FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania
Forumul pescarilor din Romania . Iti plac pestii , pescuitul , iesirile in natura ? Aici este locul tau de pe internet....Tehnici de pescuit , nade si momeli pentru pesti , scule de pescuit , barci pentru pescari , specii de pesti , discutii despre pescuit , aici le gasesti . Informatii despre balti , pesti rapitori, Delta Dunarii , pescuit pe Dunare , solunar, salau , crap , caras , stiuca , biban, voblere , twistere , lansete si mulinete pentru pescari, magazin de pescuit , retete , bors de peste , peste la gratar , peste la cuptor , plachie de peste....Pentru toti pescarii din Romania....FIR INTINS !
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM PESCUITUL - PESCAR HOINAR PRIN ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Lolo
Femeie
25 ani
Galati
cauta Barbat
25 - 52 ani
FORUM PESCUITUL - Pescar Hoinar prin Romania / SPECII DE PESTI / sabita  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Livius
Membru

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2
SABITA sau Pelecus cultratus face parte din familia ciprinide, avand denumirea populara de sabita. Raspandire pe glob: In apele ce se varsa in Marea Caspica, Marea Baltica, Marea Nordului, Marea Aral si Marea Neagra. Raspandire in Romania: In Dunare si baltile sale, in lacurile litorale, ca si in apele de ses ale raurilor Mures, Olt, Siret, Prut, unde migreaza pentru reproducere.

Caracteristici principale: Lungime: 25 - 35 cm Greutate: 150 - 300 g (exceptional 500g ).

Corpul este alungit, comprimat lateral, solzi mici ce se desprind usor, ochii mari, gura mica cu falca inferioara proiectata in sus. Spatele este albastru inchis sau verde cu luciuri metalice, flancurile si burta sunt argintii. Traieste in zonele cu maluri argiloase , ea cautandu-si hrana in aceste zone. Se hraneste cu: larve de insecte, crustacei, pestisori mici.

Pescuitul sportiv: Se poate pescui cu undita cu pluta sau la fund cu plumb greu. Se folosesc muste asemanatoare cu cele de la taparina, linguri mici si dandinete. Valoare gastronomica: Carnea este grasa si gustoasa fiind consumata mai ales sarata. Dimensiunea minima legala: 20 cm.

sabita sabita sau pelecus cultratus face parte din familia ciprinide, avand denumirea populara

29.6KB


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la