FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil Sophya
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 54 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / SPECII DE PESTI / Osarul  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Drignei
Veteran

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3056
Palamida de balta

PĂLĂMIDĂ-DE-BÁLTĂ s. (IHT.; Pungitius platygaster) (rar) osar, (reg.) ghelci, moş, pietroşel, zborş, peştele-dracului, peşte-ţigănesc.

Astea sunt explicatiile din DEX...as adauga eu un regionalism: Dracus

Si cica:
Înălţimea maximă a corpului se cuprinde de 4-4,6 ori în lungime (fără C). Pe laturile corpului 29-32 plăci osoase, din care se disting clar 10-15, restul fiind din ce în ce mai mici, distanţate şi ascuns sub piele. Spinii din faţa D cu vârfurile îndreptate în toate părţile; spinul Vv clar zimţat. Culoarea verde-gălbuie punctată cu negru.

Trăieşte în apele foarte puţin adânci, cu multă vegetaţie (bălţi, heleşteie). În apele dulci creşte mai mare decât G. aculeatus, iar în cele sărate rămâne foarte mic. Prezent în Dunăre şi bălţile sale, în Prut, Siret, Buzău, Ialomiţa, în apele din jurul Bucureştiului (Colentina, Mosiştea, Brăneşti, Cernica, Comana) şi în mare (Agigea).

Observatii personale: L-am prins cautand pestisori pentru rapitor, cu minciogul cu plasa fina...l-am urmarit in acvariu, are un comportament teritorial iesit din comun, este un micro-rapitor... Se poate confunda cu ghidrinul(Gasterosteus aculeatus), dar este mai putin studiat decat acesta...

osarul palamida balta (iht.; pungitius (rar) osar, (reg.) ghelci, moş, astea sunt din dex...as

36.2KB


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la