FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Giulia22 la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Alba
cauta Barbat
25 - 40 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / SPECII DE PESTI / cosacul  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Abramis ballerus

ordinul Cypriniformes, familia Cyprinidae, genul Abramis.

 

Cosacul are Lungimea de 20-30 cm , rar avand 46 cm si ating cel mult 2 kg. Cosacul are corpul alungit si mai turtit lateral decat la toate speciile genului. Inaltimea maxima se cuprinde de 4 ori in lungimea totala. Are Gura oblica si usor indreptata in sus, cu botul scurt. Spatele este albastru cu reflexe verzui, culoarea alba-argintie, cu slabe reflexe galbui sau roscate.Inotatoarea caudala puternic scobită şi cu lobul inferior mai lung decāt cel superior.

Hrana cosacului este asemanatoare cu a platicii, dar reproducerea insa este mai devreme, prin martie-aprilie, cand apa are 8-12 grade C, intrand īn balti foarte de timpuriu, chiar din februarie. In tara noastra exista in Dunare, in toate baltile sale pana la varsarea sa in mare si in cursul inferior al raurilor Olt, Timis, Mures, Somes, Cris sau in Tisa.
(Articol preluat copy-paste)

cosacul abramis familia genul abramis.   cosacul are lungimea 20-30 rar avand ating cel mult

31.6KB

Modificat de Drignei (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la