa știi că te poți aștepta la un spor de cāteva mii de peștișori....

pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Deja am facut o comanda la un amic, dar asteapta sticla .Zici ca vine din Somalia si e facuta din zer de oaie bearca.   Marimi L100 x l60 x h50.
Acesta va fi acvariul pentru depunere , cu tot ce-i trebuie , plasa , filtru , etc.Daca reusesc sa-i inmultesc , am pus-o!   De vandut nu stiu cat se mai vand ei.... macar donatii sa gasesc , ca altfel...


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

azazel a scris:

indiene , daca vrei acvariu , imi dai cotele , si sticla o dau eu , si o ridici chiar de la tine din ploiesti , frezata tot ce trebuie



Astazi am trecut iar pe la tipul asta cu sticla , cu gandul ca poate i-a adus ceva...NIMIC! Deocamdata nu are de unde sa procure sticla de 10 ...zici ca-i pentru ozn-uri frate...Am mai fost si la alti baieti care se ocupa cu acvarii ...la fel mi-au spus , se gaseste rar.
Daca iti dau cotele , te poti interesa la baietii tai cat m-ar costa toata treaba?Nu moca , totul costa bani .Trebuie doar sa imi zici cat costa , sa stiu cum ma organizez.

Modificat de Indian Larry (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
el cu sursele lui , eu cu ale mele , .... da-ni-le amandorura . Iti obtin si eu un pret .

Cel mai bine da-mi cotele maxime , cele de exterior , ale bazinului . Iti calculez eu dimensiunile foilor de sticla .


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Marimi L100 x l60 x h50.


Acum iti cer si o parere. La dimensiunile astea , ar merge si cu sticla de 8? Multi au zis sa nu incerc , asta daca vreau sa nu mi se umfle parchetul.


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
in primul rand , parerea mea , un bazin arata mult mai bine cu inaltimea mai mare decat latimea . In aceeasi cantitate de apa ai , in felul in care-ti sugerez eu , o panorama mai mare asupra a ceea se-ntampla in bazin . Ori , .... asta-i rostul lui , nu ? In sfarsit , cum crezi tu ca-i mai bine sau cum ai spatiul disponibil pentru el .

2 - maine-ti dau pretul pentru foile de sticla ( si de 8 mm si de 10 mm ) Cel tarziu miercuri .

3 - Bazinul meu are 1250 x 380 x 550 mm . Volumul de apa este clar mai mare decat ceea ce vrei tu sa faci . Este din sticla de 8 mm si nu am avut niciodata probleme cu el . Pentru siguranta , insa , i-am confectionat o ,, menghina " din cornier de aluminiu cu spite la interval de 250 mm intre ele pentru siguranta . Fireste ca sticla de 10 mm este de preferat . Insa-i si ceva mai scumpa decat cea de 8 . Si nu doar cu 25 % ( raportul dintre cele doua grosimi )


pus acum 14 ani
   
azazel
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1576
indiene , maine te sun si iti spun cat te costa sticla si de 8 si de 10 , cu tot cu slefuire , daca cotele de mai sus sunt cote finale , dau la calcul direct cotele

_______________________________________
Domnule, de ce pescuiesti cu mucuri de tigara?
- Ca vreau sa prind un peste afumat!

pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

Modigliani a scris:

in primul rand , parerea mea , un bazin arata mult mai bine cu inaltimea mai mare decat latimea . In aceeasi cantitate de apa ai , in felul in care-ti sugerez eu , o panorama mai mare asupra a ceea se-ntampla in bazin . Ori , .... asta-i rostul lui , nu ? In sfarsit , cum crezi tu ca-i mai bine sau cum ai spatiul disponibil pentru el .




Cotele astea le-am luat in functie de suportul pe care il am eu.Acest bazin il tin pentru reproducere , asa ca putin ma intereseaza "finetea".Important e sa aiba miresele loc , sa zburde in voie si sa faca bebelusi.
Nu stiu cand, dar te scap si de ala al tau.Inca n-a ajuns pensia.


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

azazel a scris:

indiene , maine te sun si iti spun cat te costa sticla si de 8 si de 10 , cu tot cu slefuire , daca cotele de mai sus sunt cote finale , dau la calcul direct cotele



Slefuirea nu prea e importanta, ca oricum vine capac deasupra .Important e sa aiba de 10 , daca nu, macar de 8.De care bere?


pus acum 14 ani
   
azazel
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1576
are si de 8 si de 10 , da sincer am vazut pe la colegi si prieteni ca toti au apelat la slefuire , nu ma intreba de ce ? daca e fara slefuire te scot destul de jos la pret cred

_______________________________________
Domnule, de ce pescuiesti cu mucuri de tigara?
- Ca vreau sa prind un peste afumat!

pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Pictore , azi am o mancarime in degete de nu mai pot.Acvariul tau se preteaza pentru niste scalari?

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Indian Larry a scris:

Pictore , azi am o mancarime in degete de nu mai pot.Acvariul tau se preteaza pentru niste scalari?

La perfectie ! Exact cum ti-am explicat , este construit ,, pe inaltime " . Acest criteriu se preteaza perfect la scalari .


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Lasa-l deoparte , ca poate vine soarele si pe strada noastra. Altceva legat de acvaristica , mai ai?

pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

Modigliani a scris:

in primul rand , parerea mea , un bazin arata mult mai bine cu inaltimea mai mare decat latimea . In aceeasi cantitate de apa ai , in felul in care-ti sugerez eu , o panorama mai mare asupra a ceea se-ntampla in bazin . Ori , .... asta-i rostul lui , nu ? In sfarsit , cum crezi tu ca-i mai bine sau cum ai spatiul disponibil pentru el .
)



Sunt și eu de acord cu pictorul.........ansă acvariul va fi al tău....asa că.....
Trebuie să te liniștesc......la acvarii contează distanta intre lipiri și īnălțimea.....La acvariul tău ajunge și sticla de 8.....șlefuirea nu este obligatorie....poți renunța la ea liniștit....
Vezi dacă găsești aproape de tine firme care taie și montează sticla termopan.....ăștia taie sticla pe un fel de plotter.....este cel mai important ca cele doua laturi mici sa fie identice......dacă nu sunt nu are rost sa-l lipești........cel mai mare acvariu lipit de mine din sticlă de 6 mm a fost de 150 litrii , care pe lungime avea o burta de 25-30mm.... a rezistat cam 3 luni.......și nu a cedat lipitura........a cedat latura mare......deci cea de 8 va rezista sigur......să nu uiți să degresezi zona de lipire cu spirt sanitar ......e foarte important!..... succes!

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Eu vroiam sa-i pun intarituri , sa fiu sigur ca nu am probleme pe viitor cu vecinul de sub mine. La montat ma ajuta un prieten care a mai facut asa ceva , deci nu sunt singur. Datorita faptului ca nu am gasit pana acum sticla de 10, ma gandeam sa folosesc de 8 si sa-i fac rama din cornier , sau sa fac doua mai mici , de 100-150L.Ramane de vazut, in functie de sticla pe care o gasesc.
Multumesc pentru informatii !


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

hoinar batran a scris:

.....șlefuirea nu este obligatorie....poți renunța la ea liniștit....


Nu ..... e chiar asa ! De ce zic asta : datorita faptului ca partea slefuita ( cantul geamului ) este aspra . Usor abraziva . Pe aceasta suprafata nou rezultata siliconul are o aderenta mult mai mare decat pe taietura de diamant ( indiferent ca-i executata pe cut-master sau plotter ).

Dar ..... inainte de a invada piata aceasta operatiune , slefuirea , se faceau acvarii din sticla taiata . Necesita , doar , putin mai mult silicon la imbinari .


Indian Larry a scris:

Altceva legat de acvaristica , mai ai?


Altceva .... ce ? Ce anume te intereseaza ?


pus acum 14 ani
   
azazel
Veteran

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1576
pretul la sticla de 8 mm este de 11.50 E fara tva / pret pe mp

la sticla de 10 mm este de 14 E fara tva / pret pe mp

slefuirea este 1 E fara tva , pret pe metru liniar


_______________________________________
Domnule, de ce pescuiesti cu mucuri de tigara?
- Ca vreau sa prind un peste afumat!

pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Multumesc pentru informatii ! 

pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

Modigliani a scris:



Altceva .... ce ? Ce anume te intereseaza ?



Filtre, nebunii, clocitoare(a se citi maternitate) , neoane , etc. Daca nu le-ai dat pana acum.


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751
Mai am din ele . Nu mai stiu exact cate din ele , dar sigur mai am cate ceva . Ne vedem la Buc. si vorbim despre asta .

Pentru capacul bazinului te pot ajuta cu o bucata de comatex . O imbraci in autocolant negru si arata ..... ,, cul " ( ca sa citez un celebru filozof in viata , domiciliat in Municipiul Gherla !      ).

La un bazin de 1 m L ai nevoie de un neon de 90 cm lungime . Atentie insa , de preferat ar fi sa cauti neon ( cu aceeasi lungime ) SPECIAL pentru acvaristica . Imita perfect razele solare . Si e scump in draci !!! Astea normale obosesc pestii si nu tin plantele-n viata mult timp . Se cere in situatia asta obligatoriu iluminat natural .

Si asta-i cu dus-intors ! Vei avea in permanenta probleme cu algele acvatice .

..........................

La dracu' ! Scriu de mi-a venit ,, albastru de metil " ! Nu mai bine vb la tel ???


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

Modigliani a scris:

. O imbraci in autocolant negru si arata ..... ,, cul " ( ca sa citez un celebru filozof in viata , domiciliat in Municipiul Gherla !      ).

:



Merita un topic special cu toate filozofiile lui.Si nu are putine....   Asta asa, de dragul vremurilor pline de ras ...

De neoane stiu, te-am intrebat crezand ca ai avut asa ceva.Cu algele o rezolvam , achizitionam si niste melci.Pasc aia in voie.Acum sunt cu mutarile prin casa, deja pregatesc terenul pentru acvarii.   nu stiu cine mi-a schimbat macazul, dar sunt pe alta linie frate....


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Indian Larry a scris:


Merita un topic special cu toate filozofiile lui.Si nu are putine....   Asta asa, de dragul vremurilor pline de ras ...


Avem !!!


Indian Larry a scris:

dar sunt pe alta linie frate....


Nu ! Deja ai ,, deraiat " rau de tot !


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Moderator

Din: Atlantida
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 8751

Ovi , ,, miezu' " a scris:

,, ...Carutas e ticuto bine ca acuma iar ma enrvezi daaca considerati ca e nevoie stergetim contu da io pana nu termin tot ce am de zis nu ma las !!!!... "


pus acum 14 ani
   
Puffyk
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 126
Cand nu ai ce face si vrei sa te joci, cam asta iese....
1500 ron investitie...

pasionati? cand face vrei joci, cam asta ron MEMBRU DE ONOARE

55.5KB


pus acum 14 ani
   
Puffyk
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 126
Cam asa....

pasionati? cam asa.... MEMBRU DE ONOARE

45.4KB


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Foarte frumos!

pus acum 14 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

Puffyk a scris:

Cam asa....



Sunt frumoase.....  
Dar nu sunt pentru producție intensa de carași aurii....

Modificat de hoinar batran (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Puffyk
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 126


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
S-a rezolvat.

Modificat de Indian Larry (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114


Modificat de Indian Larry (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

dadylures a scris:

Daca va fi nevoie te invat si cum poti sa produci micro la tine acasa.



Astazi ma duc sa iau niste pui de carasei, au o saptamana si ceva, nu stiu exact. Propietarul nu vrea sa-si bata capul cu ei , prefera sa lase icrele sa le pape parintii.
Ce anume trebuie sa le dau? Stiu doar reteta cu artemia, in rest....d-zeu cu mila.
As avea nevoie de cateva sfaturi , nu vreau sa o dau in bara cu micutii.
Mii de multumiri dady!


pus acum 13 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Intre timp, dupa ce am postat , am ajuns acasa si cu parintii, am facut un schimb cu tipul , i-am dat niste scalari.
Acum am 5 "carasei" ..o splendoare.Femela cred ca are juma' de kg, iar masculii amandoi, dabia sunt cat ea.
La tipul de unde i-am luat, femela depunea la 3-4 zile.   De cand am bagat-o in bazinul meu, este "curtata la greu" de Fomila , masculul meu. Celalalt mascul, cu care a venit ea(adica Zdreanta), este foarte gelos , nu o scapa deloc.   Tot o jaga-jaga in acvariul meu. Fostul propietar mi-a zis ca o sa depuna fara probleme, daca mediul este unul bun.
Problema acum vine.Ce trebuie sa le fac? M-am gandit sa separ femela si un mascul , intr-un bazin separat, amenajat cu plasa pe fund.Fac asa , sau bag doi masculi impreuna cu femela?

Scuzati repetarea cu "mascul/femela", dar sunt intr-o stare .......

Modificat de Paharnicul (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Am mai citit cate ceva despre reproducerea lor si o sa pun femela cu cei doi masculi intr-un bazin separat.
Nedumerirea mea ramane cum produc microviermi.

Modificat de Paharnicul (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Dansa este noua locatara, iar cel alb de langa ea este Fomila.

pasionati? dansa este noua locatara, iar cel alb langa este fomila. MEMBRU DE ONOARE

29.5KB


pus acum 13 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
O alearga cand Fomila, cand Zdreanta.De fapt, Zdreanta e satul de ea, dar e gelos pe Fomila.   tot o giugiuleala pe ei.

pasionati? alearga cand fomila, cand fapt, zdreanta satul ea, dar gelos fomila.   tot ei. MEMBRU DE ONOARE

33.8KB


pus acum 13 ani
   
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056

Paharnicul a scris:

Nedumerirea mea ramane cum produc microviermi.

Pentru ce-ti trebuie?


pus acum 13 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Pentru puietul de caras.Intre timp , am primit informatiile necesare de la domnul Dady , prin mesageria privata.

pus acum 13 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

Paharnicul a scris:

O alearga cand Fomila, cand Zdreanta..



Si uite asa , astazi am ~ 100 de puisori de aproximativ 1cm. Astia sunt din prima serie de icre , dar intre timp a mai depus de cateva ori.... de fiecare data n-am fost pe faza si nu s-a mai ales nimic de icre.
Deja am inceput sa ma obisnuiesc ca la o saptamana sa-mi tulbure apa.

Modificat de Paharnicul (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
icrele se depun dimineata la primele raze de lumina......de obicei......
ca sa ai control total,seara stinge iluminatul de la acvariu.....si lasa sa se lumineze natural....
ceata ce vezi defapt sunt laptii de la barbatusi......daca nu ai un filtru de fund pe baza de nisip fin,se poate intampla sa se formeze ceva ciuperci fini ,de culoare alba...din cauza lor poti avea mortalitate la puiet.....

Modificat de hoinar batran (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
In primul rand , spuneti-mi cum sa ma adresez.

Stiu ca se tulbura apa din cauza laptilor.In fraza de mai sus m-am referit ca m-am obisnuit sa-mi depuna la saptamana.
Haideti sa va zic cum a fost prima oara. Tipul de unde i-am luat pe pofticiosi mi-a spus ca dabia a muls femela , ca nu-l lasa sa doarma noaptea. M-a asigurat ca urmeaza sa-mi depuna si mie , dar dupa o perioada de timp , in care se va reface.
La nici o saptamana de stat in bazinul meu , m-am trezit cu icrele in bazin(comun). Entuziasmul m-a facut sa recuperez de pe pietre , de pe geamuri , de pe filtru si am bagat cat am cules, intr-un bazin separat. Satisfactia a fost mare cand au iesit alevinii. =D  I-am hranit cu galbenus si apoi cu mancare de discusi , dar facuta faina cu masina de cafea. Astazi au ajuns la ~ 1cm , sunt sanatosi, alearga de nebuni si papa in draci. mi-e un drag de ei de nu mai pot.
Intre timp , mamica lor a depus de cateva ori, tot in bazinul comun , dar niciodata nu am fost pe faza sa scot icrele. Deocamdata nu am bazin special pentru depunere , urmeaza. Ciudat este ca depune , dar nu numai dimineata , ci si in timpul zilei. Noaptea zici ca-i nebuna , sare in acvariu si plesneste apa cu coada.Asta se intampla cu o zi inainte sa depuna. De exemplu aseara imi venea sa o strang de gat. Dimineata nu era nimic in acvariu.Am zis ca urmatoarea zi va depune.
Dupa amiaza    icre in tot bazinul. E o dementa si jumatate!

Dupa ce iau acvariu pentru depunere , poate reusesc sa mai recuperez niste puisori. Pana atunci , icrele sunt hrana celor 3 hoplo. 


pus acum 13 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261

Paharnicul a scris:

In primul rand , spuneti-mi cum sa ma adresez.

Stiu ca se tulbura apa din cauza laptilor.In fraza de mai sus m-am referit ca m-am obisnuit sa-mi depuna la saptamana.
Haideti sa va zic cum a fost prima oara. Tipul de unde i-am luat pe pofticiosi mi-a spus ca dabia a muls femela , ca nu-l lasa sa doarma noaptea. M-a asigurat ca urmeaza sa-mi depuna si mie , dar dupa o perioada de timp , in care se va reface.
La nici o saptamana de stat in bazinul meu , m-am trezit cu icrele in bazin(comun). Entuziasmul m-a facut sa recuperez de pe pietre , de pe geamuri , de pe filtru si am bagat cat am cules, intr-un bazin separat. Satisfactia a fost mare cand au iesit alevinii. =D  I-am hranit cu galbenus si apoi cu mancare de discusi , dar facuta faina cu masina de cafea. Astazi au ajuns la ~ 1cm , sunt sanatosi, alearga de nebuni si papa in draci. mi-e un drag de ei de nu mai pot.
Intre timp , mamica lor a depus de cateva ori, tot in bazinul comun , dar niciodata nu am fost pe faza sa scot icrele. Deocamdata nu am bazin special pentru depunere , urmeaza. Ciudat este ca depune , dar nu numai dimineata , ci si in timpul zilei. Noaptea zici ca-i nebuna , sare in acvariu si plesneste apa cu coada.Asta se intampla cu o zi inainte sa depuna. De exemplu aseara imi venea sa o strang de gat. Dimineata nu era nimic in acvariu.Am zis ca urmatoarea zi va depune.
Dupa amiaza    icre in tot bazinul. E o dementa si jumatate!

Dupa ce iau acvariu pentru depunere , poate reusesc sa mai recuperez niste puisori. Pana atunci , icrele sunt hrana celor 3 hoplo. 




cam asa arata un filtru de fund eficient la acvarii īn care se pun caraşii la icrat........
plasa va separa peştii de icre,după ce ies peştişorii din icre se vor refugia după plante.....iar filtrul va tine apa f.f.curata......după ce se va umple acvariul cu apa se va lăsa doua zile să funcţioneze fără sa bagi peştii......ţevile sunt din pvc,sau sticlă....important la ele e să nu aibă un diametru mai mare de 10mm.......spor la lucru......

pasionati? paharnicul scris:in primul rand spuneti-mi cum adresez. stiu tulbura apa din cauza fraza PUF ACTIV

37.3KB

Modificat de hoinar batran (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
indiene....e un filtru f.f. eficient......merită realizat........    

Modificat de hoinar batran (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
acvariul e bine sa aibă cam 60cm īnălţime şi vreo 150-200 litrii volum......degeaba se īncearcă īn acvarii mici...se pierde mult puiet.....iar rezolvarea cu scoaterea puietului e una cu rezultate proaste....

pus acum 13 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Multumesc frumos pentru informatii!
Saptamana aceasta mi-a promis cineva ca-mi da unul de 160. Cu siguranta il voi modifica pentru reproducere.
Cum va fi gata , pun si cateva poze.

Inca o data , va multumesc !


pus acum 13 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
totusi am o mica nelamurire referitor la pietris. Din poza inteleg ca primul strat este unul grosier , iar cel de deasupra unul fin. Din experienta va spun ca aceste doua straturi se uniformizeaza , intr-un final stratul fin ajungand dedesubt. Asa este sau ma insel?

pus acum 13 ani
   
feugen
MEMBRU DE ONOARE

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 321
Am citit aprope tot der... printre randuri 
Pentru a avea depuneri reusite trebuie sa tii femelele separate de masculi. Cu cat perioada este mai mare, cu atat numarul de icre depuse odata va f mai mare. Eu iti recomand cam 3 saptamani.
Cand perioada se sexare (separare pe sexe) se apropie de sfarsit te apuci fain, frumos si linistit de pregatirea "bordelului".
1. ai nevoie de o plasa pe toata suprafata fundului acvariului (din "scoarta in scoarta". Acxeasta plasa trebuie fixata la cca 5-7cm de fund si recomand sa fie de culoare verde inchis sau albastra.
2. aerarea acvariului o vei face printr-un filtru model 1900 toamna tarziu. Acesta va fi de fapt un burete spongios in forma paralelipipedica cu dimensiunile aproximative 200x70x70mm si gaurit pe verticala pana la 2/3 din inaltime. Diametrul gaurii va fi putin maimare decat diametrul pietrei aeratorului. De asemenea ai nevoie de  o teava din plastic care o folosesti pentru "consolidarea gaurii din filtru. Bulele vor fi mari in diametru insa filtrul isi va face treaba. Inca o chestie... Pentru acvariul de depunere acest filtru va fi asezat intr-un colt si fixat astfel incat partea de jos a filtrului sa fie la 1/3 din coloana de apa.
3. in apa va trebui sa pui, inainte de a introduce reproducatorii cu cca 1 saptamana, 3-4 picaturi de tripaflavin pentru fiecare litru de apa. In acest interval de 1 saptamana aerarea prin filtru va fi intensa si vei observa ca apa din galbuie va fi din nou limpede cristal.
4. temperatura apei nu va trebui sa depaseasca 24-25 grade (cam dificil pe caldurile astea)
5. introduci pestii in bazin dupamiaza si ii lasi fara lumina, poate o luminita (nu ca cea de la capatul tunelului) de veghe. Micsorezi debitul aeratorului.
6. in mod normal chiar inainte de ivirea zorilor procesul de depunere va fi declansat si incepe o balaceala in toata regula, depunerea propriuzisa va porni pe la rasaritul soarelui.
7. dupa depunere scoti reproducatorii si dai drumul la aerarea intensa prin filtru
8. intr-un interval de 24 - 48 ore icrele vor ecloza. Dupa alte 48 ore puii vor "pleca" la inot, moment in care scoti plasa de pe fundul acvariului.
9. dupa alte 24 ore poti incepe hranirea puilor cu lapte proaspat fiert administrat cu o pipeta. Vei administra cate 4-5 picaturi de lapte de 3 ori / zi sau cate 2-3 picaturi de lapte de 6 ori / zi (ziua are 24 ore, da?). Perioada de hranire cu lapte dureaza vreo 4-5 zile. Urmatoarea etapa este hranirea cu galbenus de ou (de tara) fiert cca 30 minute. Dupa fierbere, galbenusul il sfarami intr-o cescuta d'aia de cafea pentru musafiri si il diluezi cu apa cam inca o data volumul galbenusului. Amesteci bine si pui amalgamul asta intr-un borcanel la frigider. Inainte de a fi administrat (tot cu pipeta) vei agita bine borcanelul pentru omogenizarea continutului. Vei administra aceiasi cantitate cu aceiasi frecventa ca si la lapte. Pentru a trece la urmatoarea etapa de hranire a puilor, trebuie sa revin la momentul in care ai introdus pestii in bazinul de reproducere. Trebuie sa procuri 1-2 litri de apa dintr-o balta unde cresc purici de balta. Filtrzi apa printr-o panza de matase astfel incat sa te asiguri ca nu mai ai purici in apa si nici alte organisme vizibile cu ochiul liber. In aceast apa vei pune o coaja de banana uscata (doar coaja nu si banana. Banana o mananci tu). Cultura de infuzori (apa asta) o pui intr-un loc calduros si cu lumina de la soare fara a aera cu vibratorul, dar vasul sa nu aiba capac. Va incepe sa miroasa a oua clocite dar... ce nu face omul pentru a-si salta puisorii de pesti exotici?  Cand ai terminat cele 4-5 zile de galbenus de ou fiert treci la infuzori. Le dai de 3 ori /zi scotand cu o seringa careia ii pui in bot un furtunasa de perfuzie. Extragi cu seringa 2-3cm cubi din imediata apropiere a suprafetei. Am uitat sa-ti spun ca recomand pentru cultura infuzorilor un recipient asemanator cu sticlele de lapte din vremea lui ceasca. Cu infuzorii hranesti pestii timp de cca 1 saptamana dupa care treci pe microviermi. Cultura de microviermi o cumperi de... nu stiu unde (cauta si tu pe forumul acvaristul.ro sau pe acvariu.ro). Microviermii ii folosesti 1 saptamana dupa care treci pe artemia. Cu artemia ii hranesti cam 10 zile dupa care treci pe tubifex tocati. Astia ii pui pe un geam si ii toci (macelaresti) cu o lama de ras, apoi ii pui intr-un minciog fin si ii speli bine sub jet de apa de la robinet.

SPOR LA TREABA!!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114
Multumesc domnul Eugen , dar am trecut de faza critica cu hranirea. =D  S-au facut maricei acum , deja am pus anunt la donatii , dar nu prea se infige nimeni.
Ma batea gandul sa nu-i mai inmultesc , nu am cui sa-i dau. Mai scot o serie , doua si cred ca ma opresc . Daca nici degeaba nu-i vrea lumea...e grava treaba !


pus acum 13 ani
   
feugen
MEMBRU DE ONOARE

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 321
Unde ai postat anuntul cu donatia? Este important sa il pui pe un site cu membri multi cum este acvarist.ro Eu intotdeauna cand am avut de facut donatii am postat acolo si am scapat repede de tot.

_______________________________________


pus acum 13 ani
   
nexu
Membru de baza

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 134
Asa vei putea scapa de ei, treaba e ca`i va lua, ori unu` care vinde pestisori in obor, ori unu` care are de hranit, frun astronotus ocelatus...nu te mai gandi mult timp, daca sa`i mai inmultesti, ori nu, renunta pana nu e prea tarziu, altfel te vei trezi c`o sumedenie de carasei, de care nu ai nevoie, iar daca n`ai cui sa`i dai, risti sa`i vezi murind, pe masura ce cresc, datorita suprapopularii......

_______________________________________
Īntre o palmă şi o jignire, suportăm īntotdeauna mai bine palma!!!...

pus acum 13 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
eu zic sa continui reproducerea şi īn loc de donaţie populează tu vre-un lac din apropiere....sunt sigur ca vor supravieţui......şi tu capeţi experienta pentru viitor....niciodată nu ştii dacă şi cānd vei avea nevoie....

pus acum 13 ani
   
nexu
Membru de baza

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 134

hoinar batran a scris:

eu zic sa continui reproducerea şi īn loc de donaţie populează tu vre-un lac din apropiere....sunt sigur ca vor supravieţui......şi tu capeţi experienta pentru viitor....niciodată nu ştii dacă şi cānd vei avea nevoie....


Cea mai buna idee!!!...


_______________________________________
Īntre o palmă şi o jignire, suportăm īntotdeauna mai bine palma!!!...

pus acum 13 ani
   
Indian Larry
MEMBRU DE ONOARE

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2114

hoinar batran a scris:

eu zic sa continui reproducerea şi īn loc de donaţie populează tu vre-un lac din apropiere....sunt sigur ca vor supravieţui......şi tu capeţi experienta pentru viitor....niciodată nu ştii dacă şi cānd vei avea nevoie....



si peste un an... doi , se da duma ca a aparut pestisorul de aur.

Modificat de Paharnicul (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
hoinar batran
PUF ACTIV

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 261
şi ce dacă.....asa a fost populat cu guppy lacurile cu apă caldă de lingă Oradea....oricum carasius auratus şi carasius auratus gobelio sunt rude.....şi vin din aceea zona a Chinei care are clima asemănătoare cu noi, deci rezistă......

pus acum 13 ani
   
fatdaddy
Veteran

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 748
Daca tot este deschis topicul asta, am si eu o problema la care poate imi raspunde cineva. Am un acvariu in care mai am 4 gouramy(trichogaster Trichopterus-sper ca am scris bine). Pestii sunt mari, ii am de vreo 2 ani. Au fost 9, dar din diferite motive au murit 5. N-am reusit sa repopulez , ptr ca cei ramasi, destul de mari , omorau orice peste nou aparut. Mai nou doi dintre ei s-au imbolnavit. Tot timpul stau in pozitie verticala si inoata foarte greu catre suprafata ptr a respira.Parca nu mai le functioneaza "basica" si nu-i mai ajuta sa se ridice la suprafata.Culmea este ca vin la mancare! Ce pot sa le fac sa-i am din nou normali. Trebuie sa mentionez ca cei 4 ca sunt singuri in acvariu...

Modificat de fatdaddy (acum 13 ani)


_______________________________________
azi maine si defibrilatoarele o sa functioneze cu fisa, sau bancnote


pus acum 13 ani
   
feugen
MEMBRU DE ONOARE

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 321
Poti sa-i arunci linistit (cand Antonia nu-i acasa) si sa-i spui ca s-au... inecat
La vasta de 2 ani sunt catre un maxim de viata si cel mai probabil asta a generat comportamentul mentionat de tine. Familia Anabantidae in general este teritoriala daca nu sunt obisnuiti de mici cu alte specii fiind "predispusi" la cafteli (beta, gourami, larry sidefiu nu indianu' , colisa, macropodus etc). Daca vrei sa-ti schimbi "recuzita" vorbim si mergem impreuna in Hornbach de unde-ti alegi. La astia pe care-i ai, inclusiv cei aparenti sanatosi poti renunta sau, daca sunt pereche, sa incerci sa scoti o serie de pui (este munca multa dar merita).


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
fatdaddy
Veteran

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 748
Mda, pesti astia sunt hobby-ul meu, cu toate ca Antonia si-a dorit acvariul acum doi ani. Au interesat-o fix 2 saptamani. Oricum am sa-ti mai cer niste sfaturi si vis-a-vis de plante de acvariu, unde n-am avut mare succes. Am sa astept totusi sa moara de batranete cei pe care ii am deja daca nu pot sa-i pun impreuna cu altii. Ma gandeam sa incerc sa-i imprietenesc cu niste koi rosii sau carasi de iaz(ce-or fii ei) mai maricei, tot de la Hornbach.

_______________________________________
azi maine si defibrilatoarele o sa functioneze cu fisa, sau bancnote


pus acum 13 ani
   
feugen
MEMBRU DE ONOARE

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 321
Am trecut si eu prin asta timp de vreo... 6 ani. La inceput ca... schimba apa (lucru neadevarat) ca le da mancare (partial advarat) insa de fiecare data cand treceam pe langa un magazin de profil => "tati, ia-mi-l si pe asta ca tare-mi place... etc Spune cand vrei sa mergem in Hornbach (sa nu fiu de scarbici) si se rezolva.

_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la